Rīgas Zoo mītošās Jēkabpils lūšu ģimenes mazulim dots vārds

30.aprīlī, Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs Rīgas Zooloģiskajā dārzā deva vārdu lūšu ģimenes mazulim. Klātesot pilsētas pašvaldības un Rīgas Zoo pārstāvjiem, mazajam lūsēnam dots stiprs un skanīgs vārds - Hercogs vai Hercogiene, par godu pilsētas dibinātajam Hercogam Jēkabam.

Kā informēja Rīgas Zoo speciālisti, pēc pāris nedēļām tiks noskaidrots lūšu pāra - Kamēlijas un Rubīna mazuļa dzimums, un attiecīgi tad mazā lūsēna vārds tiks precizēts.

Lūsēna vārda došanas pasākumā piedalījās Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs, Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza attīstības projektu vadītājs un valdes loceklis Edgars Vītols, Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza Zīdītāju nodaļas vadītāja Tatjana Ivasenko, kā arī citi interesenti.

Zooloģiskā dārza valdes loceklis E.Vītols izteica pateicību Jēkabpilij par atbalstu lūšu rezidencei un pasniedza Jēkabpils pilsētas pašvaldībai sertifikātu- "Lūšiem draudzīgākā pilsēta", ka arī uzņēma un sveica to savā draugu pulkā.

L. Salcevičs pauda gandarījumu par Jēkabpils pilsētas aizbilstamo un pasniedza Rīgas Zoo pārstāvjiem dāvanu lūsēnam – rotaļu bumbu. Tāpat savā uzrunā domes priekšsēdētājs uzsvēra, ka šogad par godu lūšu mazuļa dzimšanai Jēkabpils pilsētas pašvaldība izgatavos jaunu suvenīrmonētu ar lūša attēlu.

Pasākuma turpinājumā klātesošie tika iepazīstināti ar lūšu ģimenes dzīvesstāstu, noslēpumiem, kā arī dienas režīmu.

2013.gada novembrī Jēkabpils pilsēta kļuva par Rīgas Zooloģiskajā dārzā mītošo lūšu – Kamēlijas un Rubīna aizbildni.

Atgādinām, ka Jēkabpils pilsētas pašvaldība, sadarbībā ar Rīgas Zooloģisko dārzu, Jēkabpils izglītības iestāžu skolēniem piedāvā apmeklēt zooloģisko dārzu ar 50% atlaidi ieejas biļetes maksai (pieteikumu zoo apmeklējumam skolām jāsūta uz e-pastu [email protected], minot, ka vēlas izmantot Rīgas Zooloģiskā dārza īpašo piedāvājumu Jēkabpils pašvaldībai).

Papildus informācija no Rīgas ZooIzglītības un informācijas nodaļas vadītājas Lauras Līdakas:

2011. gada 13. oktobrī Rīgas zoodārzs, gaidot simto jubileju, sev un apmeklētājiem uzdāvināja jaunu lūšu mītni, kuru tobrīd sāka apdzīvo jauns lūšu pāris: Kamēlija (dzimusi zoodārza filiālē "Cīruļi") un Rubīns (ieklīdis kādas mājas pagalmā Smiltenes pusē).

2014.gada 18.martā lūšu pāris sagaidīja ģimenes pieaugumu. Lai jaundzimušajam nodrošinātu maksimālu mieru, par mazuli Latvijas dižkaķu ģimenē priecājās klusi, pacietīgi vērojot mātes un mazuļu uzvedību.

Ziemeļu lūsis ir iekļauts apdraudēto dzīvnieku sarakstā. Rīgas Zooloģiskais dārzs jau vairāk nekā 20 gadus piedalās lūšu vairošanas un nebrīves populācijas menedžmenta programmā (ESB – Eiropas ciltsgrāmata). Pēdējo 10 gadu laikā 14 Zoodārza filiālē "Cīruļi" dzimušie lūsēni nosūtīti uz citiem zoodārziem un Polijas WWF vadītajam šīs sugas reintrodukcijas projektam Polijā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


1st-studio.com
,


Park Hotel Latgola semināru telpas
,


Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66687799sec.