Restorāna Piramīda šefpavārs Artūrs Brucis piedāvā garda groziņa recepti

Groziņš ar citrona krēmu, svilinātu meringu un svaigām ogām. Piedāvā: Restorāna "Piramīda" šefpavārs Artūrs Brucis

Sastāvs:

Groziņam:                                               

Milti 500gr                                    

Sviests 350gr                                         

Olas dzeltenumi 1gab  

Olas 1gab                     

Cukurs 155gr              

Citrona krēms:

Olas dzeltenumi 8gab

Cukurs 135gr

Citrona sula 100ml (3gab)

Sviests 175gr  

Citrona miziņa 1gab

Merings:

Olu baltums 200ml

Cukurs 275gr

Ogas:

Pēc jūsu izvēles

Pagatavošana:

Groziņš: Visus produktus sajauc un samaisa mīklas masā. Liek aukstumā uz ~ 30min. Kad mīkla atdzisusi, izveltnē un iespiež jūsu izvēlētajā formā. Formas apakšā mīklai sadursta mazus caurumiņus. Cep cepeškrāsnī 180°C temperatūrā līdz groziņi iegūst gaiši zeltainu krāsu.(~ 10-15min.) Kad gatavi, izņem no krāsns, pēc tam atdzesē un izņem no formas.

Citrona krēms: Saputo olas dzeltenumus, cukuru, citrona sulu un miziņu. Ielej bļodā, liek ūdens peldē uz lielāka katliņa ar karstu ūdeni un lēni maisa līdz masa sāk kļūt biezāka, iegūstot krēmveidīgu konsistenci (~15min). Ūdens pelde ir nepieciešama, lai neveicinātu strauju olas pārkaršanu un pagatavotu krēmu nevis olu kulteni. Kad masa ir uzkarsēta līdz nepieciešamajai konsistencei, to noņem no karstuma un izsijā caur sietu no citrona mizām. Pēc tam iejauc auksta sviesta gabaliņus. Sviesta iejaukšana pakāpeniski atdzesēs krēmu.

Merings: Olas baltumus sajauc ar 1/3 daļu cukuru un lēni puto. Ja putos strauji, tad cukurs neizkusīs. Putošanas laikā pakāpeniski pievieno atlikušo cukuru. Puto līdz brīdim, kad olas baltumi ir putukrējuma konsistencē.

Pasniegšana: Citrona krēmu ieliek konditorejas maisiņā, iespiež pagatavotajā groziņā, gandrīz līdz pašām malām (krēmu var likt arī ar karoti). Saputotos olu baltumus ieliek konditorejas maisiņā un izspiež uz citrona krēma augšdaļas. Konditorejas maisam var lietot dažādus uzgaļus, pēc patikas. Olu baltumus nedaudz apsvilina ar virtuves gāzes degli vai ievieto groziņus uz īsu brīdi karstā cepeškrāsnī ~220°C. Dekorē ar ogām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43105817sec.