Dvīņu pilsētas Valka un Valga kopīgi svinēs Pilsētas svētkus

5. un 6. jūnijā dvīņu pilsētas Valka un Valga kopīgi svinēs Pilsētas svētkus

Šogad aprit 425.gadi, kopš Polijas karalis Stefans Batorijs piešķīra Walk pilsētas tiesības. Valka un Valga dzimšanas dienu kopā svin piecus gadus, bet plašāku skanējumu svētki ieguvuši pēc robežbarjeru noņemšanas 2007.gada decembrī.

Svētki būs dažādām norisēm bagāti. Abas dienas no plkst.9.00 pie bijušā Rīgas – Raja robežpārejas punkta būs Pierobežas gadatirgus. Tajā piedalīsies arī dažādu amatu pratēji, kuri iesaistīs cilvēkus savu produktu tapšanā. Paralēli tirgum, tiks piedāvāta plaša kultūras programma. Uz skatuves pie bijušā Rīgas – Raja robežpārejas punkta uzstāsies Valkas, Valgas un Alūksnes rajonu kultūras kolektīvi, Valgas Jāņa baznīcā būs 425.gadadienas koncerts un Valgas goda pilsoņa titulēšana, pie Valgas kultūras centra būs nakts kino – filmas „Georg” un „Buratino”. Pedeles krastos un pie bijušā robežpārejas punkta būs dažādu spēka struktūru: glābšanas dienesta, robežsardzes, zemessardzes, Igaunijas un Latvijas policiju un Valgas militārās vienības, prezentācijas. Bērnu priekam tiks piedāvātas dažādas atrakcijas, brauciens ar poniju un zirgu, suņu izstāde, lauku mini zvērudārzs – poniji, punduraitas, kazas, pundurcūkas, pundurvistas un truši, pie Valkas mākslas skolas paredzētas radošās darbnīcas „Pie Bonifācija“.

Pirmo reizi pilsētas svētku ietvaros notiks Starptautiskās ciršanas sacensības, kurās piedalīsies dalībnieki no Igaunijas, Somijas un Latvijas. Sacīkstes iedalīsies 5 etapos: zāģa ķēdes nomaiņa, bluķu sakraušana, zāģēšana uz precizitāti, stumbru apstrāde, koka nociršana. Piektdienas vakarā netālu no bijušā Rīgas – Raja ielu robežpārejas punkta būs „Airfun” gaisa balona demonstrēšana.

Piektdien plkst.21.00 pie bijušā robežpārejas punkta Rīgas – Raja ielā sāksies Annes Veski un Normunda Rutuļa koncerts. Pēc tā – retro disko ar 70 – to un 80 – to gadu mūziku, ko piedāvās Igaunijā populārais dīdžejs Igors Māsiks. Savukārt plkst.23.30 Valkas un Valgas fotogrāfi uz ekrāna rādīs savu darbu ekspozīciju „Mana pilsēta – caur objektīva aci”.

6.jūnijs – Cimzes diena. Tās ietvaros notiks kopējie latviešu un igauņu Dziesmu un deju svētki, kas veltīti J.Cimzes 195 gadu jubilejai un Vidzemes draudzes skolu skolotāju semināra dibināšanas 170.gadadienai. Kā jau ierasts, neizpaliks arī dažādi sporta pasākumi. Jo īpaši atraktīvs tradicionāli ir Pedeles upes Laivu rallijs, kur drīkst izmantot visdažādākos bezmotora ūdens transporta līdzekļus. Tas notiks sestdien plkst.12.00.

Gaidīsim jūs Valkā un Valgā – vienā pilsētā divās valstīs! Neaizmirstiet pasi!

 

VALKAS- VALGAS PILSĒTAS SVĒTKI PROGRAMMA

 

Ceturtdiena, 4. jūnijs

15.00 Izstādes „Valgas rakstnieku radošie darbi” atklāšana Valgas bibliotēkā. (11)

16.00 Valgas pilsētas 425. gadadienai veltītā prezentācija „Valgas pilsētas paplašināšanās senajās pilsētas teritorijās” Valgas muzejā. (10)

17.00 Valgas pilsētas mākslinieku izstādes atklāšana Valgas kultūras centrā. (9)

 

Piektdiena, 5. jūnijs

9.00- 17.00 Valkas-Valgas gadatirgus pie Rīgas un Raja ielu robežpārejas punkta un Pedeles krastos.

