VIDEO: No drifta ar BMW līdz testa braucieniem ar Audi, Tesla un Baic

Pie tirdzniecības centra “Mols” stāvlaukumā norisinājās tradicionālā brīvdabas auto izstāde “Pielaiko savu auto” sadarbībā ar konkursu “Latvijas Gada auto”. Tajā ikviens interesents varēja apskatīt un doties izmēģinājuma braucienos ar jaunākajiem Latvijas tirgū pieejamajiem automobiļiem, un piedalīties citās aktivitātēs.

Izstādē “Pielaiko savu auto” apskatei un izmēģinājuma braucieniem šoreiz bija pieejami 16 jaunie automobiļi – daļa no tiem titula “Latvijas Gada auto 2024” pretendenti. Neskatoties uz lietu rīta pusē un mainīgajiem laikapstākļiem dienas garumā, izmēģinājuma braucieniem pieejamie laiki diezgan ātri tika rezervēti un daudzi klātesošie bija speciāli ieradušies, lai izbrauktu un salīdzinātu pieejamos automobiļus.

Plašs un izmēģinājumiem pieprasīts bija elektrisko automobiļu klāsts – Audi Q8 e-tron, Hyundai Ioniq 6, Škoda Enyaq Coupe iV, Tesla Model 3 un Model Y, kā arī Volkswagen ID. Buzz. Elektriski bija arī apskatei pieejamie kravas automobiļi: Komunālais ielu tīrīšanas automobilis Foton no Ķīnas, kas ar vienu uzlādi spēj darboties 8 stundas ar pilnu jaudu. Savukārt Eiropā ražotais mazizmēra kravas furgons SEVIC v500e, kas īpaši piemērots loģistikai pilsētās.

Lielu apmeklētāju interesi raisīja arī automobiļi no Ķīnas, kas Latvijā ir pirmo reizi. Tie ir krosovers Baic X55 II un pilnpiedziņas pikaps JAC T8. Salīdzinājumam bija pieejams vēl viens pikaps no Āzijas, korejiešu SsangYong Musso Grand. Un ne mazāka interese bija arī par pārējiem automobiļiem ar iekšdedzes dzinējiem – Alfa Romeo Tonale, Dacia Jogger Extreme, Nissan X-Trail hibrīdu, Peugeot 408, kā arī Volkswagen modeļem T-Cross un Tiguan.

Ar iespaidiem par pasākumu “Pielaiko savu auto” dalās Ainars Kontants, “Moller Auto Krasta” tirdzniecības vadītājs: “Domāju, ka šajā pasākumā ikviens no apmeklētājiem varēja atrast sev interesējošu aktivitāti. Ļoti liels prieks par to, ka ar katru gadu klientu interese par elektriskajiem spēkratiem aug un šoreiz to pierādīja elektriskais Volkswagen ID.Buzz, ap kuru nepārtraukti pulcējās kāds ziņkārīgais.”

Ziņķārīgie pulcējās arī pie iespaidīgajiem sporta auto, kas bija izstādīti pasākumā. Par šosejas sacensībām sagatavoto Porsche GT3 CUP varēja aprunāties ar tā pilotu, autosportistu Valteru Zviedri, bet jaudīgā BMW drifta auto pilots Atvars Sārs priecēja skatītājus ar adrenalīna pilniem drifta paraugdemonstrējumiem. Spoortisks gars bija sastopams arī veiklības sacensībās, kur dalībniekiem pēc iespējas precīzāk un īsākā laikā ar automobili Renault Arkana bija jāizbrauc šķēršļu trase. Galvenā balva kā vienmēr motivējoša – šis automobilis uz nedēļas nogali ar pilnu degvielas tvertni. Savukārt pārējie tika pie veicināšanas balvām no Shell Helix.

“Mums bija prieks jau otro gadu piedalīties izstādē “Pielaiko Savu auto” un apbalvot veiklības braucienu dalībniekus. Izstādes laikā arī iepazīstinājām apmeklētājus ar jaunumiem Shell Helix motoreļļu klāstā kā arī ar apmeklētājiem un dalībniekiem apspriedām dažādus ar motoreļļām un auto nozari saistītus jautājumus,” stāsta Ronalds Dzelme Shell eļļu un smērvielu mārketinga vadītājs Baltijā.

Nākamie konkursa “Latvijas Gada auto 2024” pasākumi šogad ir “Lielais testa brauciens” no 2. līdz 5. Novembrim, kad žūrija padziļināti vērtēs visus konkursam pieteiktos automobiļus. Pēcāk novembrī būs Tautas balsojums internetā un tirdzniecības centrā “Mols”, kurā ikviens varēs balsot par sev tīkamāko no “Latvijas Gada auto 2024” pretendentiem. Savukārt 7. decembrī apbalvošanas ceremonijā tiks paziņots titula ieguvējs un laureāti papildus nominācijās.

Atbalsta: Shell Helix motoreļļas, sludinājumu portāls Zip.lv, t/c Mols, ziņu portāls jauns.lv, iAuto.lv, Latvijas Avīze, Delfi, TV Auto ziņas, Klubs, Dieviete.lv, Jauniauto.lv, LAMB, V4 motors.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Latvija
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43461204sec.