Aiviekstes svētki jau šosestdien – 4. jūlijā Lubānā

Aiviekstes svētki jau šosestdien – 4. jūlijā Lubānā

Šie būs jau 9 Aiviekstes svētki, ja iepriekšējos Aiviekstes svētkos mēs stāstījām, ka Aiviekstes upe plūst caur 13 pagastiem un divām pilsētām, tad šogad mēs stāstām, ka Aiviekstes upe plūst caur 7 novadiem: Rēzeknes, Balvu, Rugāju, Lubānas, Madonas, Krustpils un Pļaviņu novadu. Protams, šī teritoriālā reforma Aiviekstes svētkiem ir piepulcinājusi klāt jaunus svētku dalībniekus, bet Aiviekstes upes tecējums no tās nemainās. Šajos svētkos pirmo reizi tiksies pašdarbības kolektīvu dalībnieki no 17 pašvaldībām, līdz šim rekords ir bijis 14, ceram , ka arī pasākuma apmeklētāju pulks būs gana liels un emocionāli svētkiem atvērts.

Svētki sāksies ar Amatnieku tirgu plkst. 11.00 Laukumā aiz kultūras nama, kurā sadziedāsies četras folkloras kopas no Lubānas, Meirāniem, Gaigalavas un Barkavas. Jauku noskaņu tirgū radīs Lubānas kapela „Meldiņš” un amatierteātris „Bikovīši”, būs iespēja skatīt Lazdonas amatnieku un rokdarbu pulciņa „Rota” darinātos darbus, kā arī notiks Lubānas mākslas skolas pedagogu vadītā projekta „Tekstila apmācības kursi mātēm un pusaudžiem”, ko atbalstīja Madonas rajona padome, dalībnieku darbu izstāde.

Aktīvā dzīves veida piekritēji varēs no plkst. 11.00 piedalīties ielu futbola turnīrā.

Šajos svētkos plkst.1300 Lubānas estrādē savu 5 gadu jubileju svin Lubānas kultūras nama deju grupa „Varavīksne” un kolektīva vadītāja Lienīte Ozolniece sadarbībā ar Aiviekstes svētku organizatoriem visus aicina uz Eiropas senioru deju grupu festivālu. Uz estrādes skatuves kāps 12 deju grupas: Glūdas pagasts - „Sens tik sens”, Vārkavas novads - „Dzīves virpulī”, Jelgavas latviešu biedrība - „ Rudens roze”, Vaidavas pagasts - „Feja”, Kubulu pagasta kolektīvs, Balvu KAC „Atvasara” , Lazdukalna pagasts- „Tonuss” , Alūksnes TN - „Sidraba pavediens”, Cesvaine - „Kamene”, Gulbene - „Reveranss”, Degumnieku TN kolektīvs „Orhideja” un mājinieki - Lubānas KN „Varavīksne”

Pēc šī koncerta pirmo reizi uz Lubānas estrādes notiks šķirņu suņu parāde un paklausības paraugdemonstrējumi, ko organizē Latvijas Kineloģiskās Federācijas kineloģe – instruktore Ingūna Tihomirova.

Pēcpusdienā aicinām ērģeļmūzikas cienītājus uz Lubānas ev.lut. draudzes baznīcu, kur plkst. 16.00 notiks ērģelnieka Jāņa Pelšes koncerts.

Bet vakarpusē tradicionāli ar svētku gājienu aicinām uz estrādi, kur plkst. 19.00 notiks koncerts „No sirsniņas sirsniņai”. Koncertu sniegs Lubānas KN TDA Lubāna” un JDK „Žuburi”, VPDK „Degumnieki”, Pļaviņu JDK „Daugaviņa”, Jelgavas TDA „Lielupe”, Meirānu TN jauktais vokālais ansamblis „Kolibri”, Dzelzavas KN sieviešu vokālais ansamblis „Variants”, Lubānas KN jauktais vokālais ansamblis „Naktsputni”. Šis koncerts ir Lubānas kultūras nama tautisko deju kolektīvu un to vadītājas Lailas Ozoliņas izlolots skaists darbs.

Pēc koncerta balli spēlēs grupa „Vēja radītie” un ap pusnakti svētku dalībniekiem būs iespēja skatīt sveču liesmiņas Aiviekstes upē.

Visas dienas garumā neiztrūks arī dažnedažādas atrakcijas bērniem un pieaugušajiem.

Es ceru, ka šie svētki ienesīs cilvēku sirdīs prieku, sejās – smaidu un acīs mirdzumu! Sīkāka informācija par svētkiem pašvaldības mājas lapā www.lubana.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Uzņēmumi


Madonas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45487213sec.