Rīgas vasaras kultūras programmas noslēgumā izskanēs Žorža Siksnas koncerts un notiks Viesturdārza zaļumballe

Augusta izskaņā noslēdzas vērienīgā Rīgas vasaras kultūras programma. Divu mēnešu laikā galvaspilsētas parkos un apkaimēs būs pieredzēti vairāk nekā 150 pasākumi, kuros rīdzinieki un pilsētas viesi pēc ilgāka pārtraukuma atkal varēja baudīt augstvērtīgu kultūras programmu un kopā būšanas prieku un drosmi.

Prieka mirkļu parkos – Žorža Siksnas koncerts, zaļumballe, izzinošas lekcijas, drosmīgas sarunas

Trešdien, 24. augustā, no plkst. 19.00 Viesturdārzā ir gaidāms drosmes un smieklu vakars. Sekojot Rīgas drosmes un prieka vasaras moto, seši sabiedrībā pazīstami cilvēki uzstāsies ar uzjautrinošiem stāstiem par dažādām neveiksmēm, ko piedzīvojuši darbā. Šāda kopīga pasmiešanās par savām kļūdām, izgāšanos un neveiksmīgām apstākļu sakritībām ļauj būvēt savstarpēju tuvību, uzticēšanos un uztvert sevi mazāk nopietni. Pasākumu vadīs aktieris Jānis Kronis, bet ar stāstiem uzstāsies pavārs un TV raidījumu vadītājs Mārtiņš Sirmais, žurnālists un dzejnieks Toms Treibergs, mākslas kuratore un festivāla “Survival Kit” organizatore Solivta Krese, režisors Uģis Olte un citi.

Ceturtdien, 25. augustā, no plkst. 16.00 Mazjumpravas muižā notiekošajā mākslas vēstures lekcijā ikviens varēs iepazīt Daugavu kā iedvesmas avotu radošiem cilvēkiem. Dalībniekiem būs iespēja apskatīt Mazjumpravas muižas ūdensdzirnavu ēku un apkaimi. Paši mazākie aicināti darboties atraktīvās prieka darbnīcās, bet zinātkārie – iepazīt Rīgas un Latvijas vēsturi izzinošās lielformāta spēlēs. Līdzīgas norises Mazjumpravas muižā ir gaidāmas arī piektdien.

Tāpat ceturtdien no plkst. 20.00 Vērmanes dārza prieka mirkļu koncertu sēriju noslēgs Latvijas estrādes leģenda Žoržs Siksna, izpildot tādas populāras dziesmas kā “Muļķe sirds”, “Genoveva” un vairākas citas.

Piektdien, 26. augustā, no plkst. 19.00 ikviens interesents būs gaidīts Viesturdārzā, kur notiks zaļumballe, kuras laikā par mūziku rūpēsies Jēkaba Nīmaņa vadītais ansamblis “Jakob Noiman Festival Band”. Apmeklētāju veldzei būs pieejami arī atspirdzinājumi, bet starplaikos un zaļumballes noslēgumā par mūziku nepārtrauktību rūpēsies interneta žurnāla “Satori” galvenais redaktors Henriks Eliass Zēgners.

Nordeķu parkā nedēļas nogales programmā “Mēs no rajona!” varēs atklāt Iļģuciema saites ar industriālo ražošanu un tās vēsturi, kā arī svinēt Iļģuciema iedzīvotāju dažādību. Apkaimes iedzīvotāji lielākoties tiekas ielās, tādēļ uzmanība šoreiz pievērsta ielu kultūrai, kas ir enerģijas un radošuma pilna. Nordeķu parkā iecerēta stikla mākslas meistarklase ar Annu Varnasi, gaidāmi stāsti par Iļģuciema rūpniecības un stikla ražošanas vēsturi un saruna par darba formām mūsdienās, stikla skeitbords un skeitborda meistarklase ar Kārli Bogustovu, grafiti meistarklase ar Daini Rudeni, hip hop deju meistarklase un – noslēgumā – koncerts “Sievietes repā”, kur uzstāsies reperes Viņa un Ūga.

Sestdien, 27. augustā, no plkst. 12.00 Ķengaraga prieka dārza vasaras notikumu cikla noslēgumā gaidāma izzinoša lekcija, muzikāli priekšnesumi, individuālas ekskursijas, kopīgas izklaides un prieka darbnīcas. Vadmotīvs – drosme uzzināt un prieks dzīvot tālāk! Paši mazākie varēs darboties atraktīvās prieka darbnīcās, tikmēr zinātkārie ir atklāt Rīgas un Latvijas vēsturi caur izzinošām lielformāta spēlēm.

Vasara pilsētvidē

Rūpējoties par svētku atmosfēru un vasarīgu noskaņu, pilsētvidi turpinās rotāt tik iecienītās zaļās oāzes ar parkletiem, soliņiem un augiem Baznīcas ielā, Tērbatas ielā, Teātra laukumā, kā arī Miera ielā, kur ikdienas steigā patverties no pilsētas kņadas un baudīt pavēni.

Vēl līdz septembra sākumam galvaspilsētu izdaiļos svētku karodziņi un gaismas virtenes pasākumu norises vietās. Rīgas drosmes un prieka vasaras identitāti un noformējuma mākslinieciskos risinājumus izstrādāja mākslinieku kolektīvs, kurā darbojas Valters Kalsers, Evija Krištopane, Miķelis Mūrnieks un Kristiāna Marija Sproģe.

Savukārt tiem, kuri pilsētvidē vēlas izkustēties, arī septembrī tiks piedāvāta jau rīdzinieku iecienītā labbūtības programma, kuras laikā notiks ciguna, nūjošanas un vingrošanas nodarbības brīvā dabā, tikšanās ar speciālistiem un dažādi semināri. Informācija par norises vietām un laikiem ir pieejama tīmekļvietnē https://veseligsridzinieks.lv/.

Rīgas vasaras kultūras programmu parkos un apkaimēs realizē pašvaldība sadarbībā ar dažādām nozares organizācijām un biedrībām. Plašāk ar kultūras pasākumiem var iepazīties tīmekļvietnē https://vasara.riga.lv/.

Kultūras pasākumiem Rīgā var sekot līdzi arī Facebook lapā “Rīgā notiek”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.368397sec.