Šinšillu modes tendences izstādē «PetExpo 2023»

Nav noslēpums, ka šinšillas ir mīļas, pūkainas un lieliski atbilst mājas mīluļu lomai. Lai noskaidrotu, kuras šķirnes ir vispopulārākās un ar kurām labāk iegūt pirmās vietas izstādēs, viesojāmies pie Latvijas Šinšillu mīļotāju asociācijas prezidentes Olgas Zagrebas. Viņas audzētās šinšillas varēs redzēt un samīļot izstādē “PetExpo 2023” Ķīpsalā 11. un 12. martā.

Šinšillu modes tendences

Olgas plašajā šinšillu saimē laimīgas aug dažādu šķirņu šinšillas. Tās iegādāties brauc arī no Lietuvas, Igaunijas, Polijas un citām valstīm. Izplatītākā mājas mīluļu lomai ir Black Pearl šķirne, kuru 2014. gadā izveidoja Polijā. Šie dzīvnieciņi ir melni ar brūnām vai melnām acīm un baltu vēderiņu. Cilvēkus, kuri redzējuši filmas “Mazais stjuarts”, sajūsmina šķirne Pink White, kuri ir līdzīgi filmu galvenajam varonim – balti, ar rozā ausīm un sarkanām acīm. Gold Bar Angora ir iemīļota šķirne visā Eiropā. Savukārt Angora Rex  jeb pilnajā nosaukumā Royal Persian Angora ir audzētāju lepnums!

Katrai savs stāsts

Olga ar šinšillām ir uz tu jau vairāk nekā 10 gadus, un šobrīd viņas saimniecība ir kļuvusi par vienu no lielākajām audzētavām Baltijā. Viņas aprūpē ir aptuveni 500 šinšillu, un interesanti, ka katrai ir iedots savs vārds! Protams, no galvas visus atcerēties nav iespējams, tāpēc tie ir ierakstīti speciālā kladītē.

Tāpat ir izveidota visu izaudzēto un pārdoto šinšillu datubāze, kur ir atrodams šinšillas vārds un pie tā – māte, tēvs, mazuļi, ja tādi ir, un sasniegumi izstādēs. Pērkot dzīvnieciņu, jaunie īpašnieki vārdu drīkst mainīt, ja ir tāda vēlme, bet tas ir jāpaziņo Olgai. Ja kādreiz gadās, ka pūkaino mājas mīluli jaunie saimnieki paturēt vairs nevar, Olga viņu pieņem atpakaļ savā saimniecībā.

Izvēlies savu šinšillu!

Šinšillu audzētāja Olga uzsver, ka viņas asociācijā neviens nenodarbojas ar kažokādu ieguvi. Savukārt ar pārdošanu gan – jebkurš var iegādāties sev tīkamāko pūkaino mīluli, sākot no 60 eiro. Galvenais, lai ir pašiem savs būris, jo pārējo Olga izstāstīs un parādīs – par to nav jāsatraucas!

Arī izstāžu dalībnieki pie Latvijas Šinšillu mīļotāju asociācijas prezidentes atradīs sev piemērotāko šķirņu dzīvnieciņus, ar kuriem izstādēs pretendēt uz pirmajām vietām. Tur gan jārēķinās jau ar lielāku naudas summu – sākot no 400 eiro un vairāk.

Vilcienā ar 20 šinšillām

Lai gan Olga arī šobrīd piedalās izstādēs, viens piedzīvojums īpaši palicis atmiņā no senākiem laikiem. Tā bija izstāde Maskavā, uz kuru viņa kopā ar savu ģimeni brauca ar vilcienu, vedot sev līdzi 20 šinšillas. Desmit no tām saņēma pirmās vietas savā klasē, piecas bija godpilnās 2. vietas ieguvējas, bet viena pat saņēma “best in show” titulu kā labākā no labākajām izstādes šinšillām.

Šinšillas kā dzīvesveids

Olgas Zagrebas mīlestība pret šinšillām ir vērojama ne tikai viņas sirsnībā un rūpēs, ar kādām šinšillas tiek aprūpētas, bet arī interjerā. Šinšillām tiek uzlaboti apartamenti un domāts par rotaļlietām tajos. Pie vienas no viesistabas sienām ierāmēti stāv septiņi no 12 unikāliem poļu mākslinieka Pāvela Poņihteras (Pawel Ponichtera) darbiem, kur attēlotas divas šinšillas kaujas laukā, attēlojot dažādus vēsturiskus notikumus.

Satiec izstādē

Izstādē “PetExpo 2023” 11. un 12. martā Latvijas Šinšillu mīļotāju asociācijas stendā būs iespēja ne tikai apskatīt un samīļot šinšillas, bet arī piedalīties zīmēšanas konkursā un saņemt saldu balvu!

Papildus būs iespēja apskatīt dažādu šķirņu suņus un kaķus, izvizināties ponija mugurā, iepazīt eksotiskus dzīvniekus, samīļot trusīti, klausīties dažādu putnu skaņās, kā arī baudīt piepūšamo atrakciju priekus kopā ar visu ģimeni.

Izstādes organizators Latvijas Kinoloģiskā federācija (LKF) un Latvijas felinoloģijas asociācija “Felimurs”, rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Seko līdzi izstādes jaunumiem:

 www.facebook.com/petexpo.lv/

 www.instagram.com/petexpo.latvia/

Norises vieta un laiks:

Starptautiskais izstāžu centrs Ķīpsalā

11. un 12. martā plkst. 10.00–18.00

Ņem vērā!

Ja vēlies izstādi apmeklēt kopā ar savu suni, kas nepiedalās izstādē, pirms biļešu iegādes pie Izstāžu centra 11. vārtiem būs jāuzrāda suņa veterinārā apliecība, kā arī jāiziet veterinārā kontrole.

Biļešu cenas:

Bērniem līdz 4 gadu vecumam ieeja bez maksas!

Bērniem no 5 līdz 18 gadiem – 3,50 EUR

Pensionāriem, invalīdiem, studentiem – 4,50 EUR

Pieaugušajiem – 5,50 EUR

Ģimenes biļete – 14 EUR

Biļetes iepriekšpārdošanā internetā lētāk šeit.

Autostāvvieta – 4 EUR

Piepūšamās atrakcijas bez papildu maksas!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50589895sec.