Travelnews.lv iesaka: Nedēļas nogales pasākumu kalendārs, 02.10.2015 - 04.10.2015

Tūrisma ziņu portāla Travelnews.lv redakcija ir apkopojusi informāciju par interesantākajiem pasākumiem un notikumiem Latvijā.


02.
oktobris

PIEKTDIENA


RĪGA, Brīvdabas muzejs
02.10.2015.
RAŽAS SVĒTKI BRĪVDABAS MUZEJĀ
2015. gada 2. oktobrī plkst. 15:00 Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā notiks muzeja galvenā krājuma glabātāja Dr. hist. Mārtiņa Kuplā ceļveža "Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs" atvēršana. Iepriekšējais šāda tipa ceļvedis tika izdots 1966. gadā, un tā zinātniskais redaktors bija Saulvedis Cimmermanis. Ceļvedī dots īsa informācija par celtnēm un atsevišķu parādību laikmeta raksturojumu. Tam ir ērti lietojams plāns (karte), ilustrēts ar fotogrāfijām un ēku uzmetumiem.


JŪRMALA
līdz 25.10.2015.
IZSTĀDE JŪRMALAS PILSĒTAS MUZEJĀ «A MAN»
2015. gada 1. oktobrī plkst. 18:00 Jūrmalas pilsētas muzejā (Tirgoņu iela 29, Majori, Jūrmala) tiks atklāta izstāde "A MAN". Izstādes autori ir divi vienas paaudzes vienā gadā dzimuši mākslinieki - tēlnieks Āris Smildzers un gleznotājs Valdis Krēsliņš. Izstāde ir divu atšķirīgu mākslinieku komunikācijas platforma, kur atklājas kopīgais un vienojošais, unikālais un savdabīgais divu nobriedušu vīru radošajā manifestā. Izstādes "A MAN" vadmotīvs ir krāsainība, kas dominē gan piesātinātās figurālās kompozīcijās, gan abstraktās formās, kurās liela loma ir faktūru spēlēm.


RĪGA, Dabas muzejs
līdz 25.10.2015.
IZSTĀDE «PAĒDIS UN VESELS!»
2015. gada 1. oktobrī, Latvijas Dabas muzejā tiks atklāta izstāde "Paēdis un vesels!", kas vides mēneša ietvaros aicinās iepazīt foto stāstus un speciālistu komentārus, piedalīties aktivitātēs, gūstot priekšstatu par pārtikas produktu "ceļu" no izejvielu iegūšanas līdz pārstrādei. Vides mēnesis Dabas muzejā jau otro gadu notiek ar Vides aizsardzības fonda atbalstu. Latvijas Dabas muzejā no 1. līdz 25. oktobrim norisināsies vides mēnesis, kas šogad veltīts tēmām, kas saistītas ar atbildīgu pārtikas patēriņu, un kuru muzejs organizē sadarbībā ar vides un veselības jomas ekspertiem un aktīvistiem.


03.
oktobris

SESTDIENA

LATVIJA
03.10.2015.
I VISPASAULES DIKTĀTS LATVIEŠU VALODĀ
Sestdien, 2015. gada 3. oktobrī, plkst. 12.00 Latvijā un visā pasaulē vienlaikus norisināsies I vispasaules diktāts latviešu valodā. Lai to rakstītu klātienē vienā no sešām Latvijas pilsētām – Rīgā, Ventspilī, Liepājā, Valmierā, Daugavpilī un Rēzeknē –, interesenti ir aicināti pieteikties iepriekš, savukārt rakstīt diktātu tiešsaistē interneta vietnē www.raksti.org varēs bez iepriekšējas reģistrācijas. Lai pieteiktos diktāta rakstīšanai klātienē Rīgā, Ventspilī, Valmierā, Daugavpilī un Rēzeknē, lūdzam nosūtīt pieteikumu brīvā formā uz e-pastu [email protected], norādot savu vārdu, uzvārdu un izvēlēto pilsētu. Savukārt tos interesentus, kuri vēlas rakstīt diktātu klātienē Liepājā, lūdzam sūtīt pieteikumus uz e-pastu [email protected].


