Digitālie svētki pulcēs Zinātnes centrus Ventspilī

Sestdien, 7. augustā, Pilsētas svētku laikā, Lielajā laukumā no plkst. 12:00 līdz 16:00 Ventspils pilsētas svētku ietvaros ventspilnieki un pilsētas viesi tiek aicināti apmeklēt Digitālos svētkus. Interesentiem būs iespēja iepazīt topošos Zinātnes centrus Latvijā, piedalīties radošās darbnīcās, baudīt zinātnes šovus, eksperimentēt un iepazīt aizraujošo tehnoloģiju pasauli.

Šogad Digitālajiem svētkiem ir dots nosaukums “Zinātnes centri tiekas Ventspilī”. Šādi centri šobrīd top Ventspilī, Liepājā, Cēsīs un Daugavpilī. Katrs no tiem darbosies savā jomā, tāpēc apmeklētājiem būs iespēja iepazīt šo centru aktivitātes vēl pirms to atklāšanas. Digitālie svētki iezīmēs arī nākamajā gadā plānoto Zinātnes centra “VIZIUM” atklāšanu Ventspilī, kura būvniecība jau ir iegājusi finiša taisnē.

Pasākumu vadīs un par lielisku atmosfēru rūpēsies dīdžejs ExDaBass. Interesentiem būs iespēja izbaudīt un iesaistīties dažādās aktivitātēs, kas parādīs tehnoloģiju attīstību, kā arī dos priekšstatu par izglītojošām aktivitātēm, kuras piedāvās Zinātnes centrā “VIZIUM” un citos centros. Tāpat apmeklētājiem būs iespēja pārliecināties, ka zinātne ir aizraujoša, mums klātesoša un ļoti noderīga. Pasākuma programmā:

• Ventspils Digitālā centra radošajās tehnoloģiju darbnīcas varēs darboties pikseļu, masku apdrukas, robotu kartīšu un inženieru darbnīcās. Mazākiem būs iespēja iepazīt dažādus robotus – tādus, kas spēj peldēt, kas pārvietojas pa vertikālu virsmu, tādus, kas zīmē, atpazīst krāsas un dara daudz ko citu.

• Liepājas viesi, Zinātnes un izglītības inovāciju centrs, akcentēs vides zinību nozīmi, aicinot apmeklētājus iepazīt dabu, kā arī izmēģināt mikroskopu un citu laboratorijas aprīkojumu, redzēt kukaiņus ar virtuālās realitātes palīdzību. Raisot izziņas prieku, būs iespēja iepazīt skudras, Madagaskaras šņācējprusakus un odus. Par piemiņu no liepājniekiem varēs saņemt foto fiksāciju.

• Daugavpils inovāciju centrs kopā ar apmeklētājiem veidos mākoņus PET pudelē, vulkāna izvirdumu, kā arī eksperimentus ar šķidro slāpekli. Tāpat būs iespēja izdalīt DNS no augļiem, dārzeņiem un pat siekalām.

• Cēsu Kosmosa izziņas centra teltī būs iespēja izveidot raķeti, to palaist, kā arī tiks veidota kosmosa kapsula.

• Dizaina darbnīcā “RADE” būs iespēja darboties dizaina priekšmetu apdrukas darbnīcās - pašam pielikt roku dizaina tapšanā un pārnest to uz dažādiem priekšmetiem. Tāpat būs izdevība radoši izpausties nozīmīšu tapšanā.

• Virtuālās realitātes studija piedāvās apmeklētājiem iejusties autosacīkšu stimulatorā, hokejista ādā un izmēģināt dažādas citas virtuālās realitātes spēles.

• Uzņēmums “Overly” uz liela LED ekrāna piedāvās Kinect virtuālās mākslas aktivitāti, kā arī izbaudīt virtuālo realitāti ar velo simulatora palīdzību.

• Senās, bet tik ļoti iemīļotās, spēles ar Sega, Nintendo, PlayStation un Atari konsolēm varēs izbaudīt Retro spēļu muzeja teltī.

