Ekonomikas un kultūras augstskolas jubileja pulcē slavenus mūziķus un māksliniekus - absolventus

Aizvadītajā nedēļā grupas “SubScriptum” solists Kristers Rudzītis, mūziķis Toms Kalderauskis, dziedātājas Monta Čubare un Una Daniela Aizgale, kā arī iluzionists Edžus pulcējās Ekonomikas un kultūras augstskolas 25. gadu jubilejā – visi mākslinieki ir absolventi, kuri svētku reizē uzstājas un pateicās augstskolai un mācībspēkiem. Viesu vidū bija arī sadarbības partneri, vadošo Latvijas augstskolu un universitāšu vadības pārstāvji, kā arī izglītības nozares politikas veidotāji.  

Pasākumu apmeklēja un ar uzrunu uzstājās arī Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietnieks Dmitrijs Stepanovs, kurš uzsvēra: “Absolventu nodarbinātības rādītāji, īstenotās studiju programmas un citi aspekti apliecina, ka privātās augstskolas ir nozīmīgs augstākās izglītības tirgus spēlētājs.”

Pasākuma laikā notika arī augstskolas himnas pirmatskaņojums – to izpildīja kamerkoris “Fortius” un mūziķis Kristers Rudzītis.

“No augstskolas ar trīs studiju programmām 25 gadu laikā esam izauguši līdz starptautiski konkurētspējīgai augstskolai ar vairāk nekā 6 500 absolventiem un 16 studiju programmām dažādos līmeņos. Saskaņā ar augstākās izglītības programmu absolventu monitoringa rīka datiem vidējais mūsu absolventu nodarbinātības līmenis ir 85,9% - augstāks, nekā vidējais rādītājs valstī (81,9%). Tas apliecina, ka augstskolas uzņemtais attīstības virziens ir pareizs,” atklājot pasākumu, uzsvēra rektore, asociētā profesore Dr.oec. Oksana Lentjušenkova.

Jubilejas ietvaros norisinājās arī starptautiskā akadēmiskā nedēļa, kuras ietvaros ārvalstu lektori no 28 augstskolām vadīja nodarbības un meistarklases studentiem un mācībspēkiem, kā arī konference "Jaunākās tendences ekonomikā, kultūrā un humanitārajās zinātnēs" ("Emerging Trends in Economics, Culture and Humanities" (etECH2023)), kas tika rīkota jau septīto reizi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Biznesa augstskola Turība
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73316693sec.