Dažādas firmas, uzņēmēji un privātpersonas tirgojas ar savu produkciju. (2)

12.00- 17.00 Pilsētas svētku atklāšana, Valkas-Valgas kultūras kolektīvu uzstāšanās uz skatuves pie Rīgas un Raja ielu robežpārejas punkta. (1)

12.00- 17.00 Starptautiskās ciršanas sacensības TOP-10 Valgas Tivoli laukumā. Dalībnieki no Igaunijas, Somijas, Latvijas. Sacīkstes iedalās 5 etapos: zāģa ķēdes nomaiņa, bluķu sakraušana, zāģēšana uz precizitāti, stumbru apstrāde, koka nociršana (pēdējais etaps notiks Oru pagasta mežā). (12)

17.00 Valkas – Valgas pilsētas mēru pieņemšana Valkā, Beverīnas 3 (ar ielūgumiem).

19.00 Valgas pilsētas 425. gadadienas koncerts Valgas Jāņa baznīcā. Uzstājas Valgas pilsētas kultūras kolektīvi. Valgas pilsētas goda pilsoņa titulēšana. Bez maksas. (8)

19.00- 21.00 „Airfun” gaisa balona demontrēšana netālu no skatuves pie Rīgas un Raja ielu robežpārejas punkta. Firma nodarbojas ar uzpūšamo reklāmas izstrādājumu ražošanu, iznomāšanu un apkalpi.

21.00- 02.00 Koncertē ANNE VESKI un NORMUNDS RUTULIS.

Pēc koncerta retrodisko ar 70- to un 80- to gadu mūziku piedāvā Igaunijā populārais dīdžejs Igors Māsiks, (uz skatuves pie Rīgas-Raja ielu robežpārejas punkta). Bez maksas. (1)

23.00 Nakts kino pie Valgas kultūras centra. Filmas „Georg” un „Buratino” igauņu valodā ar krievu subtitriem. Bez maksas. (9)

„GEORG” ir 2007. gada drāma, kas būvēta uz patiesiem faktiem par ievērojamākā Igaunijas dziedātāja Georga Otsa (1920-1975) likteni, viņa radošo un personīgo dzīvi. Diemžēl solists ar īpašām balss dotībām un talantu tā arī nekad nenokļuva līdz lielajām operas skatuvēm. Tāds bija laiks. Tomēr tie, kam laimējās dzirdēt Georga Otsa neatkārtojamo balss skanējumu un tembru, vēl joprojām spilgti to atceras. Solistu ļoti iemīļoja ne tikai Igaunijas, bet visas plašās padomju savienības un Somijas publika. Kino stāsts ataino mākslinieka dzīves gājumu, ko veidoja sarežģītie un mainīgie laiki. Tas ir arī ļoti personīgs stāsts par mīlestību, intrigām un ģimeni. Filmā galvenā varoņa labāko draugu attēlo populārais latviešu dziedātājs un aktieris Renārs Kaupers. Režisors Peeter Simm, operators Rein Kotov, scenārija autori Mati Põldre un Aleksander Borodjanski. Galvenajās lomās Marko Matvere, Anastasia Makejeva, Renārs Kaupers. Lomās Tõnu Kark, Elle Kull, Mirtel Pohla, Karin Touart, Rein Oja, Aleksander Okunev, Indrek Taalma, Ülle Kaljuste, Jassi Zahharov, Raimo Pass u.c. Producenti Märten Kross, Ivo Felt, Sergei Zernov, Ilkka Matila.

„BURATINO” ir 2008. gada Igaunijas un Krievijas kopražojuma jautra, izklaidējoša komēdija jaunatnei. Filma stāsta par koka puisi, kurš dzīvo nabadzīgā pilsētas daļā, kopīgi ar saviem draugiem jautri pavadot laiku un dibinot savu muzikālo grupu. Dzīve sagriežas, kad jaunieši sastopas ar kādā no bagātnieku rajona debesskrāpī dzīvojošo Karabasu Barabasu. Padzirdējis par koka zēna īpašajām spējām, ļaundaris dažādos veidos cenšas to sagūstīt. Liktenis Buratino saved kopā ar burvīgo Malvīni, kurā zēns iemīlas no pirmā acu skatiena. Režisors Rasmus Merivoo, lomās 17 gadīgais skolēns Mikk Nurga, Jaan Rekkor, Marina Solopčenko, Jeļena Radeviča, Valerijs Kuharešins, Uku Uusberg, Alo Kõrve u.c. Scenārija autors Rasmus Merivoo un Kristin Kalamees.

