Izstādes «Auto 2023» TOP 10 – tas noteikti jāredz!

Šajā nedēļas nogalē – no 28. līdz 30. aprīlim – Ķīpsalā notiek starptautiskā autoindustrijas izstāde “Auto 2023”. Piedāvājam TOP 10 ar nozīmīgākajiem pieturas punktiem, kur noteikti jāpiestāj.

“Maserati GranTurismo” – tīrasiņu itāļu sportiskā kupeja ar 550 ZS

Patiesi ekskluzīva pirmizrāde izstādē “Auto 2023” ir jaunās paaudzes “Maserati GranTurismo” sportiskais modelis, kas vēl pavisam nesen piedzīvoja pasaules mēroga prezentāciju. Itālijas pilsētā Modenā tapusī tīrasiņu sportiskā kupeja ir četrvietīgs automobilis, kam zem motora pārsega atrodas V6 biturbo benzīna dzinējs, kas atkarībā no versijas attīsta līdz pat 550 zirgspēkiem. Turklāt “GranTurismo” ir pieejama arī simtprocentīgi elektriskā versija, kas attīsta iespaidīgu 760 ZS jaudu.

“VW ID.Buzz” – hipija busiņa pēctecis ar tikpat ikonisku dizainu

Leģendārā hipiju busiņa ideoloģiskais pēctecis “Volkswagen ID.Buzz” ir pieejams tikai simtprocentīgi elektriskā versijā, tostarp komerctransporta modifikācijā “Cargo”. Šis modelis ieguvis plašu atzinību par dizainu, tostarp arī Latvijas mēroga konkursā “Gada auto”. “Volkswagen” piedāvājumā “ID.Buzz” aizstāj līdzšinējo “Sharan” modeli.

“Hyundai Ioniq 6” – ļoti ātri lādējas un nobrauc 600 km

“Hyundai” šobrīd ir vieni no tehnoloģiskajiem līderiem elektromobiļu jomā, jo spēj savos modeļos piedāvāt 800 voltu sistēmu, kāda citiem autoražotājiem ir pieejama tikai modeļos, kuru cena ir rakstāma ar sešiem cipariem. “Hyundai Ioniq 6”, atšķirībā no jau pazīstamā “Ioniq 5”, ir ieturēts sportisku plūdlīniju automobiļa veidolā. Pateicoties 800 V arhitektūrai, akumulatoru uzlādēt no 10 līdz 80 procentiem var nieka 18 minūtēs. Savukārt ar pilnu akumulatoru pietiks, lai nobrauktu līdz pat 600 kilometru.

“Willys Jeep” – visu džipu vectētiņš vēl no II pasaules kara

Viss sākās ar “Willys Jeep” jeb vienkārši “Jeep” – pateicoties šim modelim, visus turpmākos apvidniekus sarunvalodā sauc par džipiem. Šis amerikāņu vieglais apvidus automobilis tika radīts Otrā pasaules kara laikā Sabiedroto armijas vajadzībām, tādēļ tika saražots ievērojamā skaitā – vairāk nekā pusmiljons vienību. Ko līdzīgu britu zīmols “Land Rover”, kas šobrīd ir plaši pazīstams ar robusto “Defender” modeli, izgatavoja tikai jau pēc kara. Tādējādi “Willys Jeep” ir kļuvis par visu “džipu” vectētiņu.

“Citroën C4 X” – franči apvienojuši universāli ar apvidnieku

Jaunais “Citroën C4 X” ir unikāla virsbūves tipa modelis – tas apvieno apvidnieka un fastbeka siluetu, tādējādi kļūstot par alternatīvu citkārt tradicionālajiem hečbekiem un apvidniekiem. Jaunais “C4 X” markas piedāvājumā tiek pozicionēts starp “C4” modeli un flagmani “C5 X”. Automobilis pieejams kā ar iekšdedzes dzinējiem, tā arī simtprocentīgi elektriskajā versijā “e-C4 X”.

Pārbūvēta “Scania” par godu zviedru hokejistam Henrikam Lundkvistam

“Ņujorkas karalis” jeb īpaši pārbūvēts kravas vilcējs “Scania T650” ir veltīts leģendārajam zviedru hokeja vārtsargam Henrikam Lundkvistam. Šis projekts jau ir guvis prestižu starptautisku atzinību – pērn Somijas lielākajā “Power Truck Show”, kur piedalījās vairāki simti smagie auto no 11 valstīm, Henkem veltītais kravinieks izcīnīja titulu “Best in Show”. Blakus “Ņujorkas karalim” izstādē “Auto 2023” ir apskatāms arī latviešu projekts “Vera”, kas arī tapis uz “Scania” kravas vilcēja bāzes.

