Līvānos notiks akcijas ''Zalta rūku ceļš Latgalī'' noslēgums

2009.gada 31. oktobrī plkst. 13:00 Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centrā norisināsies noslēguma pasākums apceļošanas akcijai „Zalta rūku ceļš Latgalī”.

Šogad, jau trešo gadu pēc kārtas, no 15. maija līdz 15. oktobrim, atkārtoti norisinājās apceļošanas akcija „Zalta rūku ceļš Latgalī”, kuru rīkoja Ludzas amatnieku centrs sadarbībā ar Latgales mākslas un amatniecības centru Līvānos. Akcijas laikā Latvijas un ārzemju tūristiem tika dota iespēja iepazīt Latgali caur amatu prasmi un tradīcijām, darbojoties gandrīz 50 dažādās amatnieku darbnīcās. Apmeklētāji, kuri apceļoja vismaz 5 amatnieku darbnīcas, tika pie īpašiem sertifikātiem, kas apliecina viņu darbošanās prieku un kāda amata apguvi, savukārt tie, kuri apceļoja vairāk nekā 5 darbnīcas, pasākuma laikā tiks pie dāvanām – amatnieku darinājumiem.

Neskatoties uz sarežģīto ekonomisko situāciju valstī, interese par apceļošanas akciju, no apmeklētāju puses, nemazinājās arī šogad, kopā Latgales amatnieku darbnīcas apmeklēja vairāk nekā 500 tās dalībnieku, no kuriem vairāki akcijas dalībnieki piedalījās jau atkārtoti un solīja turpināt piedalīties arī nākamos gadus.

Tā kā interese par akciju ir liela arī trešajā tās pastāvēšanas gadā, tad akcijas rīkotāji ir nolēmuši tradīciju turpināt un nākošajā gadā rīkot to atkārtoti, piedāvājot apmeklētājiem jaunu karti, ar vēl plašāku Latgales amatnieku aplūkojamo darbnīcu skaitu, kas būs pieejama ne tikai latviešu, bet arī krievu, angļu un vācu valodās, dodot iespēju arī ārzemniekiem iesaistīties amatnieku darbnīcu apskatē.

Papildus informācija:

  • Inita Šķelta, Latgales mākslas un amatniecības centrs, Līvānos, Domes ielā 1;
  • Līga Kondrāte, Ludzas amatnieku centrs, Ludzā, Tālavijas 27a.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
ÖÖD brīvdienu spoguļmāju noma Estravel Latvia
Visa Igaunija // Spoguļmāju noma līdz 30.09. // Pieprasījums ir ļoti liels - pasteidzieties rezervēt! | Skatīt vairāk
no 176 EUR
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR
Brauc ar klasi Alūksni! Alūksnes TIC
Skolēniem viens no gaidītākajiem notikumiem neatkarīgi no mācību mēneša un gadalaika, ir klases ekskursijas kopā draugiem un saviem skolotājiem! | Skatīt vairāk
no 3.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.05.2024 - 18.05.2024 Muzeju nakts  kara muzejā Medumos! TAKA
Programma sāksies jau no pulksten 13, savukārt muzeju būs iespēja apmeklēt no pulksten 15 līdz 21!Pa ceļam ir iespēja apskatīt Raiņa māju | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Rēzeknes pilsētas TIC
,


Krāslavas TIC
,


Līvānu TIC
,


Latgale.travel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75476503sec.