Orientēšanās svētki Rīgā - «Lieldienu balva 2011»

Orientēšanās klubs “Mona” kopā ar Latvijas Orientēšanās federāciju 2011.gada 25.aprīlī, rīko orientēšanās svētkus “Lieldienu balva 2011”, kuri apvieno orientēšanās skrējienu sprinta distancē un taku orientēšanās sacensības. Šogad tās notiks Vecāķos. Sacensībās piedalīsies gan Latvijas orientēšanās elites skrējēji, gan visu vecumu orientēšanās sporta entuziasti – kopā vairāk kā 200 dalībnieki. Sportistiem būs jāveic orientēšanās sprinta distance 2 līdz 3 km garumā, savukārt taku orientēšanās distancē dalībniekiem galvenais uzsvars tiek likts uz precizitāti, nosakot kontrolpunktu atrašanās vietas kartē. „Lieldienu Balvu” kā Rīgas pilsētai nozīmīgu pasākumu atbalsta Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, kā arī Salons „Tīne”.

Orientēšanās sprinta distances pēdējos gados kļūst arvien populārākas visā pasaulē, jo šajās sacensībās atšķirībā no klasiskajām orientēšanās disciplīnām skatītāji drīkst atrasties distancē kopā ar sportistiem un vērot viņu darbību tuvumā. Arī taku orientēšanās arvien noteiktāk ieņem savu vietu starp dažādajām orientēšanās disciplīnām.

Rīdziniekiem šī būs laba iespēja pavērot, kā sacenšas Latvijas labākie orientieristi. Būs iespēja arī pašiem iepazīties ar orientēšanās sportu un pameklēt Vecāķos izvietotos kontrolpunktus. Sacensību centrā pie Vecāķu dzelzceļa stacijas Pludmales ielā 1c no plkst.1130 līdz 1300 būs sastopami sacensību rīkotāji, kas pastāstīs interesentiem par orientēšanās sportu un sacensību gaitu. Sportistu reģistrācija līdz plkst. 1130. Sportistu starts izlozes kārtībā no plkst. 1200. Sagaidāmie uzvarētāju laiki 10-15 minūtes. Sākot no 1200 līdz 1330 ikviens var bez iepriekšējas pieteikšanās startēt tā sauktajās DIR-PAV (pavēles) un DIR-IZV (izvēles) distancēs, kur piesakās starta brīdī un distanci veic paša izvēlētā tempā, atbilstoši sacensību kartei ar iezīmētiem kontrolpunktiem. Šie starti īpaši piemēroti jebkuram Vecāķu viesim, jo distances var apmeklēt arī ģimenes, tai skaitā izvēles distancē arī nesteidzīgi stumjot bērnu ratiņus pa Vecāķu ielām. Apbalvošana paredzēta 1400 sacensību centrā.

Orientēšanās klubs Mona dibināts 1992.gadā. Vairāk nekā 40 kluba biedri strādā vai mācās dažādās vietās, taču viņus vieno kopīga aizraušanās – orientēšanās sports. Kluba galvenās aktivitātes ir kopīgi treniņi un veselīga atpūta, kā arī piedalīšanās orientēšanās sacensībās. OK Mona biedru brīvprātīgais darbs, rīkojot Lieldienu balvu, ir veltījums orientēšanās sporta attīstībai Rīgā un visā Latvijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50281096sec.