Kinoteātrī «Splendid Palace» norisināsies Londonas karaliskā opera «Trubadūrs»

Pasaules medijus pāršalkuši mūzikas apskatnieku vērtējumi par Londonas karaliskās operas pārsteidzoši interpretēto jauniestudējumu “Trubadūrs”, kas savu pirmizrādi piedzīvoja jūnija sākumā, bet  jūlija beigās atsevišķos seansos būs iespēja to redzēt uz lielajiem ekrāniem visā pasaulē. Tāda iespēja tiks sniegta arī kinoteātrī “Splendid Palace” 27. jūlijā plkst. 19.00.

Enerģiskais Adeles Tomasas iestudējums, kurā spoži mirdz Ludoviks Tezjē un Džeimija Bārtone, pārceļ Verdi stāstu Hieronīma Bosa iedvesmotā viduslaiku aizspriedumu pilnā pasaulē. Verdi dramatisko operu, kurā skan slavenais kora dziedājums “Anvil”, diriģē Antonio Papano.

Režisores Adeles Tomasas un scenogrāfes, arī kostīmu mākslinieces Annemarijas Vudas “Trubadūra” interpretācijai tiek piedēvēti visdažādākie apzīmējumi. Muzikologi to sauc gan par šokējošu, gan par gada fascinējošāko iestudējumu. Tieši ar šo grandiozo, krāšņo iestudējumu ilggadējais Londonas karaliskās operas mākslinieciskais direktors un diriģents Antonio Pappano  ir nolēmis atvadīties no sava amata.

Verdi operas librets veidots kā 19. gadsimta vēsturiska melodrāma, kuras darbība norisinās 15. gadsimta Spānijā.

Iestudējuma programmiņā režisore raksta, ka viņa nevis mēģināja izvairīties no viduslaiku atribūtikas, bet gan to izcēla: ”Tā ir pasaule, kurā monstri, debesis un elle nav tikai jēdzieni, tā ir cilvēku dzīves realitāte". Režisore veido drosmīgu versiju, kā uzsver izdevums “Limelight”, veidojot saikni starp Verdi muzikālo materiālu un Hieronīma Bosa glezniecības fantastisko pasauli.

Par vispārsteidzošāko šajā interpretācijā muzikologi uzskata komisma elementus un atsauces uz kino kultūras melno  humoru Giljermo del Toro stilā un ”Monty Python”. Mūzikas portāls “Bachtrack” uzsver atsauces no brāļu Marksu 1935. gada komēdijas “Nakts operā”. “Tā ir fantastiska interpretācija, daļēji Hieronīms Boss, daļēji Filips Pullmans, kas mūsdienu auditoriju ievelk stāstā, kā tas būtu jādara jebkuram lielam mītam”, raksta Fiona Makleina no “London Unattached”. “The Guardian” mūzikas žurnāliste komentē: ”Nežēlība izspēlēta ar anarhisku iztēli”. Adeles Tomasas un Annemarijas Vudas iestudējums atrod veidus, kā būt izklaidējošam, nemazinot traģēdiju.

Opera itāļu valodā ar subtitriem angļu valodā. Operas garums: trīs stundas, ar vienu starpbrīdi.

*Kinoteātris “Splendid Palace” ir Rīgas pilsētas pašvaldības kapitālsabiedrības SIA “Rīgas nami” struktūrvienība.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69520807sec.