Valsts svētku mēnesī klajā laiž patriotiskas apsveikuma kartītes

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs sadarbībā ar Latvijas suvenīru veidotāju apvienību «NicePlace» papildinājis suvenīru līniju «Latvijas dārgumi» ar Lāčplēša dienai un 18. novembrim veltītām pastkartītēm.

Divās pastkartēs reproducēti mākslinieka Anša Cīruļa (1883-1942) zīmējumi. Atklātni ar Latvijas karti – veltījumu valsts proklamēšanas pirmajai gadadienai – un atklātni ar veltījumu atbrīvotajai Rīgai fotogrāfs Jānis Rieksts pirmo reizi izdeva 1919. gadā. Tās bija kā turpinājums gadu iepriekš aizsāktajai pastkartīšu sērijai ar Anša Cīruļa zīmējumiem.

Divās citās pastkartēs izmantoti 1919. gada fotoattēli no Latvijas Nacionālā vēstures muzeja krājuma. Vienā Latvijas armijas kareivji redzami Bermontiādes laikā ierakumos Vecrīgā, otrā – sašautais Rīgas pils Svētā Gara tornis.

Kartīšu dizainu veidojusi «NicePlace» māksliniece Zane Ernštreite. «Tas, ka šobrīd valstī joprojām ir ekonomiskā krituma laiks, nav iemesls aizmirst tos, kuri cīnījās, un arī atdeva savas dzīvības, lai Latvija pastāvētu kā neatkarīga valsts. Ne jau kritizējot un sūrojoties par vietu, kurā mēs dzīvojam, tā kļūs labāka. Katram kaut kas ir jāpaveic un mēs – NicePlace – cenšamies ieguldīt savu artavu, atgādinot un liekot aizdomāties par to, kā tapa mūsu valsts.»

11. novembra svētku pasākumu laikā Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā un Rīgas pils pagalmā pastkartes varēs gan nopirkt, gan nosūtīt pa pastu.

Lāčplēša dienā muzejs strādās no plkst. 10:00 līdz 20:00, tajā būs iespēja apskatīt vienīgo Latvijā saglabājušos Lāčplēša Kara ordeņa komplektu un jauno izstādi «Apbalvojumi Latvijas Republikā pēc neatkarības atjaunošanas». Savukārt no plkst. 20:00 līdz plkst. 24:00 pa ceļam uz svecīšu nolikšanu Daugavas krastmalā ikviens rīdzinieks un pilsētas viesis aicināts iegriezties Rīgas pils vecākās daļas pagalmā – tur varēs vērot vēsturisku fotomontāžu, sasildīties ar karstu tēju un klausīties koru dziedājumā.

Jaunās pastkartes var iegādāties gan Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā Rīgas pilī, gan Jāņa Rozes grāmatnīcās, Satori 1/4 grāmatnīcā un suvenīru veikalos Vecrīgā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 12.05.2024 Māmiņdienas brančs Baltvilla
Tradicionālais māmiņdienas brančs Baltvillā 12. maijā! Uzdāvini mammai svētkus un pavadi jauku laiku kopā ar ģimeni. Nepieciešama iepriekšēja | Skatīt vairāk
Latvija 35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 11.05.2024 Ekskursija-pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Dodies izzinošā ekskursijā - pārgājienā pa pilsētas centra alām kopā ar Ansi Opmani, kas ir viens no Dabas retumu krātuves dibinātājiem! | Skatīt vairāk
6 EUR
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums Viesistaba
Visas vasaras garumā, katru trešdienu gardēžu pasākumi angļu valodā. Gatavo kopā ar šefpavāru Mūsdienu Latvijas garšas. Gan individuāliem viesiem, | Skatīt vairāk
79 EUR
Uzņēmumi


Kaļķu vārti
,


Jūrmalas TIC
,


Daugavkrasti
,


Latvia Tours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.67334509sec.