Aicina piestāt muzikālā pieturā «Ogre»

Sesto Ogres Mūzikas svētku ietvaros aicinām piestāt Muzikālajā pieturā “Ogre” Ogres Vēstures un mākslas muzejā 2.jūlijā laikā no 13.00 – 18.00.

Tikpat ilgi, cik Ogres dzelzceļa stacijā apstājas vilcieni, Ogrē cilvēki klausījušies mūzikas skaņās. Visizsmal-cinātākā muzikālā dzīve Ogrē noritējusi laikā starp diviem pasaules kariem, kad aktīvi darbojošās Ogres biedrības, kā arī kafejnīcu īpašnieki, gādājot par ogrēniešu un kūrortpilsētas viesu labsajūtu, izslavētajām Ogres muzikālajām lakstīgalām gaumīgi piepulcinājuši gan populārus viesmāksliniekus no Rīgas, gan mazāk zināmus, bet sabiedrībā iemīļotus muzicētājus. Laikrakstos lasām par apburošo Latvijas Nacionālās operas solisti Paulu Brīvkalni, kura Ogres kūrorta biedrības rīkotajā sezonas slēgšanas vakarā 1937.gada augustā publikas priekšā stājas “elegantā balta zīda skatuves tualetē ar oriģinālu melnā samta fraku” un savā sudrabotajā balsī “ar vijolīšu pušķi rokā un otru pie krūtīm (..) izpilda Parīzes puķu pārdevējas dziesmu”. Kūrmājas saimnieks, savukārt, šī paša gada sezonai angažējis Ēriku Eku ar orķestri, kas ar “piemērotu salona mūziku” papildina pēcpusdienas kafijas stundu. Ogrē skanējušas arī Marisa Vētras, Tāļa Matīsa, Annas Ludiņas, Eduarda Miķelsona, Mildas Gaujmalietes un daudzu citu pazīstamu un tautā iemīlētu mākslinieku balsis, vasaru pēc vasaras veidojot Ogres muzikālās tradīcijas un arī šejieniešu muzikālo gaumi.

Piestājot muzikālajā pieturā Ogres Vēstures un mākslas muzejā, ikviens varēs ļauties 20.gadsimta 20.-30.gadu Ogres muzikālajām noskaņām, klausoties solo dziesmas tā laika populāru mākslinieku ierakstos un uz lielā ekrāna vērojot kūrortpilsētas skatus un sabiedriskās dzīves ainas. Joprojām atvērta būs izstāde “Ogres brīvdabas estrāde”.

Ieejas biļetes Ls 0.60; skolēniem, pensionāriem Ls 0,30.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Liepājas reģiona TIB
,


Trakai TIC
,


Jaunpils pils
,


Viesistaba
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56921291sec.