Latvijas Nacionālais vēstures muzejs laidis klajā kalendāru 2012. gadam

 Latvijas Nacionālais vēstures muzejs (LNVM) sadarbībā ar Latvijas suvenīru veidotāju apvienību NicePlace laidis klajā ilustrētu sienas kalendāru 2012. gadam.

Tajā atainotas vēsturiskas liecības no muzeja daudzveidīgajām arheoloģijas, numismātikas, etnogrāfijas un sakrālās mākslas kolekcijām.

Kalendārā apkopoti līdz šim sērijā „Latvijas dārgumi” izdoto atklātņu attēli ar etnogrāfiskajām zeķēm un cimdiem, Jēkaba Drandas keramiku, arheoloģiskajām un etnogrāfiskajām rotām, 20. gs. 70. gados darinātajām dzintara rotām, jūgendstila iedzīves priekšmetiem, Lielvārdes jostām un mūsdienu Latvijas naudas zīmēm. Kopumā kalendārā redzami 107 muzeja krājuma priekšmeti.

Tā dizaina autore ir māksliniece Zane Ernštreite, NicePlace.

Kalendārs iegādājams Latvijas grāmatveikalos un Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā, Rīgas pils 3. stāvā. Darba laiks: pirmdien – slēgts; otrdien – svētdien no 10.00 līdz 17.00.

__________________

LATVIJAS NACIONĀLAIS VĒSTURES MUZEJS (LNVM) ir trešais vecākais muzejs Latvijā un vienīgais Latvijas vēstures muzejs pasaulē. Kopš dibināšanas 1869. gadā, LNVM ir kļuvis par lielāko latviešu tautas muzejisko vērtību krātuvi - tā kolekcijās ir vairāk nekā miljons priekšmetu: arheoloģiskajos izrakumos iegūtas senlietas, rotu un monētu depozīti, tautastērpi, tradicionālie darbarīki, tautas lietišķās mākslas darinājumi, sadzīves priekšmeti, fotogrāfijas, dokumenti, kartes, gravīras, gleznas u. c. Latvijas vēstures liecības. Muzeja misija ir Latvijas valsts un tautas interesēs vākt, saglabāt, pētīt un popularizēt Latvijas un pasaules garīgās un materiālās kultūras liecības no vissenākajiem laikiem līdz mūsdienām, kam ir arheoloģijas, etnogrāfijas, numismātikas, vēstures vai mākslas vēstures nozīme.
LNVM īsteno izstāžu darbību Latvijā un ārvalstīs, veic pētniecisko darbību, organizē konferences un seminārus, sadarbojas ar Latvijas skolām, iestādēm, izdod rakstu krājumus un citas publikācijas.

Latvijas Nacionālā vēstures muzeja nodaļas ir Āraišu arheoloģiskais muzejparks un „Dauderi”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Ragakrasts"  brīvdienu mājas Mērsragā Tukuma TIC
Ģimenēm ar bērniem draudzīgas, gaumīgas, labiekārtotas mājiņas Mērsragā www.ragakrasts.lv | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.05.2024 - 09.06.2024 Starptautiskais Smilšu skulptūru festivāls Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 8. līdz 9. jūnijam Pasta salā norisināsies Starptautiskais Smilšu skulptūru festivāls Summer Signs 2024 | Skatīt vairāk
Vasaras Saulgriežu svinības TUKUMĀ Tukuma TIC
Ar dziesmām ieskandēsies pirmā vasaras nakts 20.jūnijā pulksten 21:00 Durbes estrādē. Ugunskurā degs trejdeviņas pagalītes. | Skatīt vairāk
“Baltijas kauss vindsērfingā" Burtniekos Valmieras novada Tūrisma pārvalde
8. un 9. jūnijā Burtniekos jau tradicionāli notiks Baltijas lielākās vindsērfinga sacensības “Baltijas kauss vindsērfingā 2024". | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4453001sec.