Valmieras pilsētas pašvaldības plānoto nedēļas aktualitāšu apskats (28.12.2009-03.01.2010)

Pirmdiena, 28.12.

10:00 Valmieras pilsētas pašvaldības struktūrvienību un kapitālsabiedrību vadītāju sanāksme.

18:30 Valmieras Drāmas teātra Lielajā zālē notiks Ziemassvētku koncerts „Ir vēl pasaulē kas gaišāks”.

18:00 Valmieras integrētajā bibliotēkā Aina un Gvido Tobji aicina uz nodarbību „Ziemas saule”. Tas būs aizsākums latviskās dzīvesziņas nodarbību ciklam „Saules godināšana”. Ar teikām, rotaļām un tautasdziesmām dalībnieki tiks ievadīti latviešu mitoloģiskās pasaules izpratnes telpā, gadskārtu norisēs un tradīcijās. Aina Tobe ir folkloras kopas „Delve” vadītāja un māca bērniem gleznot Lēdurgas mākslas skolā. Aina un Gvido Tobji ir autori 1998. gadā izdotajai grāmatai - kalendāram "Saules gads”. Tas ir pirmais, atsevišķi izdotais Saules ritu kalendārs apļveida izklājumā, kas vienkārši un caur mitoloģisko pasaules izpratni parāda telpas un laika savstarpējo saistību.



Otrdiena, 29.12.

9:00 Pastāvīgās iepirkumu komisijas sēde.

Informāciju par Valmieras pilsētas pašvaldības publisko iepirkumu procedūrām lasiet šeit: http://www.valmiera.lv/index.php?option=com_content&task=view&id=1803&Itemid=294

10:00 Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Inesis Boķis un pašvaldības izpilddirektors Jānis Baiks tiksies ar mediju pārstāvjiem. Tikšanās laikā tiks pārrunāti nozīmīgākie paveiktie darbi 2009.gadā, kā arī plānotais nākamajā gadā.

13:00 Nordea bankas telpās (Rīgas iela 21) tiks sveikti skaistāk izrotāto namu īpašnieki. Jau ziņots, ka, lai radītu pilsētā Ziemassvētku laikam atbilstošu noskaņu, mudinātu organizācijas, uzņēmumus, iestādes un mājsaimniecības radīt logu, telpu, pagalmu, namu fasāžu u.c. noformējumu, Valmierā arī šogad tika vērtēti labākie Ziemassvētku rotājumi. Jau otro gadu konkursa norisi atbalsta Nordea banka, kas naudas balvas ar kopējo balvu fondu 200 LVL dāvinās sapostākajām pilsētas ēkām.

Svētku laikā mainīts Valmieras pilsētas sabiedriskās pirts darba laiks. Pirts apmeklētājiem būs atvērta 29. un 30.decembrī no plkst.13.00 līdz plkst.21.00. Savukārt 2.janvārī pirts būs slēgta.

Trešdiena, 30.12.

18:30 Valmieras Drāmas teātra Lielajā zālē notiks Ziemassvētku koncerts „Ir vēl pasaulē kas gaišāks” un Teātra balvu pasniegšana.

Svētku laikā mainīts Valmieras Integrētās bibliotēkas darba laiks. 30.decembrī bibliotēka apmeklētājiem būs atvērta no plkst.10.00 līdz plkst.16.00. Savukārt no 31.decembra līdz 3.janvārim bibliotēka būs slēgta.

Ceturtdiena, 31.01.

23:00 Valmieras Sv.Sīmaņa baznīcā notiks Vecgada dievkalpojums ar dievgaldu.

No plkst.23.00 līdz plkst.01.00 Valmieras Novadpētniecības muzeja Izstāžu nams būs atvērts apmeklētājiem.

24:00 svētku salūts Valmieras centrā. Salūtu valmieriešiem šogad sarūpējuši uzņēmēju apvienības „Klubs 13+” pārstāvji.

Pēc salūta, no plkst.00.30, Valmieras Kultūras centrā notiks Jaungada balle kopā ar grupu „Kantoris 04”.

Ziemassvētku un Jaunā gada svētku dienās būs izmaiņas Valmieras pilsētas nozīmes maršrutu autobusu kustību sarakstā. SIA „VTU Valmiera” informē, ka Valmieras pilsētas nozīmes maršrutu reisi 31.decembrī, kā arī 1.janvārī tiks veikti kā svētdienā.

Sestdiena, 02.01.

2.janvārī apmeklētājiem būs slēgta Valmieras pilsētas sabiedriskā pirts.

