«airBaltic» Pilotu akadēmija iepazīstina skolēnus ar pilota profesijas pieejamību

Pilota profesija allaž ir bijusi viena no tām, kas raisa interesi gan pieaugušajos, gan jauniešos, taču vienlaikus šķitusi grūti sasniedzama. Jau piecus gadus iespēja kļūt par komerciālās aviācijas pilotu tiek piedāvāta arī Latvijā. airBaltic Pilotu akadēmija darbam lidsabiedrībā līdz šim sagatavojusi jau 95 pilotus, no kuriem lielākā daļa pārstāv Latviju.

Šoruden airBaltic Pilotu akadēmija uzsākusi iniciatīvu, dodoties ciemos uz Latvijas skolām, lai stāstītu par iestāšanās prasībām, studijām un darbu lidsabiedrībā airBaltic. Kopā ar akadēmijas pārstāvjiem iespēju apmeklēt absolvētās skolas izmanto arī jaunie piloti, tādējādi esot papildu iedvesmas avots vidusskolēniem.

2023./2024. mācību gada ievadā jau apmeklētas 18 skolas. Kopumā līdz gada beigām plānots doties t.s. iedvesmas braucienos uz vēl 19 vidusskolām, bet līdz mācību gada beigām plānots viesoties kopskaitā 55 skolās visā Latvijā.

airBaltic Training izpilddirektors Kristaps Lapsa: “Šī brīža piedāvājums, kad aviokompānija sniedz aizdevumu lielākajai daļai studiju maksas, ir unikāls starptautiskā līmenī. Mums ir būtiski, ka vietējie jaunieši ir informēti par šo iespēju un to izmanto, tādējādi stiprinot Latvijas konkurētspēju aviācijas nozarē. Šobrīd jau 10 mūsu absolventi papildus pilota darbam ir kļuvuši par instruktoriem un nodod savas zināšanas tālāk. Tas ir lielisks apliecinājums akadēmijas kvalitātei, kā arī karjeras iespējām, ko sniedz studijas.”

airBaltic Pilotu akadēmijas students Andrejs Šepilovs: “Atgriezties skolā bija ļoti nostalģiski. Bija prieks satikt savus skolotājus, kuri mani laipni uzņēma un sniedza iespēju pastāstīt, ar ko šobrīd nodarbojos. Lai arī skolēni sākotnēji šķita nedaudz nobijušies no pilota profesijas nopietnības, varēja redzēt viņu interesi. Manuprāt, pilota amats joprojām daudziem ir pārāk nezināms, tāpēc uzskatu, ka šāda iespēja doties uz skolām ir lielisks veids, kā popularizēt airBaltic Pilotu akadēmiju un aviācijas nozari kopumā.”

Rīgas Angļu ģimnāzijas karjeras konsultante Madara Sarkane: “Tā bija lieliska iespēja vidusskolēniem – interesentiem uzzināt par  airBaltic Pilotu akadēmijas darbību, uzņemšanas noteikumiem, mācību procesu. Ļoti novērtējām iespēju klausīties topošā pilota pieredzē un saņemt praktiskus padomus, kā vislabāk plānot savu turpmāko profesionālo attīstību, ja aviācijas nozare šķiet saistoša. Paldies par stāstījumu ne vien par mācību iespējam un to praktisko pusi, bet arī izsmeļošajām atbildēm uz skolēnu jautājumiem – kā par mācību maksu, tā par procesu un nepieciešamajām prasmēm un personīgajām īpašībām, kas nepieciešamas veiksmīgai karjerai pilota profesijā.”

Kopš 2023. gada oktobra airBaltic Pilotu akadēmija ir uzlabojusi studijas programmas maksājumu. Tagad pēc veiksmīga uzņēmuma vērtējuma saņemšanas airBaltic sniedz aizdevumu lielākajai daļai no studiju maksas. airBaltic Pilotu akadēmijas studentiem pašiem jāsedz mācību maksa par teoriju un 45 lidojumu stundām. Šīm izmaksām šobrīd panākts ievērojams 10 tūkstošu eiro samazinājums un nu tās sastāda 15 tūkstošus eiro.

airBaltic Pilotu akadēmijā šobrīd studē 110 studenti. Vairums ir no Baltijas valstīm, taču pārstāvētas ir arī citas Eiropas Savienības valstis, to skaitā Vācija, Francija, Somija, Spānija, Itālija, un citas. Vairāk nekā 10% akadēmijas studentu ir sievietes. Līdz šim pēc absolvēšanas airBaltic jau kā darbinieki pievienojušies 89 studenti.

Lai uzzinātu vairāk par airBaltic Pilotu akadēmiju un pieteiktos studijām, lūdzu, apmeklējiet: www.pilotacademy.com.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.034302sec.