• “KasTeKust” fotodarbnīcās – kaleidoskopa spogulī vai apgrieztajā istabā ar antigravitātes efektu – būs iespēja saņemt kustīgo GIF attēlu un fotogrāfiju par piemiņu no pasākuma.

• Radio vadāmo mašīnu trasē būs iespēja iejusties pilota lomā. Šīs profesionālās radio vadāmās mašīnas ir precīza kopija 1:10 īstām drifta mašīnām. To precīzo vadību ir atzinušas vairākas Latvijas auto sporta zvaigznes un pat Pasaules čempioni autosportā. 50 m2 trasē vienlaikus varēs sacensties 5 piloti.

• Ventspils Tehnikums nodrošinās apmeklētajiem iegūt adrenalīnu Xbox spēļu stūrītī, kā arī piedāvās iespēju izmēģināt virtuālās realitātes brilles un 3D printeri.

• Aktīvai atpūtai būs pieejams lāzerpeintbols, kurš būs iespaidīgāks kā citas reizes. Laukumā ar 50 figūrām varēs izbaudīt lāzerpeintbola spēli, taču tiem, kas gribēs vienkārši izmēģināt lāzera ieroci – varēs šaut pa mērķiem.

• Ventspils Jauniešu māja piedāvās analogās galda un brīvdabas spēles atpūtai, izklaidei un prāta asināšanai.

• Ventspils mūzikas bibliotēka iepazīstinās kā muzicēt ar augļiem un dārzeņiem, kā arī būs iespēja uzzināt par jaunākajiem kompaktdiskiem un grāmatām. Savukārt radošajās darbnīcās bērni varēs nodoties notiņu krāsošanai, ritma puzlei un iepazīties ar vinila plašu atskaņošanu. Papildus tam atjaunot spēkus varēs muzikālajā atpūtas zonā.

• Savukārt “Krāsu karuselis” piedāvās bērniem darboties ar gaismas kasti un zīmēšanu smiltīs, kā arī kuģīšu meistarošanas darbnīcu. Izgatavoto kuģīti būs iespēja izpeldināt turpat strūklakā.

Papildus tam uz skatuves būs redzami zinātnes šovi, kas vienlaikus ir izglītojoši un vizuāli efektīvi priekšnesumi. Starp apmeklētājiem tiks izlozētas arī Liepājas, Cēsu, Daugavpils un Ventspils pārsteiguma balvas. Tās tiks izlozētas pasākuma noslēgumā plkst. 15:30.

Šis ir laiks, kad pasākumos ir noteikti dažādi epidemioloģiskie ierobežojumi, arī šis pasākums nav izņēmums. Aktivitāšu teltis būs daļēji atvērtas, lai nodrošinātu gaisa caurplūdi, būs pieejami dezinfekcijas līdzekļi, kā arī pēc apmeklētājiem tiks dezinficētas tehnoloģijas un inventārs. Tāpat norises vietas būs norobežotas, lai kontrolētu cilvēku plūsmu un distanci. Norises vietās varēs piedalīties bērni līdz 12 gadu vecumam, kā arī vecāki dalībnieki ar derīgu COVID-19 sertifikātu.

Fotoattēli un video publicitātes nolūkam var tikt izvietoti Ventspils valstspilsētas pašvaldības portālā www.ventspils.lv un Ventspils Digitālā centra mājas lapā www.digitalaiscentrs.lv, kā arī pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook.com, Twitter.com, Draugiem.lv un Instagram.com.

Pasākumu finansiāli atbalsta Ventspils valstspilsētas pašvaldība, kā arī aktivitāte tiek īstenota Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas finanšu instrumenta 2014. - 2021. gada perioda programmas “Pētniecība un izglītība” aktivitātes “Inovācijas centri” projekta “Inovācijas centra izveidošana Ventspilī” ietvaros. Plašāka informācija par EEZ un Norvēģijas finanšu instrumentiem pieejama tīmekļvietnēs: www.norwaygrants.lv un www.eeagrants.lv.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39331412sec.