Notiks starptautiskais sarīkojumu un mūsdienu deju festivāls "Ziemeļvalsis 2009"

Starptautiskajā sarīkojumu un mūsdienu deju festivālā „Ziemeļvalsis 2009” savu dejotprasmi rādīs vairāk nekā 250 jauno dejotāju

Piektdien, 21.februārī plkst.10.30 Valkas pamatskolas zālē sāksies tradicionālais starptautiskais sarīkojumu un mūsdienu deju festivāls „Ziemeļvalsis 2009”.

Valkas rajona Bērnu un jauniešu interešu centrs (BJIC) šogad atzīmēs savu 40.dzimšanas dienu, un sarīkojumu deju pulciņš bija viens no pašiem pirmajiem toreizējā Valkas rajona Pionieru nama kolektīviem, kas sāka darboties tālajā 1969.gadā skolotājas Inas Mednes vadībā. Izejot cauri dažādām pārmaiņām, tas ir darbojies visu laiku, un šajos 40 gados to vadījuši vien kopskaitā trīs pedagogi: Ina Medne, Aija Liedaga un Dainis Liepiņš. 90.gados pulciņš kļuva par deju klubu ar pirmās skolotājas izlolotu jauku nosaukumu – „Ziemeļvalsis”.

Pirms dažiem gadiem atjaunojām tradīciju organizēt tikšanos, kurā deju draugi no tuvienes un tālienes rāda savu dejotprasmi un sacensību prieku. Un ir visai saprotami, ka savu sarīkojumu un mūsdienu deju festivālu „Ziemeļvalsis” atbilstoši tā nosaukumam organizējam tieši ziemā.

Šoreiz, mūsu jubilejas festivālā savu dalību ir pieteikuši 14 sarīkojumu deju klubi, pulciņi un grupas. Pieci no tiem pārstāvēs mūsu rajonu – festivāla saimniekam Valkas rajona BJIC deju klubam „Ziemeļvalsis” pievienosies Kārķu pamatskolas, Smiltenes pilsētas BJIIC, Valkas pamatskolas un Valkas ģimnāzijas sarīkojumu deju dejotāji. Ceļu uz Valku mēros jaunie dejotāji no Alūksnes, Cēsīm, Ķeguma, Ķeipenes, Lauberes, Lauteres, Zaubes. Ieradīsies arī dejotāji no kaimiņzemes Igaunijas, no Antslas, Valgas un Pērnavas.

Mazāks šogad būs mūsdienu deju grupu skaits, taču gan Kārķu pamatskolas deju grupa, gan Cēsu deju grupas „Okey” mazākie un lielākie dejotāji ir laipni gaidīti.

Vairāk nekā 250 jauno dejotāju, sākot no pirmsskolas vecuma mazuļiem, kam šīs būs pašas pirmās sacensības, un beidzot ar vidusskolēniem, kam aiz muguras jau krietna dejošanas un sacensību pieredze, sestdien gatavi rādīt savu dejotprasmi un dejotprieku.

Viņi būs priecīgi, ja arī māsas, brāļi, vecāki un vecvecāki atradīs laiku un iespēju šajā dienā būt kopā ar viņiem. Simtiem valcēniešiem noteikti atmiņā palicis laiks, kad viņi skolotāju Inas un Aijas uzraudzībā kultūras nama, vidusskolas vai „mazās skoliņas” zālē spēra pirmos deju soļus. Daudzi noteikti atceras arī savas pirmās vai savas visveiksmīgākās sacensības. Varbūt vēlaties redzēt, kā bērni dejo šodien?

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.05.2024 - 19.05.2024 𝐑𝐎𝐃𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀 Latvia Tours
Ceļo uz pasakaino Rodas salu Grieķijā! Izbaudi vēsturiskas ainavas un krāšņu kultūru. Rezervē ceļojumu jau tagad! | Skatīt vairāk
no 485 EUR
ÖÖD brīvdienu spoguļmāju noma Estravel Latvia
Visa Igaunija // Spoguļmāju noma līdz 30.09. // Pieprasījums ir ļoti liels - pasteidzieties rezervēt! | Skatīt vairāk
no 176 EUR
Līgo svinības jūras krastā Baltic Beach Hotel & SPA
23. jūnijā aicinām Jūs ciemos, lai kopīgi aizvadītu gada īsāko nakti un godam nosvinētu Līgo svētkus jūras krastā – “Baltic Beach Hotel & | Skatīt vairāk
Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63233399sec.