 

23.30 Valkas un Valgas fotogrāfu darbu prezentācija „ Mana pilsēta- caur objektīva aci’’- uz ekrāna pie Raja- Rīgas robežpārejas punkta. (7)

 

Sestdiena, 6. jūnijs – CIMZES DIENA

9.00- 17.00 Pierobežas gadatirgus pie Rīgas un Raja ielu robežpārejas punkta un Pedeles krastos.

Dažādas firmas, uzņēmēji un privātpersonas tirgojas ar savu produkciju. Rokdarbu un mākslas priekšmetu pārdošana. Radošās darbnīcas un mākslinieku darbu eksponējumi. Valgas apriņķa, Valkas un Alūksnes rajonu kultūras kolektīvu uzstāšanās. Dažādu spēka struktūru prezentācijas: glābšanas dienesta, robežsardzes, zemessardzes, Igaunijas un Latvijas policiju, Valgas militārās vienības prezentācijas. Bērnu pasākumi: bērnu programmas, radošās darbnīcas, sacensības un atrakcijas (karuseļi, batuti, elektriskās mašīnas utt.). Ponija un zirga brauciens, suņu izstāde un iepazīstināšana ar suņu sugām. Šaušana no gaisa bises. Ēdināšanas teltis un citas gadatirgus izklaides visai ģimenei.(2)

 

10.00- 12.00 Kultūras programma uz skatuves pie Rīgas un Raja ielu robežpārejas punkta. (1)

 

10.00- 12.00 Valkas un Alūksnes rajonu folkloras ansambļu koncerts- pie lielveikala „ Top!” Valkā.

 

10.00-12.00 radošās darbnīcas „Pie Bonifācija’’ - ap Valkas mākslas skolu

 

11.00- 12.00 Ar bērniem rotaļāsies, dziedās, dejos Arlekīns un Pjero- (3)

 

11.00- 15.00 Peintbols Pedeles 1. paplašinājuma krastos Valgā. Biļete 75 kronas. (5)

 

10.00- 15.00 Bērnu teltī darbošanās bērniem un jauniešiem.(3)

 

10.00- 15.00 Lauku minizvērudārzs no „Ridala” zemnieku saimniecības Igaunijā- poniji, punduraita, kaza, pundurcūka, bērītis, pundurvistas un truši. Bērniem brauciens ar poniju (25 kronas). (3)

 

10.15- 15.00 14. Starptautiskās Bruno Junka atceres sacensības soļošanā Valgas stadionā. (13)

11.00- 15.00 Dažādu spēka struktūru prezentācijas un sacensības: glābšanas dienests, robežsardze, zemessardze, Igaunijas un Latvijas policija, Valgas militārā vienība. (4)

12.00 Pedeles upes Laivu rallijs. Piedalās dažādi nemotorizētie ūdens pārvietošanās līdzekļi, dalība vienatnē vai komandā, reģistrēties pa tālruni   29164340 . (6)

 

12.00 -13.00 Vidzemes (Alūksne, Strenči, Smiltene, Rūjiena, Gulbenes) pūtēju orķestru koncerti pie Pedeles.

 

12.00- 14.00 Valkas un Alūksnes rajonu koru sadziedāšanās Valkā, pie bistro „ Jumis” (14)

12.00- 15.00 Pilsētas svētku sacensības jauniešiem šaušanā no gaisa bises Pedeles krastā. (5)

 

13.30- 14.00 Alūksnes E. Glika Valsts ģimnāzijas pūtēju orķestra defilē programma pie veikala „Maxima’’ Valkā, diriģents Sandors Līviņš

13.30- 15.00 Koncerts „Dejo, dejo, pagriezies”. Uzstājas Valgas pilsētas tautas deju ansambļi, Valkas un Alūksnes rajonu folkloras kopas un tautas deju ansambļi „Ieviņa’’ un „ Aija”- uz skatuves pie Rīgas un Raja ielu robežpārejas punkta. (1)

