Ar starptautisko akadēmisko nedēļu Ekonomikas un kultūras augstskola atzīmēs 25. gadu jubileju

Ar starptautisku akadēmisko nedēļu un zinātnisko konferenci Ekonomikas un kultūras augstskola līdz 21. aprīlim atzīmēs 25. gadu jubileju. Šis gads augstskolai ir īpašs arī ar pārcelšanos uz jaunu ēku, kurš šobrīd norisinās viss studiju process, kā arī regulāras atvērto durvju dienas.

Jaunajā ēkā, kas ir augstskolas ieguldījums Rīgas attīstībā un vienlaikus jaunas iespējas kvalitatīvo studiju un pētniecības aktivitāšu nodrošināšanai, īstenots koncepts, kas studentus un mācībspēkus iepazīstina ar spilgtākajiem latviešu panākumiem dažādās jomās. Viens no ēkas stāviem veltīts Anatolam Kārlim Lapiņam, Vijai Celmiņai, Mārtiņam Saulespurēnam, Aleksandram Liepam un citiem latviešiem, kas ar savu darbu spodrinājuši Latvijas vārdu un atpazīstamību. Augstskolas vadība pauž pārliecību, ka šis koncepts iedvesmos un motivēs arī studentus.

“25 gadi augstskolai ir ļoti labs atskaites posms – ir sasniegts zināms briedums un iekarota stabila vieta tirgū, vienlaikus ir visas iespējas strādāt pie studiju piedāvājuma attīstības un sadarbības partneru tīkla stiprināšanas. Saskaņā ar augstākās izglītības programmu absolventu monitoringa rīka datiem mūsu augstskolas absolventu vidū ir augsts nodarbinātības līmenis, arī nākotnē aktīvi turpināsim strādāt, lai saglabātu šo kvalitātes latiņu,” stāsta augstskolas rektore, asociētā profesore Dr.oec. Oksana Lentjušenkova.

Atzīmējot jubileju, tiek rīkota arī starptautiska zinātniskā konference "Jaunākās tendences ekonomikā, kultūrā un humanitārajās zinātnēs" ("Emerging Trends in Economics, Culture and Humanities" (etECH2023)). Konference tiks rīkota jau septīto reizi, šoreiz plašāku uzmanību veltot piespiedu migrācijas ietekmei uz darba tirgu, sociālai drošībai un krīzes pārvaldībai kara ietekmē, aprites ekonomikai, sociālai uzņēmējdarbībai, korporatīvās sociālās atbildības ietekmei uz patērētājiem u.c. tautsaimniecībā aktuāliem jautājumiem.

Jubilejas ietvaros notiks starptautiskā akadēmiskā nedēļa, kuras ietvaros ārvalstu lektori no 28 augstskolām vadīs nodarbības un meistarklases studentiem un mācībspēkiem, kā arī pasākums, kurā augstskolas sadarbības partnerus un viesus ar priekšnesumiem priecēs sabiedrībā zināmi mūziķi un izpildītāji, kuri vienlaikus ir arī augstskolas absolventi. Pasākuma laikā plānots atskatīties uz 25 gados sasniegto, kā arī iezīmēt nākotnes plānus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.04.2024 - 30.04.2024 NBS orķestra DŽEZA DIENA Tukumā Tukuma TIC
30. aprīlī plkst. 19.00 Tukuma pilsētas Kultūras namā Latvijas Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku orķestra “Džeza dienas koncerts”. Ieeja bez | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.9103601sec.