«Porcelāna pēcpusdiena» ar Helgu Ingeborgu Melnbārdi

“Porcelāna pēcpusdiena”, svētdien, 27. novembrī 15.00 Rīgas Porcelāna muzejā. Tēma “Sarunas. Atmiņas. Video. Helgas Ingeborgas Melnbārdes monumentālie porcelāna gleznojumi 20.gs. 70.-80. gados sabiedriskajos interjeros”.

Pasākumu cikls "Porcelāna pēcpusdiena" muzejā notiek ar mērķi informēt par dažādiem laika posmiem un parādībām keramikas vēsturē. Šajā reizē pēcpusdiena veido dialogu ar muzejā notiekošo izstādi “Paralēlās plūsmas. 20. gs. 80. - 90. gadu porcelāna māksla un dizains Latvijā”, kas aktualizē procesus, kādi norisinājās porcelāna mākslā un ražošanā pēdējā Padomju Savienības eksistences fāzē un kā tā attīstījās pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas. Izstādē apskatāmo darbu spektrs variē, iekļaujot gan plaša patēriņa preču dizainu, gan ražošanai piedāvātu, bet neakceptētu paraugu klāstu, tāpat arī individuālus mākslas darbus, kas realizēti lokāli un aiz robežām. Līdzās Pētera Martinsona, Sarmītes Mundes, Valdas Podkalnes, Ilonas Romules, Āra Segliņa, Andra Vēža u.c. mākslinieku veikumam, izstādē apskatāmi arī Helgas Ingeborgas Melnbārdes darbi.

Helga Ingeborga Melnbārde ir viena no ievērojamākajām personībām Latvijas keramikā. "Porcelāna pēcpusdienas" ietvaros tiks prezentēta tēma “Sarunas. Atmiņas. Video. Helgas Ingeborgas Melnbārdes monumentālie porcelāna gleznojumi 20.gs. 70.¬¬-80. gados sabiedriskajos interjeros”. Tēmas izklāstu māksliniece sniegs rādot videomateriālu (operators Aivars Prauliņš) ar unikālajiem lielformāta mākslas darbiem, kas atrodas dažādās Latvijas vietās un stāstot personīgās atmiņas.

Šādi porcelāna gleznojumi interjeriem sastopami reti, tie ir unikāli ar komplicēto izgatavošanas procesu. Savulaik veidoti kā pasūtījuma darbi, tie turpina rotāt ēku interjerus, bet to tapšanas vēsture nereti nav zināma. Helgas Ingeborgas Melnbārdes monumentālie porcelāna gleznojumi atrodas Babītes un Jaunjelgavas vidusskolās, Druvienas, Īslīces ciema un Trikātas kultūras namos, Smiltenes poliklīnikā un Dobeles slimnīcā. Pasākuma mērķis ir aktualizēt kultūras mantojuma spilgtās liecības - nozīmīgu mākslinieces daiļrades daļu, kas atrodas sabiedriskajās ēkās.

Ieeja pasākumā iegādājoties ieejas biļeti muzejā. Cenas EUR 2.50, 1.00.

Izstāde “Paralēlās plūsmas. 20. gs. 80. - 90. gadu porcelāna māksla un dizains Latvijā” apskatāma līdz 2016. gada 11. decembrim.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Latvija
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 08.05.2024 Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.06165004sec.