Lidostā «Rīga» veiks plašāku Covid-19 testēšanu

Ņemot vērā jaunā Covid-19 varianta omikrons straujo izplatīšanos ne tikai Āfrikā, bet arī Eiropas valstīs, pieņemts lēmums no pirmdienas, 13.decembra, veikt intensīvāku ielidojošo reisu pasažieru Covid-19 skrīninga testēšanu. Plānots, ka izlases kārtībā katru dienu tiks veikta 4 līdz 6 reisu visu pasažieru Covid-19 testēšana neatkarīgi no personas vakcinācijas vai pārslimošanas statusa.

Skrīninga testam tiks atlasīti reisi no valstīm ar lielāko ievesto Covid-19 gadījumu skaitu Latvijā: Vācijas, Lielbritānijas, Zviedrijas, Ēģiptes, Polijas, Itālijas, Norvēģijas, Somijas, Lietuvas, Igaunijas, Ungārijas, Spānijas, Krievijas, Nīderlandes, Dānijas, Īrijas, Maltas, Ukrainas, Gruzijas, Šveices. Reisu atlase tiks veikta rotācijas kārtībā.

Minētā skrīninga testēšana tiks īstenota pamatojoties uz Ministru kabineta rīkojumā Nr.720 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” noteikto, kas paredz veikt ieceļotāju pastiprinātu testēšanu epidemioloģiskās nepieciešamības gadījumā. No testa veikšanas varēs atteikties tranzīta pasažieri, bērni līdz 12 gadu vecumam, lidmašīnu apkalpes un citos rīkojumā minētajos izņēmumos.

Lai testus varētu nodot pēc iespējas ērtāk un ātrāk, tiks izmantoti siekalu paraugi, lidosta ir arī speciāli pielāgojusi iekāpšanas sektoru. Skrīninga tests ielidojošo reisu pasažieriem tiks apmaksāts no valsts budžeta līdzekļiem.

Tāpat aicinām izmantot iespēju pēc ielidošanas veikt brīvprātīgu, valsts apmaksātu Covid-19 testu cilvēkiem, kuri ielidos ar reisiem, kas netiks virzīti skrīninga veikšanai. Laboratorijas punkts brīvprātīgo testu veikšanai ieceļotājiem no Šengenas zonas valstīm atrodas E sagaidīšanas zālē, pie izejas no termināla, savukāt ieceļotāji no ārpus Šengenas zonas valstīm testu var nodot testēšanas zonā C atlidošanas terminālī pirms robežkontroles.

Minēto pasākumu mērķis ir pēc iespējas pagarināt laika periodu līdz brīdim, kad Latvijā arī sākies omikrona varianta izplatīšanās. Savlaicīgi identificējot ievestos omikrona varianta gadījumus, pastāv labāka iespēja nodrošināt epidemioloģiskās kontroles pasākumus, lai neļautu infekcijai izplatīties tālāk. Būtiski, ka skrīninga rezultātā vienlaikus tiks atklāti arī citi SARS-CoV-2 vīrusa variantu izraisītie Covid-19 gadījumi, kuru epidemioloģiskā kontrole arī ir svarīga.

Jau ziņots, ka, veicot brīvprātīgo ieceļotāju testēšanu Starptautiskajā lidostā “Rīga”, tika reģistrēti pirmie seši ievestie Covid-19 gadījumi, kuriem laboratoriski konstatētas SARS-CoV-2 vīrusa omikrona varianta specifiskas mutācijas. Divi gadījumi apstiprināti sekvencēšanā. No sešiem ievestajiem gadījumiem trīs cilvēki inficējušies Zviedrijā, divi Norvēģijā un viens Lielbritānijā. Turklāt ir inficējušās arī četras šo pasažieru kontaktpersonas. Tādēļ būtiski ir attiecināt testēšanu ne tikai uz ieceļotājiem no valstīm, kur ir pierādīta omikrona varianta cirkulācija sabiedrībā, bet arī uz citām valstīm, no kurienes visbiežāk notiek infekcijas ievešana Latvijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.37746716sec.