Ventspils piedāvās Tallinā informāciju igauņu valodā

No 13. līdz 15.februārim Ventspils Tūrisma informācijas centra vadītājs Guntars Seilis un Ventspils muzeja darbiniece Helgi Daubare pārstāvēs Ventspili Igaunijas starptautiskajā tūrisma gadatirgū "Tourest 2009".

Ventspils pilsēta šajā izstādē prezentēs jauno 2009.gada tūrisma brošūru igauņu valodā un kartes angļu valodā, savukārt kurzemnieki piedāvās Kurzemes tūrisma karti igauņu valodā. Līdzšinējā prakse ir pierādījusi, ka vēršanās pie tūristiem viņu dzimtajā valodā dod vislielāko efektu, jo tādējādi tūrists jūtas īpaši gaidīts. Cerams, ka patīkams pārsteigums mūsu kaimiņvalsts tūristiem būs Ventspils muzeja pārstāves un Ventspils gides Helgi Daubares darbošanās Ventspils stendā. Helgi ilgus gadus dzīvo un strādā Ventspilī, bet nu, tērpusies lībiešu tautastērpā, par Ventspili stāstīs tautiešiem dzimtajā - igauņu valodā.

Lai noskaidrotu kaimiņvalsts iedzīvotāju intereses un zināšanas par ceļošanas iespējām Latvijā, izstādes laikā Latvijas Valsts Tūrisma attīstības aģentūra rīkos aptauju, kas noslēgsies ar dažādu balvu izlozi. Vienu no balvām piedāvā olimpiskais centrs „Ventspils” – atpūtu divām personām „Piedzīvojumu parkā” veselu dienu.

Kā liecina statistikas dati, no visiem Ventspilī nakšņojušajiem ārvalstu tūristiem igauņi ir trešajā vietā pēc lietuviešiem un vāciešiem. Salīdzinājumā ar 2005.gadu to skaits pieaudzis par 55%. Ņemot vērā, ka Igaunija Latvijai un Ventspilij ir nozīmīgs tūrisma tirgus, šogad ventspilnieki Kurzemes stendā rezervējuši atsevišķu darba vietu. Tas ļaus izvietot vairāk pašvaldības sagatavotu reklāmas materiālu un sniegt atbalstu Ventspils uzņēmējiem – naktsmītņu īpašniekiem, kuru reklāmas materiālus būs iespējams izkārtot pietiekami pārskatāmi.

Izstādē „Tourest 2009” Latvijas stendā vienā no Kurzemei atvēlētajām vietām strādās arī Liepājas un Tukuma pārstāvji. "Tourest 2009" ir Igaunijā lielākā un nozīmīgākā tūrisma izstāde.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 30.04.2024 Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 30.04.2024 Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.28965998sec.