“Karma Revero” – tikai pāris tūkstošos saražots sportisks hibrīda auto

Vien pāris tūkstošos eksemplāru saražotais sportiskais hibrīds “Karma” izstādē “Auto 2023” ir apskatāms pat divos eksemplāros – tā agrīnajā versijā “Fisker Karma” (sadaļā “Auto Exotica”) un jaunākajā modifikācijā “Karma Revero” (sadaļā “Auto mehānika”). “Karma” ir amerikāņu luksusa sportiskais sedans, kas tika ražots laikā, kad sportiski un elektriski modeļi bija uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmi. Diemžēl finansiālu problēmu dēļ “Karma” projekts autobūvē neiedzīvojās, bet tagad vairs tikai priecē auto entuziastus kā vēsturiska ikona.

Supervaroņu auto no Zviedrijas

Izstādē “Auto 2023” īpaši bērnu uzmanību piesaistīs “Marvel” supervaroņu motīvā pārbūvēts šova auto no Somijas. Šis automobilis ir pārveidots līdz nepazīšanai, tādēļ ne katrs uzreiz ieraudzīs, ka projekta pamatā ir vienkāršs ģimenes auto “Ford S-Max”. Pārbūvētā “Ford” virsbūvi, kas aprīkota ar sportiskiem spoileriem un papildu apgaismojuma sistēmu, rotā amerikāņu komiksu un filmu izdevēja “Marvel” supervaroņu tēli. Atbilstošā motīvā noformēts arī automobiļa interjers, kurā uzstādīta jaudīga audiosistēma.

“Mercedes-AMG GT R” – ar 585 ZS jaudu trasē pavada F-1 formulas

Sportisko kupeju “Mercedes-AMG GT” modeli vācu autoražotājs radīja konkurencei ar “Porsche 911”, bet tā īpaši jaudīgā “R” modifikācija atšķiras ar aktīvajiem aerodinamiskajiem elementiem, sportiskāku balstiekārtas regulējumu, kā arī jaudīgāku motoru. Ar 585 ZS jaudīgo V8 turbomotoru “GT R” līdz 100 km/h paātrinās 3,6 sekundēs un maksimāli sasniedz 318 km/h. Debitējot 2017. gadā, šis spēkrats kļuva par piekto visātrāko sērijveida auto sarežģītajā Nirburgringas trasē. Tik iespaidīga dinamika ļāva “GT R” modifikācijai kļūt par oficiālo “Formula 1” sacīkšu drošības auto, kas trasē brauc pa priekšu F-1 bolīdiem.

“Robyworks Chasecar” – drifta sacensību filmēšanai pielāgots “BMW M4”

Populārais automobiļu tēmas satura veidotājs Roberts Vītols (“Robyworks”) izstādes “Auto 2023” apmeklētājiem sniedz iespēju klātienē aplūkot viņa videosižetos plaši pazīstamo “Chasecar” jeb drifta sacensību filmēšanai pielāgoto “BMW M4 Competition” auto, kas attīsta 450 zirgspēku jaudu. Tik jaudīgs spēkrats filmēšanai nepieciešams, lai trasē varētu sekot pasaules līmeņa drifta automašīnām un to cīņu par kausiem iemūžinātu tuvplānā kūpošu riepu radītā dūmu aizsegā.

Baltijas lielākā autoizstāde

No 28. līdz 30. aprīlim izstādē “Auto 2023” var iepazīt jaunākos auto, komerctransportu, kemperus, hobija auto, sporta un tūninga spēkratus, kā arī daudzveidīgu autoservisa aprīkojumu. Pirmizrādi izstādē piedzīvo “Maserati GranTurismo”, “Hyundai Ioniq 6”, “Audi Q8 e-tron”, “Opel Grandland GSe”, “Renault Austral”, “Citroën C4 X”, “Volkswagen ID. Buzz”, “SsangYong Musso” un citi auto.

Līdzās jaunākajiem vieglajiem auto var apskatīt komerciālo transportu kravu un pasažieru pārvadāšanai, piemēram, “Otokar”, “MAN”, “Foton” un “Cenntro”. Tāpat arī speciālo tehniku, tostarp simtprocentīgi elektriskā izpildījumā. Vairāk: www.balticmotorshow.com

Biļetes iepriekšpārdošanā var iegadāties: www.bt1.lv/auto/buytickets.php

Izstādi “Auto” organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

“Auto 2023” atbalsta autoservisu meklēšanas platforma “Motointegrator.lv” – bezmaksas datubāze, kur meklēt autoservisu plānotām apkopēm vai negaidītiem remontdarbiem, iepazīties ar objektīvām atsauksmēm, salīdzināt cenas un pieteikt vizīti elektroniski.

Darba laiks:

28.–29. aprīlī 10.00–19.00

30. aprīlī 10.00–17.00

Seko mums!

Facebook: www.facebook.com/autoizstade.kipsala

Instagram: www.instagram.com/balticmotorshow

Linkedin: www.linkedin.com/balticmotorshow

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53457499sec.