Kuldīgas Rātslaukumā norisināsies Hercoga Jēkaba gadatirgus

2011.gada 8.oktobrī, no 11.00 līdz 15.00, Kuldīgas Rātslaukumā norisināsies Hercoga Jēkaba gadatirgus.

Kurzemnieki vienmēr bijuši varen nadzīgi uz strādāšanu un tirgošanos ar tuviem un tāliem kaimiņiem, bet par to, kā viņi pratuši svētkus svinēt, vēl tagad leģendas klīst.

Hercoga Jēkaba rudens dižandelē būs viss – pilni rati dabas veltēm un skunstīgu meistaru darinātām lietām no visa Kuldīgas novada.

Katra pagasta ļaudis cels laukā no apcirkņiem, pagrabiem, lādēm, mucām un toveriem to labāko, kas pašu rokām audzēts, raudzēts, darināts un brūvēts.

Hercoga manufaktūrās meistari un mācekļi grebs, kals, pīs, vīs un audīs, bet pārsteidzošas pārvērtības piedzīvojušajā Stafenhāgena namā durvis vērs ziepju fabriķis. Seno spēļu pagalmā lidos cirvji, arbaletu bultas, svilps katapultas un dārdēs dižgabals. Medību pilī „ Ragi, nagi, asakas” – demonstrēs trofejas, stāstīs blēņu stāstus un cienās ar eksotiskām uzkodām, kas vēl nesen apkārt skrēja. Uz postamenta tirgus centrā mirdzēs tuvas un tālas zvaigznes. Cirka placī triku meistari, žonglieri, artisti un citi dīvaiņi pārsteigs un smīdinās līdz asarām. Alekšupītes krācēs notiks pašgatavotu kuģu regate. Tirgus ķēķī smaržos tā, ka ar siekalām vai aizrīsies – visas apkārtnes pavāri ceps, šmorēs, štovēs un pepinās uz nebēdu, bet Kungu bufetē varēs ne tikai degunu iebāzt ...

12.00 Rātslaukumā konkursa „Sakoptākā Kuldīgas novada lauku sēta” un konkursa „Skaistākais Kuldīgas dārzs” uzvarētāju apbalvošana.

20.00 Kuldīgas Pilsētas dārza brīvdabas kinoteātrī filma „Melnā vēža spīlēs”.

20.00 viesnīcas „Metropole” pagalmā pirmo reizi Kuldīgā Dižā ražas balle!

Liels jumts, gari galdi, jestra mūzika, dejas un izrīcības tikai par vienu latu, bet kāposti, desiņas, alus un zivtiņas bufetē maksās tik, cik maksās.

Hercoga Jēkaba tirgus rīkošanu Kuldīgas novada Dome uzsāka pagājušajā gadā, kad tika svinēta hercoga Jēkaba 400. dzimšanas diena.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 05.05.2024 Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49773693sec.