Pasaules alus parādē būs iespējams nogaršot 35 iecienītākās alus šķirnes

Pasākuma "Rīga 2014 saulgrieži" ietvaros 21. un 22. jūnijā Mežaparkā norisināsies "Pasaules alus parāde", kurā varēs nodegustēt gan labi zināmas, gan mazāk zināmas alus šķirnes no vietējiem un ārzemju ražotājiem. Kopumā alus cienītāji varēs nogaršot 35 dažādas alus šķirnes.

Alus cienītāji varēs nobaudīt gan savas iecienītākās šķirnes, gan nodegustēt un atklāt iepriekš nenobaudītas šķirnes. No jaunākajām vietējām alus šķirnēm būs iespējams nobaudīt Cēsu Nefiltrēto Lēnalu, Cēsu Grāfu fon Zīveru, Aldara Mājas alu, Latvijas IPA alu, Stalto Briedi, Mežpils gaišo un Mežpils tumšo alu, Iļģuciema Medalu, Ingvera, Kaņepju, un Dzērveņu alu, Iļģuciema Extra alu, kā arī Lielvārdes gaišo, tumšo un kviešu alu. Tiem, kas labprātāk pieturas pie ierastākām un pārbaudītām vērtībām, pieejami būs Cēsu Premium, Aldara Luksus, Bauskas gaišais un tumšais alus, Piebalgas alus, Tērvetes alus, gaišais Rēzeknes Bryuveris, Brālis gaišais un nefiltrētais, kā arī Lāčplēsis Extra. Savukārt tiem, kas vēlēsies nobaudīt citu valstu ražotāju brūvējumus, pieejamas būs tādas alus šķirnes kā Warsteiner, Grimbergen Blanche, Grimbergen Blonde, Grimbergen Double, Belle Vue Kriek, Hoegaarden, Leffe Blond un Leffe Brune. Alu būs iespējams iegādāties gan īpašajos degustācijas izmēros, gan ierastajā puslitra glāzē.

"Latvieši jau izsenis bijuši labi zināmi kā izcili alus brūvētāji – mūsu miestiņu zina un slavē tuvu un tālu aiz Latvijas robežām. Senās liecības vēsta, ka Rīgā 13.gs. darba dienas beigas ieziņojis vakara jeb "Alus zvans" - kolīdz tas atskanējis, visi metuši darbus pie malas un devušies atpūsties pie alus kausa. Lauku mājās, savukārt, alus simbolizējis saimnieka darba sparu, apstrādājot laukus, sējot un novācot ražu. Tas bijis arī lauku ražības rādītājs. Mūsdienās alus brūvēšana un baudīšana ir neatņemama vasaras saulgriežu tradīcija," stāsta Una Buņķe, projekta "Pasaules alus parāde" vadītāja.

Šogad saulgriežos vietējo un citu valstu ražotāju alu degustēt ikviens tiek aicināts "Pasaules alus parādē", kas no 21. līdz 22. jūnijam norisināsies Mežaparkā, pasākuma "Rīga 2014 saulgrieži" ietvaros.

Jau ziņots, ka 21. un 22. jūnijā Rīgā, Mežaparkā norisināsies pasākums "Rīga 2014 saulgrieži", kas Eiropas kultūras galvaspilsētas gada ietvaros aicinās svinēt saules svētkus, izdzīvojot gan latviešu saulgriežu tradīcijas un rituālus, gan iepazīstot senas un mūsdienīgas saulgriežu tradīcijas citviet pasaulē. "Rīga 2014 saulgrieži" ietvaros Mežaparkā norisināsies deju uzvedums "Lec, saulīte!", "Pasaules saulgriežu festivāls" ar dažādu mūziķu dalību no visas pasaules, "Pasaules alus parāde", kurā būs iespēja degustēt dažādas vietējās un importa alus šķirnes, "Rīgas saulgriežu gadatirgus" un citas aizraujošas saulgriežu aktivitātes. "Rīga 2014 saulgrieži" noslēgsies ar balli, skanot dziesmām un dejām no Latvijas, Eiropas un visas pasaules.

Sniedzot atbalstu šī gada nozīmīgākajiem Eiropas kultūras notikumiem Latvijā, ERGO kā Rīga 2014 oficiālais apdrošināšanas partneris dāvina apdrošināšanu šim un citiem lielākajiem svētku programmas pasākumiem. ERGO aicina pasākuma apmeklētājus un dalībniekus uz saulgriežu pasākumiem Mežaparkā ierasties ar velosipēdiem un piedāvā iespēju - atstāt tos apsargātā un apdrošinātā bezmaksas velonovietnē, kas darbosies līdz pat rītam un atradīsies pie Mežaparka estrādes.

20., 21. un 22. jūnijā, kad Mežaparkā notiks "Rīga 2014 saulgrieži", kultūras vasarnīca 'Esplanāde 2014" dosies izbraukumā un atvērs savu filiāli "Esplanāde 2014 Mežaparkā". Līdzīgi kā Esplanādē izvietotajā informatīvajā telpā, arī Mežaparka kultūras vasarnīcā būs iespējams uzzināt vairāk par gaidāmajiem un šobrīd pieejamajiem "Rīga 2014" pasākumiem, iegādāties pasākumu biļetes un suvenīrus, vienkārši labi pavadīt laiku un izmantot Rīga 2014 partnera Lattelecom nodrošināto bezmaksas WiFi internetu un atpūtas zonu. Lattelecom bezmaksas WiFi tīkls tika atklāts 2013.gada aprīlī un šobrīd ir pieejams 3700 vietās visā Latvijā.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu organizē nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām. Programmu finansē Rīgas dome, Kultūras ministrija un Eiropas Komisija. Rīga 2014 programmas partneris ir Lattelecom, kas arī nodrošina tehnoloģisko atbalstu.

"Rīga 2014 saulgrieži' pasākumu programma pieejama www.riga2014.org/saulgriezi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Latvija
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42197704sec.