Divas idejas, kā izmantot neapēstās svētku piparkūkas

Svētki pagājuši, bet cepumu traukā joprojām kalst pašu ceptās un sadāvinātās piparkūkas. Lūk, divas idejas, kā pagatavot garšīgus saldos no neapēstajām piparkūkām:

Piparkūku torte

Produkti: 250 g maltu riekstu pēc izvēles, 300 g piparkūku, 7 olas, 200 g sviesta, 75 g cukura, 2 ēdamkarotes piparkūku garšvielu, 2 ēdamkarotes cukura sīrupa vai medus, 100 ml tumšā ruma, 100 g cukura, šokolādes glazūra un veseli rieksti dekorēšanai.

Gatavošana: riekstus uz tīras pannas apgrauzdē un atdzesē, piparkūkas blenderī vai gaļas maļamajā mašīnā sasmalcina. Ar cepamo papīru izklāj tortes formu ar noņemamu malu (26 cm Ø). Olām atdala baltumus no dzeltenumiem, saputo sviestu ar 75 g cukura un garšvielā, pakāpeniski pievieno olu dzeltenumus un sīrupu / medu, pēc tam – riekstus un samaltās piparkūkas. Iemaisa rumu. Olu baltumus saputo ar 100 g cukura un uzmanīgi iecilā mīklā. Cep līdz 175 °C sakarsētā krāsnī apmēram 1 stundu. Kad kūka atdzisusi, to pārklāj ar izkausētu šokolādes glazūru un dekorē ar veseliem vai drupinātiem riekstiem.

Piparkūku ruma trifeles

Produkti: 400 g piparkūkas un citi Ziemassvētku cepumi un kēksi, 4 ēdamkarotes tumšā ruma, 100 g maltu mandeļu, 100 g sviesta, 75 g izsijāta pūdercukura, 200 g šokolādes skaidiņu.

Gatavošana: piparkūkas, cepumus un kēksus sasmalcina un samaisa ar maltajām mandelēm, pārlej ar rumu un ļauj pāris stundas pastāvēt. Saputo sviestu ar pūdercukuru un rūpīgi samaisa ar piparkūkām. No iegūtās masas veido nelielas lodītes, ko apviļā šokolādes skaidiņās, uzliek uz šķīvja un uz nakti ieliek ledusskapī, lai sastingst.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
“ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē TAKA
Dvietē atrodas pasākumu māja, kuru var rezervēt un rīkot pilnīgi jebko! | Skatīt vairāk
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Uzņēmumi


Limbažu TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.176054sec.