«SmartLynx Airlines» nostiprina vadošās pozīcijas Baltijas tirgū

Savu 30. pastāvēšanas gadadienu atzīmē Latvijas vecākā šobrīd operējošā aviokompānija SmartLynx Airlines. Plānots, ka šī gada vasaras sezonā lidsabiedrībai būs ap 60 lidaparātu, tādējādi kļūstot par lielākās gaisa flotes operatoru Baltijas valstīs.

Šobrīd SmartLynx Airlines operē ar 33 lidmašīnām, aprīlī tiks piegādātas vēl piecas, bet pārējās 22 – pakāpeniski līdz vasaras sezonas beigām. Uzņēmuma flote sastāv no Airbus A320 (22), A330-300 (5) un A321 (4) modeļu gaisa kuģiem. Vēl divas ir Airbus A321F gaisa kravas lidmašīnas, bet jau aprīlī floti papildinās arī pirmā Boeing 737 MAX 8 lidmašīna.

“Prognozējam, ka flotes lieluma ziņā šogad apsteigsim pāris lielos pasaules aviācijas vārdus, taču konkrētāk par to varēsim runāt tad, kad būsim saņēmuši visus lidaparātus. Galvenokārt tieši Covid-19 krīzes sākumā gūtā pieredze palīdzēja mums turpināt attīstīt ilgtspējīgu kompānijas izaugsmi, lai savu 30. dzimšanas dienu sagaidītu ar rekordaugstu lidmašīnu skaitu. Līdz ar flotes paplašināšanos pieaug arī mūsu darbinieku skaits – šobrīd Rīgas birojā esam jau 300, un līdz gada beigām plānojam aizpildīt vēl aptuveni 40 vakances. Ceram sagaidīt nākamo dzimšanas dienu jau kā lielākais Latvijas darba devējs aviācijā,” saka SmartLynx Airlines vadītājs Žigimants Surints (Žygimantas Surintas).

Krīzes laikā attīsta jaunus darbības virzienus

Pandēmiju mēdz dēvēt par smagāko krīzi aviācijas vēsturē, taču par spīti pēkšņajam satricinājumam, SmartLynx Airlines šajā laikā izdevies ne tikai noturēt darbību, bet arī attīstīt jaunus darbības virzienus. Būtiski tika paplašināta kravas lidmašīnu flote, un avio kravu pārvadājumi būs viens no galvenajiem uzņēmuma stratēģiskajiem virzieniem arī turpmāk. Tāpat aviokompānija paziņoja par flotes apkalpes centru “SmartLynx Technik” atvēršanos Rīgā un Tallinā, savukārt ACMI jeb lidmašīnu pilna servisa nomas pakalpojumu klientu portfelis tika papildināts ar vēl diviem ģeogrāfiski nozīmīgiem spēlētājiem – “Royal Air Maroc" Marokā un "Air Peace" Nigērijā.

Par būtisku attīstības soli paziņoja arī aviokompānijas meitas uzņēmums SmartLynx Malta, noslēdzot partnerības līgumu ar “DHL Express”, kas paredz, ka divas lidsabiedrības nesen pārveidotās "Airbus A321-200" kravas lidmašīnas pievienosies "DHL" Eiropas gaisa flotei. Kompānijai pandēmijas laikā izdevies veiksmīgi saglabāt un uzturēt attiecības arī ar lielākajiem sadarbības partneriem no pirms-pandēmijas perioda, piemēram, EasyJet, TUI un Jet2.

Attīstības plāni ne tikai Eiropā, bet arī citos kontinentos

Kā norāda uzņēmuma vadītājs, SmartLynx Airlines galvenais stratēģiskais virziens turpmāk būs nostiprināt aviokompānijas vadošo pozīciju kā uzticamam pasažieru un gaisa kravu pārvadātājam ne tikai Eiropā, bet arī citos kontinentos.

“Aviācija mūsu platuma grādos ir izteikti sezonāls bizness, kad vasaras sezona ierasti ir pelnošākais laiks. Lai bizness būtu rentabls visa gada garumā, aktīvi meklējam arvien jaunus tirgus ar atšķirīgu sezonalitāti, piemēram, esam sākuši attīstīties Āfrikā, Latīņamerikā un ASV. Nesezonālajos tirgos paplašināšanās visbiežāk notiek gaisa kravu segmentā, tādējādi dažādojot savu pakalpojumu portfeli un samazinot riskus,” piebilst Ž. Surints.

Šobrīd SmartLynx Airlines galvenā biznesa daļa ir pasažieru čarterreisu organizēšana uz dažādiem atpūtas kūrortiem un īpašiem galamērķiem. Savukārt lielākā biznesa daļa ir saistīta ar kompānijas lidmašīnu, pakalpojumu un personāla izīrēšanu tām aviokompānijām, kuras vēlas paplašināt savu pakalpojumu loku.

SmartLynx Airlines ilgtermiņa klientu vidū ir EasyJet, TUI, Jet2. Pēdējo gadu laikā klientu portfeli ir papildinājuši tādi uzņēmumi kā DHL, Qatar Airways, Air Peace, Royal Air Morocco un citi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48025894sec.