37. RIGA FASHION WEEK — mode kā daļa no mākslas

No 2023.gada 20. līdz 25. oktobrim norisināsies Rīgas modes nedēļa. Šīs sezonas galvenais vadmotīvs ir māksla, savukārt par galvenā tēla iedvesmas avotu ir kalpojis metamodernisma autentiskums. Modes nedēļas programmā gaidāmi Latvijas un ārvalstu dizaineru skates uz Hanzas Perona, Zunda Towers un Eviart Gallery skatuvēm, divas izstādes, semināri nozares profesionāļiem, kā arī tematiski pasākumi.

Sezonas galveno tēlu ir radījusi operatīvā inženiere Olga Golovko ar mākslīgā intelekta palīdzību. Atbildot uz mūžseno jautājumu par to, vai mode ir māksla, apstiprinoša atbilde tiek nolasīta vizuāli, radot nākamo jautājumu — vai mākslīgā intelekta radīts vizuālais materiāls ir māksla?

“Neskatoties uz to, ka Endijs Vorhols jau 60. gados ir teicis: “Mode ir vairāk māksla nekā māksla pati par sevi,” ik pa laikam rodas diskusijas par to, vai modi var uzskatīt par mākslas veidu. 37. Rīgas modes nedēļas tēlā multistils ir apvienots ar ironiju un atklātību. Izteiksmes līdzekļu daudzveidība rada spēli starp modernisma naivumu un postmodernisma skepsi. Tā vietā, lai radītu sarežģītu fantastisku tēlu, es radīju “vienkāršu” darbu, kas ir ļoti tuvs fotogrāfijai. Šis ir mans mēģinājums sajust mākslas robežas,” komentē Olga.

Par gaidāmās modes nedēļas tēlu ir kļuvusi modele spilgti sarkanā lakoniskā bezzīmola mētelī un gaiši rozā glancētā cepurē, kas atgādina 60. gadu peldcepures ar ziediem. Viņas intravertais skaistums bez grima kontrastā ar spilgtajām krāsām no pirmā acu uzmetiena rada disonansi, bet, ieskatoties tuvāk, rada dziļu emocionālu iespaidu.
RFW galvenais partneris: tirdzniecības centrs Stockmann.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 05.05.2024 Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56558895sec.