Dažādas ziņas:

x „Vidzemes slimnīcā” pagājušā nedēļā piedzimuši 22 mazuļi – 13 meitenes un deviņi zēni.

x Titulu "Gada sporta skolotājs" šogad saņēmusi Valmieras Valsts ģimnāzijas sporta skolotāja Maija Priedīte. 23.decembrī "Latvijas Gada balva sportā 2009" svinīgajā ceremonijā balvu un čeku 300 latu vērtībā skolas sporta inventāra iegādei skolotājai M.Priedītei pasniedza izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe.

x Valmieras Tūrisma informācijas centrs informē, ka norit fotogrāfiju gatavošana 4. Valmieras fotokonkursa darbu izstādei. Izstādes atklāšana notiks 8.janvārī plkst.15.00 Valmieras Kultūras centrā.

x Portālā http://www.valmiera.lv/ izveidota jauna sadaļa – „2009.gads Valmierā”. Jaunajā sadaļā var iepazīties ar gada nozīmīgākajiem notikumiem izglītībā, sociālajā jomā, paveikto pašvaldības kapitālsabiedrībās, kā arī lasīt domes priekšsēdētāja Ineša Boķa un domes deputātu viedokli par aizvadīto gadu.

x Valmieras Sociālā dienesta speciālisti uzsākuši „Latvenergo” dāvināto elektrības norēķinu karšu izsniegšanu trūcīgajām mājsaimniecībām. Atbalsts elektrības maksājumiem tiks sniegts divām iedzīvotāju grupām – trūcīgajām mājsaimniecībām – garantētā minimālā ienākuma pabalsta saņēmēju mājsaimniecībām un trūcīgo ģimeņu ar bērniem mājsaimniecībām, kas noslēgušas ar „Latvenergo” līgumu par elektroenerģijas piegādi. Katra mājsaimniecība neatkarīgi no tā, cik trūcīgo personu tajā dzīvo, varēs saņemt vienu 500 kWh norēķinu karti, kuras vērtība ir 37,15 lati. Lai saņemtu elektroenerģijas norēķinu karti, jābūt izziņai par trūcīgā iedzīvotāja statusu, līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments, jāzina savs AS „Latvenergo” klienta līguma numurs.

Papildu informācija: http://www.valmiera.lv/index.php?option=com_content&task=view&id=10131&Itemid=394

x Valmieras pilsētas pašvaldības dome 23.decembrī apstiprināja izmaiņas saistošajos noteikumos par bērnu reģistrāciju 1.klašu rindā pilsētas vispārējās izglītības iestādēs. Tie nosaka, ka pieteikumu pieņemšana bērnu uzņemšanai 1.klašu rindā pilsētas vispārējās izglītības iestādē, kas sniedz pamatizglītības programmas apgūšanas iespējas bērniem no septiņu gadu vecuma, Valmierā sāksies no 1.marta un ilgs līdz 30.aprīlim. Reģistrācijas pieteikumi iesniedzami pašvaldības Apmeklētāju pieņemšanas centrā Lāčplēša ielā 2. Kritēriji, pēc kuriem tiek veidotas rindas uz vietām 1.klasēs pieprasītajās vispārējās izglītības iestādēs, kā arī nepieciešamie iesniedzamie dokumenti saglabāti līdzšinējie.

Papildu informācija: http://www.valmiera.lv/index.php?option=com_content&task=view&id=10164&Itemid=1

Šonedēļ Valmierā skatāmas šādas izstādes:

Decembrī Edmunds Lūcis. Gleznas. Valmieras Valsts ģimnāzijas II stāva vestibilā

01.12-04.01 Valmieras Mākslas vidusskolas izstāde „300 eņģeļi”. Valmieras Kultūras centrā

10.12-02.01 Inga Brūkle. Personālizstāde „Sarkans“ Valmieras Novadpētniecības muzejā

Līdz 02.01 Izstāde „Zirgi manā dzīvē”. Maijas Kleinbergas privātkolekcija. Valmieras Novadpētniecības muzejā.

No 17.12. Izstāde Ainava. Mākslas galerijā Laipa

Pastāvīgi „Teic man, Gauja, Valmieras stāstu“ (1783.-1949.). Valmieras Novadpētniecības muzejā. 1. daļa - „Senvēsture un Valmieras pilsēta viduslaikos” - Maršnera namā. 2. daļa - „Valmiera - apriņķa pilsēta (1783.-1949.), Valmieras lauku teritorija” - Vecajā aptiekā

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 30.04.2024 TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Valmieras novada Tūrisma pārvalde
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57318091sec.