Mūzikas namā Daile notiks Vjačeslava Mitrohina koncertprogramma «Latvijas blūzi»

22. novembrī plkst. 19.00 mūzikas namā Daile notiks unikāls koncerts, kurā izcilais ģitārists Vjačeslavs Mitrohins atskaņos savu jaunāko programmu Latviešu blūzi.

Programma Latviešu blūzi iemūžināta arī diskā, kas tiks prezentēts šajā koncertā. Skanēs Raimonda Paula, Zigmara Liepiņa, Ulda Stabulnieka, Vjačeslava Mitrohina un Aivara Hermaņa dziesmas blūza stilā. Kopā ar Mitrohinu muzicēs instrumentālā grupa: Aivars Hermanis, Raimonds Macats, Juris Širokovs un Ainis Zavackis.


Atskārsme par to, ka lielā daļā latviešu popmūzikas dziesmu rodamas apslēptas blūza vai spiričuela harmonija, ritmika un forma, ģitāristam Vjačeslavam Mitrohinam radās pirms vairākiem gadiem, vienlaikus ar ģitāras meistaru Aivaru Hermani, un abi ķērās pie pašmāju hitu blūza versiju izstrādāšanas. Dažas no tām ģitāristu dueta priekšnesumos izskanēja jau mūzikas un mākslas festivāla Bildes koncertos, liekot sajūsmināties par latviešu skaņražu prasmi iekodēt blūza atslēgu pat četrdesmit gadus senos sacerējumos. Šie priekšnesumi ļāva cerēt, ka ar laiku latvisko blūzu virkne tiks iemūžināta arī albumā, un beidzot šis skaistais brīdis sagaidīts!

Jaunā diska Latviešu blūzi producents un skaņu inženieris ir pats Vjačeslavs Mitrohins, ieraksts tapis mūziķa skaņu ierakstu studijā MMBand Studio. Diska producēšanā aktīvi piedalījušies arī Aivars Hermanis un Raimonds Macats, albuma dizaina autore un fotogrāfe ir Anna Mitrohina.

Koncertā 22. novembrī mūzikas namā Daile skanēs ne vien Latviešu blūzi, bet arī skaņdarbi no Vjačeslava Mitrohina kaverversiju „zelta” repertuāra. Priekšnesumā mūziķim pievienosies instrumentālā grupa:  Aivars Hermanis (ģitāra), Raimonds Macats (mutes harmonijas, taustiņinstrumenti), Juris Širokovs (bass) un Ainis Zavackis (sitamie instrumenti).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Ragakrasts"  brīvdienu mājas Mērsragā Tukuma TIC
Ģimenēm ar bērniem draudzīgas, gaumīgas, labiekārtotas mājiņas Mērsragā www.ragakrasts.lv | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.05.2024 - 15.05.2024 Raxtu Raxti un Sinfonietta Rīga Liepājā Liepājas reģiona TIB
25. maijā Liepājas koncertzālē uzstāsies "Raxtu Raxti" un "Sinfonietta Rīga". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 19.05.2024 Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Riga Islande Hotel
,


Riga Islande Hotel boulinga centrs
,


1. Stāvs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75964093sec.