Balttour: Kamanu suņi, loku šāvēji un citas aktivitātes Ogres un Ikšķiles stendā

No 2013. gada 8. līdz 10. februārim izstāžu centrā Ķīpsalā notiks 20. starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus "Balttour 2013", kas interesentus aicinās apskatīt un iepazīt jaunās sezonas karstākās un izdevīgākās tūrisma iespējas un piedāvājumus Latvijā, Baltijā un visā pasaulē.

Starptautiskajā tūrisma izstādē Ogres un Ikšķiles tūrisma attīstības aģentūra (OITAA) ceļotājiem piedāvās sajust arī Ogres un Ikšķiles novadu kā potenciālu ceļojuma galamērķi, galveno uzvaru šogad liekot uz dabas burvību un novadus vienojošo elementu - dabas parku "Ogres Zilie kalni", kas piedāvā visdažādākās atpūtas un brīvā laika pavadīšanas iespējas ikkatrā no gadalaikiem. Turklāt šī gada 3. augustā dabas parkā norisināsies arī plaši pazīstamais zinātnes, mūzikas, dzejas un vizuālās mākslas pasākums "Dabas koncertzāle", kura laikā  Latvijas zinātnieki un mūziķi nu jau astoto gadu pēc kārtas populārā veidā stāstīs, rādīs un dziedās par Latvijas dabu, īpašu uzmanību veltot šī gada tēmai- osu meži.

Izstādes stends taps sadarbībā ar Ogres Valsts tehnikumu (OVT), kuri izstrādājuši īpaši dabai pietuvinātu dizainu, atspoguļojot Zilos kalnus un tajos mītošas dzīvniekus. Savukārt pašā stendā, lai iesaistītu izstādes apmeklētājus un padarītu stendu atraktīvāku, OITAA piedāvās apmeklētājiem īpaši veidotos putnu būrīšus, kuri vēlāk tiks izvietoti Zilajos kalnos, iededzināt savas pazīšanās zīmes, tādā veidā mudinot apmeklēt dabas parku un pārbaudīt, kā dabā iedzīvojušies kopīgi veidotie darbi. Sadarbojoties ar OVT, apmeklētājiem būs iespēja no koka veidot arī krūzīšu paliktnīšus ar saviem iniciāļiem un citiem ornamentiem.

OITAA ir uzrunājusi arī novadu uzņēmējus. Šogad sevi prezentēt plašākais sabiedrībai starptautiskajā izstādē pieteicās "Sniega Suņi", kuri piedāvā izbraucienus kamanu suņu pajūgos sniega un arī bez sniega apstākļos. Iepazīties ar kamanu suņiem un to piedāvātajām iespējām varēs piektdienā, 8. februārī. Tāpat piektdien stendu papildinās Suntažu observatorijas pārstāvis, kurš atklās, ko tad īsti var redzēt un novērot debesīs, ciemojoties publiskajā observatorijā. Savukārt sestdien un svētdien OITAA stendu papildinās IK "Ķeipenieši", kuri ir slaveni ar saviem gardajiem mākslas darbiem- piparkūkām. Izstādes laikā katrs varēs izveidot savu īpašo piparkūku. Svētdien interesenti tiks iepazīstināti ar loku šaušanas mākslu un tā plašo aprīkojumu. Sporta klubs Amazones piedāvā izmēģināt visdažādākos loku veidus, piemēram, angļu garos, medību, olimpiskos, kā arī arbaletu.

OITAA ir parūpējusies arī par citām aktivitātēm, lai izstādes apmeklētājiem būtu interese iegriezties Ogres un Ikšķiles stendā. Tiks demonstrēti Ogri un Ikšķili prezentējoši video, kurus noskatoties varēs piedalīties viktorīnā un, atbildot uz jautājumiem, laimēt dažādas balvas un dāvanu kartes, piemēram no Suntažu publiskās observatorijas.  

Svarīga informācija - sakarā ar dalību izstādē Ogres un Ikšķiles tūrisma attīstības aģentūra 8. februārī būs slēgta!

Vairāk informācijas interneta vietnē www.latvijascentrs.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Salaspils novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45993018sec.