Jauns un neizstādīts Miķeļa Fišera darbs Restaurant Kitchen, Spīķeros

No 16. augusta Miķeļa Fišera darbs "Konstantīna Raudives savādie sakari" vajadzīgo sakarību izpētes nolūkos izlikts apskatei Restaurant Kitchen, Maskavas ielā 12/1, kim? laikmetīgās mākslas centrā.

Miķelis Fišers

KONSTANTĪNA RAUDIVES SAVĀDIE SAKARI

130x125cm, 2011.g. a/e.

Doktors: Es esmu pārmērīgi vitāls, pārāk dēmonisks, pārāk stihijisks (..), pārāk spontāns un nemierīgs, lai uzņemtos un izturētu šos žēlastības darbus. To varbūt spēj un var izdarīt kāds senils ideālists, kāds pasaules lāpītājs - šā vārda vislabākajā nozīmē -, bet es to nespētu, nevarētu. Es pie Tevis esmu bijis un esmu aiz iekšīgas nepieciešamības, es citādi nevaru un nespēju, tā ir mana liktenība, tā ir visa mana stihija. (..)

Rakstniece: Tas ir Tavs rokraksts. To Tu esi rakstījis, tur taču nav šaubu? Ka tas esi Tu, kas katrā savā rīcībā piedalās ar visu savu būtību, visu savu cilvēcisko vienību. Nenorij savus mīļākos vārdus. Saki tos. Arī vārdiem ir dziedinātāja spēks. Man bail no tā tumšā spēka, kas manī mīt.

Doktors: Tu esi dzirdējusi no manas mutes vārdu "draudzene", gan daudzskaitlī, gan vienskaitlī lietotu, - tā ir tikai manas fasādes dzīve bez dziļākas nozīmes manā dzīvē, vairāk tas domāt manam divertismentam nekā manai būtiskai dzīvei. Mana lielā drāma, mana nebeidzamā traģēdija, mana dziļā "komēdija" (Dantes Dievišķās Komēdijas nozīmē) esi Tu. (..)

Rakstniece: Vecos laikos tādas sievietes, kas redzēja "bildes", sauca par raganām un dedzināja sārtā, kaut arī bija daži muļķi, kas tās sauca par svētām... Tagad plkst. ir 12. Pēc astoņām stundām Tu būsi mājās ar visu savu dēmonismu, vitālismu un stihismu.

Paldies Miķelim Fišeram, Jānim Jenzim un RSB Skals. Tekstā citēti Konstantīna Raudives un Zentas Mauriņas vēstuļu fragmenti no Ingrīdas Sokolovas sastādītās monogrāfijas “Albatross”. Rīga: “Antēra”, 2009.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.05.2024 - 06.05.2024 Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Ir pienācis atkal lieliskais datums, 12.maijs, kad visā Latvijā notiek "Latvijas karogu brauciens". Pasākums norisināsies - 12.maijā, 12:00 Tukumā | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Novatours
,


Želesa
,


Sanatorium Belorus
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.9878931sec.