MEŽOTNES PILS
03.10.2015.
KĀZU IZSTĀDE «MEŽOTNES PILĪ»
2015. gada 3.oktobrī no plkst.12:00 līdz 16:00 Mežotnes pilī būs iespēja iepazīties ar daudzveidīgu kāzu un svinību piedāvājumu, idejām kāzu pieturvietām Bauskas novadā, floristikas piedāvājumu, laulību gredzenu, galda karšu, kāzu ielūgumu un aksesuāru piedāvājumu. Būs iespēja apskatīt pils telpas un viesnīcu, kā arī piedalīties seminārā par kāzu svinību organizēšanu, tendencēm un plānošanu. Visi jaunie pāri, kas šajā dienā noslēgs sadarbības līgumu par kāzu svinībām Mežotnes pilī, dāvanā saņems jaunlaulāto numuriņu bez maksas.


PREIĻI
03.10.2015.
MIKEĻDIENAS TIRGUS
2015. gada 3. oktobrī no plkst. 9:00 līdz 14:00 Preiļos, laukumā Raiņa bulvārī 19 interesenti aicināti pulcēties Miķeļdienas tirgū! Laipni aicināti zemnieki, mājražotāji, amatnieki un dārzkopji piedāvāt savu veikumu. Tirdziņā gaidīts tiks ikviens iedzīvotājs un ciemiņš!


JŪRMALA, Majori
03.10.2015.
MAJORU BAZĀRS
Labsajūtas rudenī Jūrmalā, 2015. gada 3.oktobrī jau trešo gadu notiks rudens svētki - Majoru bazārs, piedāvājot jūrmalniekiem un pilsētas viesiem muzikālo programmu un bagātīgu rudens velšu tirdziņu.
Kad liela daļa vasaras darbu padarīti, Latvijas zemnieki, amatnieki un mākslinieki pulcēsies Jūrmalā, kur ikviens Majoru bazāra apmeklētājs Majoru stāvlaukumā un Horna dārzā varēs aplūkot, iemainīt un iegādāt mūsdienu amatniecības darinājumus un Latvijas lauku labumus.


RĪGA
03.10.2015.
LATVIJAS GADA AUTO 2016
"Latvijas Gada auto 2016" pasākumu sērija šo sestdien pie T/C "Mols"
Jau otro gadu rudens tirdzniecības centrā "Mols" ir automobiļu gada laiks, kad vienkopus sabrauc autoražotāju jaunākie modeļi un tiek vērtēts, kurš no tiem ir pelnījis saukties par "Latvijas Gada auto". Izņēmums nav arī 2015. gada 3. oktobris, kad notiks "Lielā auto pielaikošana". T/c "Mols" aicina visus interesentus 3.oktobrī uz autostāvvietu pie tirdzniecības centra, kur jau no plkst. 11:00 līdz pat 18:00 pulcēsies "Latvijas Gada auto 2016" pretendenti. Ikviens varēs vienuviet izpētīt un salīdzināt jaunākās automašīnas, konsultēties ar auto pārstāvjiem, žūrijas biedriem un žūrijas ekspertiem, pats svarīgākais, dodoties izmēģinājuma braucienā ar ikvienu konkursam pieteikto auto. Auto dīleri šajā dienā pircējiem piedāvās īpašus nosacījumus automašīnu iegādei vai apkopei servisos.


RĪGA, Biķernieku trase
03.10.2015.
LATVIJAS DRIFTA SEZONAS NOSLĒGUMS
Sestdien Biķerniekos Latvijas drifta sezonas noslēgums, uz starta arī Sirmacis un pateicība skatītājiem un braucējiem par sezonu- Uguns šovs
Jau šo sestdien, 2015. gada 3. oktobrī, Biķernieku trasē norisināsies Latvijas drifta sezonas noslēgums. Pēdējās šīs sezonas drifta sacensībās uz starta Latvijas PRO drifta čempionātā un Latvijas drifta kausā stāsies vairāk nekā 60 dalībnieki, kuru starpā būs arī vairākas interesantas atgriešanās.


