SDSI studiju programma un lidosta «Rīga»: inovatīva sadarbība pakalpojumu dizainā

Erasmus Mundus kopīgā maģistra studiju programma “Pakalpojumu dizaina stratēģijas un inovācijas” (SDSI) un lidosta “Rīga” uzsāk inovatīvu sadarbības projektu, kura mērķis ir paplašināt uzņēmējdarbības un akadēmiskā sektora sadarbības robežas.

Latvijas Mākslas akadēmijas rektors Kristaps Zariņš uzsver: “Šī ir īpaša koprades forma akadēmiskās vides un industrijas sadarbībai. Studenti iejutīsies pakalpojumu dizaina aģentūras lomā, strādājot ar reāliem lidostas “Rīga” darba uzdevumiem, savukārt lidosta “Rīga” uzņemsies klienta lomu. Šādi mūsu studentiem būs iespēja praktizēt akadēmiskās zināšanas, un gala rezultātā ieguvēji ir visas iesaistītās puses.” Lidostas “Rīga” pakalpojumu izaicinājumu un inovāciju stimulēšanai tiks pielietoti dizaina domāšanas principi un pakalpojumu dizaina metodes.

“Ceram, ka šī praktiskā pieredze bagātinās studentu izpratni par pakalpojumu dizainu un tā iespējamo ietekmi, un otrādi: šī iniciatīva un sadarbība piedāvā lidostai “Rīga” iespēju pārbaudīt un novērot, kā pakalpojumu dizaina metodes veicina inovācijas procesus, ” stāsta lidostas “Rīga” valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.

Papildus projekta tiešajam uzdevumam sadarbības mērķis ir veicināt arī vispārēju izpratni par pakalpojumu dizainu Latvijā, izgaismojot šīs disciplīnas spēku labākas pakalpojumu pieredzes un inovatīvu risinājumu radīšanā. Sadarbība arī mazinās nošķīrumu starp teoriju un praksi, dodot studentiem iespēju pielietot savas zināšanas un prasmes reālā pakalpojumu vidē.

Sadarbība oficiāli sākas ar aizraujošu ekskursiju lidostā “Rīga” 2023. gada 21. septembrī, kur studentus ar projektu iepazīstinās lidostas “Rīga” valdes loceklis Artūrs Saveļjevs. Projekta kulminācija būs studentu komandu noslēguma prezentācijās 2024. gada janvārī, kur viņi iepazīstinās ar saviem pakalpojumu risinājumiem un inovāciju idejām lidostai.

SDSI studiju programmu kopīgi īsteno Latvijas Mākslas akadēmija (vadošais partneris), Lapzemes Universitāte Somijā, Igaunijas Mākslas akadēmija un Stokholmas Ekonomikas augstskola Rīgā. Tās īstenošanu līdzfinansē Eiropas Savienība - SDSI ir iekļauta prestižo Erasmus Mundus studiju programmu katalogā. Programmas mērķis ir izglītot nākotnes pakalpojumu dizaineru un novatoru paaudzi. 2023. gada septembrī studijas SDSI programmā uzsāka 32 starptautiski studenti no visas pasaules, kuri šā gada pavasarī veiksmīgi izturēja atlasi 700 kandidātu konkursā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


SIXT Latvija
,


Avis
,


Rixwell Elefant Hotel semināru telpas
,


airBaltic
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40782714sec.