Brīvdabas kino nakts Cēsīs – uz trim ekrāniem

Piektdien, 15.augustā Cēsu Pils dārzā cēsnieki un pilsētas viesi tiek aicināti apmeklēt trešo brīvdabas kino nakti, kuras programmu pirmo reizi veido trīs kino seansi. Uz ekrāniem Pils dārzā un Viduslaiku pils Svētku zālē tiks izrādītas animācijas filmas, latviešu komiskās dokumentālās īsfilmas un lielā vakara filma.

Plkst.20.00 uz Pils dārza mazā brīvdabas ekrāna tiks demonstrēts animācijas filmu cikls „Pasaciņas.” 52 minūtēs tiks izrādītas 25 iemīļotas multfilmas, t.sk. „Nikno lapsēnu maršs”, „Skumjā govs”, „Miega vilcieniņš” un „Kam ir visskaistākās ūsas”.

Pirmo reizi Cēsu Viduslaiku pils vēsturē kino varēs skatīties Pils Svētku zālē, kur plkst.20.00 tiks demonstrētas latviešu dokumentālās īsfilmas. Repertuārā ietverta režisora Dzintara Dreiberga filma „Duschecka”. Piecu bērnu māmiņa Dušecka strādā naktīs, vadot trolejbusu, un pie stūres skaļi dzied! Filma festivālā „Lielais Kristaps” nominēta kā Labākā studentu filma.

Skatītāju vērtējumam tiks nodots arī operatora Māra Maskalāna izcili filmētais darbs bez teksta, kurš stāsta par dzīvnieku pasauli Getliņu izgāztuvē „Leiputrija”. Filma ir festivālu hīts un nominēta kā Eiropas labākā dokumentālā filma. Pirmajā mirklī šķiet, ka šī ir skaista dabas filma, kur dzīvnieki dzīvo savu parasto dzīves ciklu un jūtas ļoti labi... Tikai pēc tam skatītājs saprot, ka īsti normāli viss tomēr nav, jo šī dzīve norit izgāztuvē, cilvēka radītos atkritumos.

Režisores Astras Zoldneres filmā „Kurpju daktere” 8.marts izvēršas par īstiem svētkiem kurpnieces Tatjanas darba dienā. Tatjana strādā Tallinas ielas lietoto apavu veikalā, kuru apmeklē dažāda vecuma un sociālā slāņa klienti, katrs ar savām vajadzībām un īpatnībām.

Plkst.22.00 uz lielā brīvdabas ekrāna sāksies vakara filma „Venēcijas tirgotājs” (ASV, 2004). Pārsteidzoši baudāma, laba un „godīga” Viljama Šekšpīra lugas interpretācija, kas aizved skatītājus uz 16.gadsimta Venēciju. Režisors: Maikls Redfords. Lomās: Als Pačīno, Džeremijs Airons, Džozefs Finess u.c.

Ieejas maksa pieaugušajiem ir Ls 2.00, skolēniem, studentiem un pensionāriem – Ls 1.00. Biļetes cena ietver unikālu iespēju izstaigāt naksnīgo Viduslaiku pili, kura citkārt jau plkst.20.00 apmeklētājiem ir slēgta. Kino var baudīt uz līdzpaņemtiem ērtiem mājas krēsliem un apvienot ar vakariņām Pils dārza kafejnīcā. Lietus gadījumā - kino nakts atcelta.

Šīs vasaras pēdējā brīvdabas kino nakts notiks 29.augustā, kurā tiks demonstrētas Latvijā un starptautiskos festivālos atzītas ārvalstu un latviešu spēles un animācijas filmas.

Kino nakti atbalsta: Vidzemes Vēstures un tūrisma centrs, Nacionālais Kino centrs, animācijas filmu studija „Dauka” un Acmefilm.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē! Rēzeknes pilsētas TIC
Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 21.04.2024 Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats” Valmieras TIC
20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.82230997sec.