Pārdaugavas «Zināšanu jūdzē» atklāta mūsdienīga studentu un jauno profesionāļu mītne «SHED Co-living Riga»

Septembrī aizvadīts SHED Co-living Riga atklāšanas pasākums – ar šo projektu tā sauktā Pārdaugavas Zināšanu jūdze nu ir papildināta ar jauna tipa mājokļiem, kuros studentiem un jaunajiem speciālistiem tiek nodrošinātas ne tikai naktsmītnes, bet arī citas iespējas, kas palīdz attīstīties gan profesionāli, gan kā personībai.

SHED Co-living Riga ir 240 pilnībā mēbelēti vienvietīgi vai divvietīgi moderni studio tipa dzīvokļi ar privātām virtuvēm un vannas istabām, taču iemītnieku rīcībā ir arī dažādas koplietošanas telpas, kas radītas savstarpējās komunikācijas veicināšanai. Starp papildu ērtībām ir kopstrādes telpas, atpūtas zona, sporta zāle, labiekārtots pagalms un terase. Par visām šīm ērtībām studentu nama iemītniekiem nav jāmaksā papildus – šīs priekšrocības ir iekļautas ikmēneša īres maksā. Tāpat tiek plānots, ka SHED Co-living Riga iemītniekiem tiks rīkoti dažādi pasākumi, kuru mērķis ir veicināt savu personīgo un profesionālo izaugsmi.

“Ir ļoti svarīgi, ka SHED Co-living Riga atrodas tieši šeit, tuvajā Pārdaugavā, līdzās Latvijas Universitātes Akadēmiskajam Centram, jo pēdējos gados šai teritorijai ir ļoti izteikta tendence pulcēt ļoti daudz studentu un jauno profesionāļu,” stāsta Sanda Ļisova, SHED Co-living Riga vadītāja. “Tādējādi šī atrašanās vieta ir cieši saistīta ar SHED galveno principu – attīstīt sevi un augt kā personībai, apmainoties savā pieredzē ar līdzcilvēkiem.”

Saskaņā ar tirgus izpētes un konsultāciju firmas “Bonard” sniegtajiem datiem, attiecība starp studentu skaitu un naktsmītņu piedāvājumu Rīgā liecina, ka naktsmītnes ir pieejamas vien 14% studentu, turklāt tikai aptuveni desmitā daļa no tām ir privātās rezidencēs. SHED Co-living Riga ir projekts, kas radīts, balstoties uz Rietumeiropas studentu un jauno profesionāļu mītņu standartiem.

“Rietumeiropā privāto rezidenču izplatība ir daudz lielāka, nekā Dienvideiropā vai Centrālajā Austrumeiropā, tā, piemēram, Londonā 58% rezidenču ir privātas, Berlīnē – 33%. Mūsu reģionā šis modelis ir daudz mazāk izplatīts un tirgus vēl nav piesātināts, taču uzskatām, ka, attīstoties pilsētas infrastruktūrai, tādas mītnes kā SHED kļūs arvien populārākas,” stāsta Egle Garniene, projekta attīstītāja "I asset management" Eiropas studentu mājokļu fonda ģenerāldirektore, kura vada arī Viļņas un Kauņas studentu mājokļu kompleksus.

“Pēc modernām studentu kopmītnēm, kas atbilst mūsdienu prasībām, visā Eiropā ir liels pieprasījums. Rīga ar vērā ņemamu ārvalstu studentu skaitu nav izņēmums. “I Asset Management” sniedz fantastisku piedāvājumu, un esmu drošs, ka šī būs vieta ar daudz laimīgiem iemītniekiem,” saka Vaidas Žagūnis, bankas Citadele valdes loceklis un korporatīvo klientu pārvaldības vadītājs Baltijā.

"SHED Co-living Riga" attīstītājs ir Lietuvas aktīvu pārvaldīšanas uzņēmums "I asset management", kam pieder 50% no Kauņā esošā studentu nama "Solo Society". Šī studentu mītne ir gandrīz identiska Viļņā esošajai "SHED Co-living Vilnius", pēc kuras piemēra ir veidota arī "SHED Co-living Riga". Projekta attīstībā Rīgā ieguldīti aptuveni 15 miljoni eiro.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Sējas svētki Ausekļu dzirnavās! Bauskas TIC
Baudi notikumiem bagātu dienu Ausekļu dzirnavās! | Skatīt vairāk
Latvija
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.04.2024 - 30.04.2024 NBS orķestra DŽEZA DIENA Tukumā Tukuma TIC
30. aprīlī plkst. 19.00 Tukuma pilsētas Kultūras namā Latvijas Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku orķestra “Džeza dienas koncerts”. Ieeja bez | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42520595sec.