LIEPĀJA
03.10.2015.
LIELIE RUDENS RAŽAS SVĒTKI
2015. gada 2. un 3. oktobrī Liepājā, Velnciemā, Skuju ielā 3/5/7, notiks "Lauku sētas pilsētā" rīkotie Lielie rudens Ražas svētki. 2. oktobrī plkst.17 būs svētku atklāšana - karoga pacelšana, bet pēc tam sadziedāšanās un sadancošanās ar Kuldīgas "Rumbas kvartetu".
Savukārt sestdien darbosies tirdziņš, rokdarbnieču lāde, varēs vērot poniju paraugdemostrējumus u.c. Medu, gaļu, kūpinājumus, maizi, zivis, olas, dārzeņus, piena produktus, dziju, košumaugus un citus lauku labumus aicinām iegādāties "Lauku sētā pilsētā", Kurzemes eko tirdziņā Liepājā. Šeit piedāvājam iegādāties augstvērtīgus produktus tieši no zemnieku un mājražotāju rokām. Ar prieku, ar gaismu, sirds mieru un labestību visa gada garumā - gaidīsim ikvienu savā "Lauku sētā".


VENTSPILS
03.10.2015.
APMEKLĒ AMATU MĀJU VENTSPILĪ
2015. gada 3. oktobrī no plkst. 11.00 līdz 18.00 Amatu mājā darbosies Rokdarbnieku forums – meistardarbnīcas. Amatu māja ar pieaicinātajiem meistardarbnīcu vadītājiem aicina rokdarbu mīļotājus savlaicīgi pieteikties darbnīcām.


04.
oktobris

SVĒTDIENA

VENTSPILS
04.10.2015.
RUDENS LUSTES ČUČUMUIŽĀ
Svētdien, 2015. gada 4. oktobrī, plkst. 12.00 Bērnu pilsētiņā un plkst. 15.00 bērnu parkā "Fantāzija" notiks pasākums "Rudens lustes Čučumuižā", kurā atkal būs iespēja satikties ar iemīļotajiem Čučumuižas rūķiem. Daces Skadiņas, Kristīne Bitēnas-Sirmās un Atvara Sirmā atveidotie varoņi jebkurā gadalaikā spēj saistīt plašu ventspilnieku uzmanību ar stāstiem, dziesmām un citiem priecīgiem brīžiem. Rudens nu ir klāt, un arī rūķiem ir savi nodomi, ieceres un sapņi. Ieeja pasākumos – bez maksas. Atbalsta Ventspils pilsētas pašvaldība. 


JELGAVA
līdz 27.11.2015.
GLEZNU IZSTĀDĒ «VIŅI DZĪVOJA ILGI UN LAIMĪGI»
No 2015. gada 1.oktobra līdz 27.novembrim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī būs skatāma Jelgavā dzimušas jēkabpilietes Rutas Štelmaheres gleznu izstāde "Viņi dzīvoja ilgi un laimīgi". Izstāde tiks atklāta 5.oktobrī, pulksten 17 ar mākslinieces dzejas vakaru. Dziesmas ar mākslinieces un dzejnieces vārdiem atskaņos mūziķe Elija Kapicka.
Māksliniece atklāj, ka izstāde ir veltījums viņas dzimtas sieviešu sapņiem par ilgu un laimīgu laulību, bet ne tikai – par dzīvi, kas turpinās arī pēc nāves.


SIGULDA
līdz 26.10.2015.
IZSTĀDI «SAVĒJIE. JAUNĀ KERAMIKA»
Atzīmējot Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas keramikas nodaļas 80 gadu jubileju, Kultūras un mākslas telpā "Siguldas Tornis" būs apskatāma izstāde "Savējie. Jaunā keramika". Izstāde ir ieskats Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas keramikas nodaļas vēsturē un pēdējo piecu gadu darbībā, piedāvājot apmeklētāju vērtējumam gan unikālu roku darbu, gan laikmetīgus materiālus un formas.


Ja vēlaties, lai nākamajās nedēļās Travelnews.lv kalendārā parādās arī jūsu rīkotie pasākumi, aicinām aizpildīt linkā esošo anketu - http://bit.ly/1ARip7z - izvērtēsim pieteikumus un interesantākos notikumus publicēsim.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.37222695sec.