Ventspils pusē ieskandinās vasaras saulgriežus

Līgo un Jāņi ir vieni no gaidītākajiem svētkiem Latvijā. Sagaidot vasaras saulgriežus, Ventspils un arī novads iemirdzēsies ugunskuru gaismās un skanēs Līgo dziesmas. Lai lustīgāka svinēšana, Ventspils TIC ir apkopojis pasākumus un aktivitātes, kas notiks Līgo svētku laikā.

Sestdien, 19. jūnijā un trešdien 23. jūnijā Ventspils Tirgus laukumā norisināsies Līgo svētku tirgus, kur būs iespēja iegādāties dažādus vietējo lauksaimnieku gardumus, ko likt uz svētku galda. Tāpat būs iespēja iegādāties dažādas Jāņu zāles un vainagus, ar ko rotāties, svinot vasaras saulgriežus.

20. jūnijā ikviens tiek aicināts ieskandināt Līgo svētkus, piedaloties individuālajā ātruma izturības treniņā, kas notiks Ventspils Zilā karoga pludmalē. Starts un finišs paredzēts Medņu ielas galā pie Ventspils centrālās pludmales ieejas. Starts paredzēts pa 20 dalībniekiem. Pirmie startēs plkst. 16:00, bet noslēdzošie ap plkst. 19:00. Katrs dalībnieks var izvēlēties sev piemērotu distances garumu 2 km, 4 km, 6 km vai 8 km, kas jānorāda piesakoties. Apbalvoti tiks katras distances trīs ātrākie puiši un meitenes ar Līgo svētku balvām. Pieteikšanās treniņam obligāta līdz 18. jūnijam plkst. 17:00 uz e-pastu: [email protected], sūtot dalībnieka vārdu, uzvārdu, dzimšanas gadu, telefona numuru un izvēlēto distanci.

21. jūnijā Piejūras brīvdabas muzejā notiks Zāļu diena, kur ikviens ir aicināts ielīgošanas pastaigā muzeja teritorijā. Dzīvajās Līgo ekspozīcijās piedalīsies Liepājas aktrišu kopa “Atštaukas”, notiks zirgu meistarības paraugdemonstrējumi un izrādes, kā arī būs aplūkojami mājdzīvnieki un Ventspils Mākslas skolas audzēkņu darbu izstāde. Apgūt senās līgošanas tradīcijas varēs kopā ar Ventspils Kultūras centra amatiermākslas kolektīviem un Līgo saimi. Ieeja pasākumā ir maksas un pasākuma apmeklētājiem, izņemot bērnus līdz 12 gadu vecumam, jāuzrāda derīgs Covid-19 vakcināciju vai izslimošanu apliecinošs sertifikāts vai negatīva Covid-19 testa sertifikāts.

22. jūnijā Ventspils Jauniešu mājā aicina aktīvākos Līgotājus doties atzīmēt vasaras atgriešanos un ieskandināt svētkus Līgo Nakts velobraucienā, dzenot sauli no Ventspils pilsētas centra, līdz Būšnieku ezeram. Starts plkst. 21.00 Tilta dārzā. Viss, kas nepieciešams, lai piedalītos, ir velosipēds.

23. jūnijā no plkst. 10.00 līdz 12.00 Ventspils ielās dosies Līgo vilcieniņš, kurā kora “Kaiva” dziedātāji izdziedās skaistākās Līgo dziesmas. Pilsētas iedzīvotāji un viesi aicināti doties pirms pusdienas pastaigā un varbūt tapsi izjokots un izzobots ar asprātīgām, krāšņām un varbūt arī nerātnām, un nešpetnām četrrindēm. Bet varbūt tiksi paslavēts un uzmundrināts, novēlot izdošanos visās dzīves gaitās.

Saulgriežu ugunis iemirdzēsies Ventspils novada Piltenes pils parkā 22. jūnijā no plkst. 23:00. Apmeklētājiem būs iespēja baudīt Līgo dziesmas un mūziku, nodot savas vēlmes visumam ar dzintara putekļu palīdzību, ieskandināt gongu un sildīties dzīvās uguns siltumā.

No 23. līdz 28. jūnijam Tārgalē, Ancē, Zlēkās un Piltenē notiks autofotoorientēšanās pasākums no “Jāņiem līdz Pēteriem”. Šajā laikā ikviens, kuram ir automašīna, saņemot karti, varēs doties izzinošā braucienā pa grants, asfalta un mežu ceļiem. Dalībniekiem nebūs jāapmeklē visi norādītie objekti, bet jāsavāc maksimāli daudz punktu, veicot uzdevumus kontrolpunktos. Kartes un uzdevumu lapas izsniegs 23. jūnija rītā. Pieteikties var līdz 22. jūnijam, aizpildot anketu, bet arī turpmākajās dienās, ja radīsies interese par autofotoorientēšanos Piltenē, Zlēkās, Ancē un Tārgalē, varēs saņemt karti un doties ceļā, pārbaudot savu erudīciju un fiziskās spējas.

Aicinām svētkus svinēt atbildīgi un ievērot valstī noteiktos ierobežojumus.


SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
Latvija no 145 EUR
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74920893sec.