Vīrietis apakšbiksēs ielaužas Vācijas kancleres lidmašīnā

Pamatīgu traci Ķelnes lidostā sarīkojis kāds vīrietis, kuram bija izdevies iekļūt Vācijas kancleres Angelas Merkeles lidmašīnā un tur pavadīt vairākas stundas, spēlējoties ar slēdžiem pilotu kabīnē, aktivizējot avārijas trapu un dejojot uz lidaparāta spārna.

Kā vēsta Der Spiegel, 24 gadus vecais iebrucējs, kurš lidmašīnā iekļuva 2013. gada 25. jūlijā, incidenta brīdī atradās narkotisko vielu reibumā un bija tērpies vien apakšbiksēs. Ziņots arī, ka viņš sev sarīkojis "ballīti", dejojot uz lidmašīnas spārna un lietojot putu ugunsdzēsības aparātus. Pagāja četras stundas, pirms likumsargiem izdevās vīrieti aizturēt, turklāt pie viņa tika atrastas ekstazī tabletes un maisiņš ar marihuānu.

"Domājams, ka viņa uzvedība saistīta ar kādu psihisku saslimšanu. Vīrietis tika nogādāts psihiatriskajā klīnikā pārbaužu veikšanai," atzinis Ulrihs Brēmers, Ķelnes vecākais prokurors.

Incidenta brīdī gan pati kanclere nav atradusies Ķelnē, tā ziņo Vācijas Gaisa spēku pārstāvis.

"Šim vīrietim, domājams, lidlaukā izdevās iekļūt, jo tur tobrīd noritēja remontdarbi, kuru dēļ bija izslēgta signalizācija," atzinis Gaisa spēku pārstāvis. "Viņš bija atvēris reaktīvā dzinēja pārsegu, uzrāpies uz spārna un iekļuvis lidmašīnā, izmantojot avārijas izeju."

Kad vīrietis atteicās pamest lidmašīnu, policija tajā iekļuva kopā ar suņiem. Nemiera cēlājs divreiz tika sakosts kājā, bet pēc tam likumsargiem izdevās viņu uzveikt, tā ziņo Vācijas ziņu aģentūra DPA.

Airbus A319, kurā bija iekļuvis iebrucējs, ir viena no divām lidmašīnām, kuras regulāri izmanto Vācijas augstākās amatpersonas. Kā piebildis Brēmers, šis ir pirmais šāda veida incidents.

Tikmēr Gaisa spēku pārstāvis apgalvojis, ka iebrucējam nebija nekādu izredžu iedarbināt lidmašīnas dzinējus. Pēc incidenta eksperti veica pilnu lidaparāta tehnisko pārbaudi, nomainīja avārijas izejas durvis un veica testa lidojumu. Lidmašīnas izmantošana tika atsākta 13. augustā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
 Jāņa Šipkēvica koncerts Valmieras TIC
3. maijā, 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim. | Skatīt vairāk
25 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 30.04.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Liepājā notiks pilsētas ātrumposms, Tet Rally Latvia uzvarētāju noskaidros Dienvidkurzemes novada Vecpils autotrasē. | Skatīt vairāk
𝐌𝐞𝐥𝐧𝐤𝐚𝐥𝐧𝐞 būs lieliska izvēle! Latvia Tours
Ceļojums piemērots visiem, kurus valdzina krāšņa, masu tūrisma neizpostīta daba un jūtams vietējās kultūras piesitiens. | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69194102sec.