Krāšņumā sacentīsies 100 īrisu šķirnes

Karstumā un sausumā - košākie īrisi

Krāšņa īrisu izstāde ar vairāk nekā 100 grezno ziedu šķirnēm, to vidū daudzām Latvijā pazīstamu selekcionāru radītām, tika atklāta 2011.gada 8. jūnijā tirdzniecības centra Spice Home 1. stāvā. Sausuma un karstuma dēļ ziedi šogad ir izdevušies košāki kā citus gadus.

Ekspozīcijas atklāšanā piedalīsies Latvijā atzīti selekcionāri ar pašu radītām īrisu šķirnēm un kolekcijām: Laimonis Zaķis – Abavas Pērle, Bolero, Negaisa Laikā, Ilga Vinķele – Ārija, Mirdzīte, Lāsma, Andrejs Bērziņš – Savai Zemītei, Dzintariņš, Aleksandrs Muhlinkins – Ceriņu Aleja, Mirāža, Nerātnā istabene. Izstāde tapusi sadarbojoties Latvijas Gladiolu draugu klubam un tirdzniecības centram Spice Home.

„Daiļo ziedu īrisu dzimtene un selekcijas lielvalsts ir ASV. Zīmīgi, ka šogad īrisu izstāde tirdzniecības kompleksā Spice notiek vērienīgā Amerikas šopinga festivāla ietvaros trīs dienas no 8. līdz 10. jūnijam. Ziedu mīļotāji piektdien, 10.jūnijā, ekspozīciju varēs apskatīt līdz pat 02.00 naktī,” piebilst tirdzniecības kompleksa direktore Iveta Lāce.

„Īrisu izstādi tirdzniecības centrā Spice Home rīkojam jau trešo gadu, jo plašās un gaišās telpas ir ļoti piemērotas ziedu izstādīšanai. Tajās ieplūst dienasgaisma, kas ir vispiemērotākā ziedu aplūkošanai, ļaujot izbaudīt katra zieda niansētās krāsas, smalkumu un formas,” atzīst Latvijas Gladiolu draugu biedrības prezidents un selekcionārs Laimonis Zaķis.

Apmeklētāji varēs aplūkot lielziedu, augsto un zemo bārdaino un apmaļu īrisu šķirnes, kas atceļojušas no ASV, Austrālijas, Francijas un pašmāju selekcionāru kolekcijām. Kaprīzajām un grūti audzētajām puķēm ir piešķirti savdabīgi nosaukumi – Master Daughter, Milžu Cīņa, Līgavas Plīvurs, Duets, Vīna Gars, kas izsaka šo ziedu rakstura iezīmes.

Visu izstādes laiku no 8. līdz 10. jūnijam ikvienam apmeklētājam būs iespēja saņemt profesionāļu konsultācijas par īrisu audzēšanu, kā arī noskatīt un iegādāties sev tīkamākās ziedu šķirnes. Starp tām ir Latvijā zināmā īrisu kolekcionāra Laimoņa Zaķa paša radītās šķirnes Milžu cīņa, Negaisa laikā. Pēdējās izstādēs pieprasītākās šķirnes ir Tut's Gold', Jumping, Vīzija, Mesmerizer, World Premier, Winterfest, Copatonic.

Krāšņo ziedu ekspozīcija būs apskatāma tirdzniecības centra Spice Home 1. stāvā trīs dienas – 8. jūnijā no plkst. 12.00 līdz 22.00, 9. jūnijā no plkst. 10.00 līdz 22.00, bet 10. jūnijā no plkst. 10.00 līdz pat 02.00 naktī.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR
25.maijā norisināsies Lielais plosts TAKA
25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.05.2024 - 10.05.2024 🇬🇷 JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀 Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 979 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11702204sec.