 

13.30 Mopēdu sacensības Valgas pilsētas centrā.

 

14.00 Valgas suņu kluba suņu prezentācija. (3)

 

14.00-15.30 Latvijas apvienotā koklētāju ansambļa koncerts Valkā, Lugažu laukumā (lietus gadījumā- Valkas ģimnāzijas zālē)

 

15.00 Sporta sacensības Valgas Tivoli laukumā. (12)

 

15.00 Alūksnes E. Glika Valsts ģimnāzijas pūtēju orķestra defilē soļošana Valgas stadionā, diriģents Sandors Līviņš. (13)

 

15.00 Valgas kalnā braukšanas sacīkstes 2009 -Sulevi karjerā Asu ciemā, Igaunijā (Tirvas virzienā 15 km). Piedalās motociklisti no visas Igaunijas. Biļete 75 kronas, ar motocikliem 50 kronas, bērniem līdz 7 gadu vecumam bez maksas.

 

16.00 Latvijas Republikas meža darbinieku kora „Silvicola” koncerts Valgas Jāņa baznīcā. Diriģenti Aivars Opincāns, Ilga Radziņa, Pauls Kvelde, Ēriks Derums. Bez maksas. (8)

 

17.45 Dziesmu svētku gājiens no Rīgas un Raja ielu robežpārejas punkta. Maršruts: Kesk iela- Vabaduse iela- Kungla iela- Valgas pilsētas parks.

 

DZIESMU SVĒTKI „Dziedi, dziedi, dvēselīte” un zaļumballe Valgas pilsētas parkā. Dziesmu svētki veltīti J.Cimzes 195 gadu jubilejai un Vidzemes draudzes skolu skolotāju semināra dibināšanas 170. gadadienai (1839.)

Uzstājas Valgas apriņķa jauktie kori, bērnu kori, zēnu kori, Valgas pilsētas tautas deju kopas, Latvijas apvienotais koklētāju (160 koklētāji) ansamblis, Valkas un Alūksnes rajonu jauktie kori un folkloras ansambļi, Vidzemes pūtēju orķestri.. Virsdiriģenti: Ants Soots, Veronika Portsmuth, Jānis Erenštreits, Edgars Račevskis, Jānis Baltiņš, Māra Vanaga, Ilze Žvarte, Pēteris Vilks, Sandors Līviņš. Bez maksas.

 

20.30 Zaļumballe Valgas pilsētas parkā. Deju mūziku izpilda populārais igauņu aktieris un dziesminieks Marko Matvere un Mazo harmoniku biedrība. Bez maksas (sākuma laiks aptuvens).

 

5.- 6. jūnijā Pedeles krastā dažādas atrakcijas (biļete 25-40 kronas) (3)

 

Pilsētas svētku laikā atvērtas dažādas izstādes:

Valgas kultūras un interešu centrā, Kesk 1 (9)

Valgas muzejā, Vabaduse 8 (10)

Valgas bibliotēkā, Aia 12 (11)

Valkas kultūras nams, Dārziņa 8

Valkas novadpētniecības muzejs, Rīgas 64

 

Ar numuriem ir atzīmētas pasākumu notikumu vietas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
🇬🇷 𝐑𝐎𝐃𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀 Latvia Tours
Ceļo uz pasakaino Rodas salu Grieķijā! Izbaudi vēsturiskas ainavas un krāšņu kultūru. Rezervē ceļojumu jau tagad! | Skatīt vairāk
no 485 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.05.2024 - 08.05.2024 airBaltic pop-up lidojumi uz Liepāju Liepājas reģiona TIB
Latvijas lidsabiedrība airBaltic paziņo, ka nodrošinās pop-up lidojumus no Rīgas uz Liepāju 2024. gada jūlijā un augustā. | Skatīt vairāk
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 07.05.2024 Muzeju nakts rosība Liepājā Liepājas reģiona TIB
Sestdien, 18. maijā, no plkst. 19 līdz 01 ikviens liepājnieks un vēju pilsētas viesis ir aicināts ļauties Eiropas Muzeju nakts Liepājā rosībai. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66799402sec.