Latvijas vēja tunelis turpmāk atradīsies Pekinā

Ir noslēgts līgums par Latvijas paviljona izstādē «World Expo 2010» pārdošanu un turpmāk vēja tunelis atradīsies vienā no pasaules lielākajām metropolēm – Ķīnas galvaspilsētā Pekinā.

«No izstādē «World Expo 2010» demonstrētajiem gandrīz 200 valstu paviljoniem, Latvijas vēja tunelis ir viens no retajiem, kas turpinās iedvesmot apmeklētājus, to vidū miljoniem tūristu no visas pasaules. Tā uzstādīšana Pekinā, kur vēja tunelis darbosies ar Latvijas vārdu, ir liels panākums un laba platforma Latvijas biznesa eksportam Ķīnas tirgos. Līdz ar to Latvijas dalība «World Expo 2010» ir nesusi tālejošu ekonomisku efektu,» norāda ekonomikas ministrs Artis Kampars.

Latvijas paviljonu par 8 miljoniem juaņu iegādājies uzņēmums no Liaoningas provinces. Ņemot vērā, ka izdevumus, kas saistīti ar paviljona nojaukšanu izstādes teritorijā, segs «World Expo 2010» izstādes rīkotāji un paviljona būvnieki, pārdošanas procesā cena uz tehnisko izmaksu rēķina samazināta par 9%.

Lai nodrošinātu Latvijas paviljona pārdošanu par iespējami augstāko cenu, Ekonomikas ministrija šogad rīkoja divas izsoles, kuru rezultātā panākta vienošanās ar paviljona pircēju gan par pirkuma nosacījumiem, gan tā tālāko darbību. Paredzams, ka vēja tunelis Pekinā tiks uzbūvēts jau šogad.

«World Expo» ir pasaulē nozīmīgākā izstāde, kurā tiek demonstrēti valstu inovatīvi sasniegumi. 2010. gada izstāde no 1. maija līdz 31. oktobrim norisinājās Šanhajā un izstādes pamattēma bija Labāka pilsēta, labāka dzīve, kuras ietvaros Latvijas ekspozīcija tika veidota apakštēmas Zinātnes un tehnoloģiju inovācija pilsētā kontekstā.

Latvijas paviljonā tika uzstādīts SIA «Aerodium» vertikālā vēja tunelis, kas iedvesmoja vairāk kā 1.5 miljonus paviljona apmeklētāju ar Latvijā radīto inovatīvo Laimes Tehnoloģiju, piesakot Latviju kā tehnoloģiski attīstītu valsti, kas spēj piedāvāt jaunus risinājumus pasaulē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Siguldas novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.31343102sec.