Ventspils zinātnes centrā VIZIUM notiks tematisks pasākums pieaugušajiem «Kokteiļi un zinātne»

Ventspils zinātnes centrs VIZIUM aicina visus pilngadīgos interesentus pavadīt 16. februāra vakaru tematiskā pasākumā “Kokteiļi un zinātne”, kas šoreiz būs veltīts sajūtu, emociju un maņu izzināšanai caur dažādām izglītojošām, atraktīvām, izklaidējošām un radošām aktivitātēm.

Pasākuma dalībniekiem būs iespēja izveidot pašiem savu dabas smaržu hidrolātu, pārbaudīt visas savas maņas dažādās interesantās darbnīcās, iepazīt fascinējošo maņu pasauli zinātnes šovā, pārbaudīt savas zināšanas atraktīvās prāta spēlēs, iemūžināt jautrus un sirsnīgus mirkļus ziedošā fotostūrītī – tas viss dzīvās mūzikas pavadījumā, baudot gardus kokteiļus!

Pasākums norisināsies 16. februārī plkst. 19.00 – 23.00 zinātnes centra VIZIUM 2. stāvā.

Plašāk par vakara programmu:

    • “Alfa” zāle
Dažādas atraktīvas, jautras un izzinošas aktivitātes un darbnīcas, kurās būs iespēja pārbaudīt visas maņas – redzi, dzirdi, ožu, garšu un tausti.

    • “Beta” zāle
Sajūtas, emocijas un maņas prāta spēlēs kopā ar atraktīvo Vitu Vītolu-Lapiņu.

    • “Gamma” zāle - “Dabas Sajūta” meistarklase

Pasākuma laikā būs unikāla iespēja sajusties kā visos gadalaikos vienlaicīgi un izsmaržot 50 dažādu Latvijas augu aromātus, lai, salejot kopā pilienu pa pilienam, radītu savu īpašo aromātu, balstoties uz savām tā brīža sajūtām un emocijām - dabas smaržu kokteili savam spēkam no augu spēka. Hidrolāts ir destilāts, ko gatavo no augiem un ūdens. “Dabas Sajūta” hidrolāti ir 100% dabīgs un tīrs produkts no Latvijas dabas - destilēšanas procesā cauri augiem plūst karsts tvaiks, kurš paņem ēteriskās eļļas un citus ķīmiskus savienojumus, kas ir vieglāki kā ūdens. Tvaikam kondensējoties rodas hidrolāts - destilāts ar attiecīgā auga īpašībām (smaržu, garšu). Hidrolātu izmanto kā smaržas un spreju dažādiem nolūkiem - ikdienas ādas kopšanas līdzeklis, ēdienu, dzērienu sastāvdaļa, gaisa atsvaidzinātājs, inhalācijas u.c. Plašāk: www.dabassajuta.lv.

    • Laboratorija - zinātnes šovs “Smaržas un garšas laboratorija"
“Laboratorium” iepazīstinās skatītājus ar fascinējošo maņu pasauli, kurā zinātne saplūst ar sajūtām. Šovā tiks piedāvāti ne tikai "ēdamie" un "dzeramie” eksperimenti, bet arī tiks pētīts, kā smarža tiek uztverta un apstrādāta mūsu smadzenēs.

    • Par muzikālo noskaņu parūpēsies ģitārists Kristaps Prancāns un vokāliste Estere Busule.

    • Gardus kokteiļus būs iespēja iegādāties “West Cafe”.

    • Ziedošais fotostūrītis, kurā skaistus mirkļus iemūžinās fotogrāfe Margarita Zvejniece.

    • Pasākuma noslēgumā loterija!

Visas piedāvātās aktivitātes tiks organizētas tā, lai pasākuma dalībnieki varētu pagūt piedalīties ikvienā no tām. Ieeja pasākumā pa galveno zinātnes centra VIZIUM ieeju pirmajā stāvā.

Ieejas maksa pasākumā 10 EUR. Kokteiļi nav iekļauti ieejas biļetes cenā – par iespēju iegādāties dzērienus rūpēsies kafejnīca “West Cafe”. Biļetes uz pasākumu pieejamas arī iepriekšpārdošanā zinātnes centra kasē un tiešsaistē www.vizium.lv/booking. Plašāka informācija pieejama pa tālr.: 66776633, rakstot uz e-pastu: [email protected]. Ekspozīcijas zāle pasākuma laikā būs slēgta!

Ieeja pasākumā, uzrādot personu apliecinošu dokumentu. VIZIUM atgādina, ka pārmērīga alkohola lietošana ir kaitīga jūsu veselībai. Alkoholiskos dzērienus aizliegts pārdot, nodot un iegādāties nepilngadīgām personām.

Informējam, ka Ventspils Digitālā centra rīkoto publisko pasākumu laikā informācijas atklātības nodrošināšanai un ilustratīvi mākslinieciskiem mērķiem, publicitātei, mārketingam un intervijām, var tikt veikta fotografēšana, video vai audiovizuāla fiksācija. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Ventspils Digitālā centra un Ventspils zinātnes centra VIZIUM mājaslapā, sociālajos tīklos, kā arī drukātajos izdevumos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Latvija
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5161891sec.