Lidostā «Rīga» sāk būvēt jauno piestātnes ēku

Starptautiskajā lidostā ''Rīga'' uzsākti jaunās piestātnes ēkas būvniecības uzsākšanu darbi, kas ļaus paplašināt lidostas darbu un uzlabot pakalpojumu kvalitāti.

''Šīs ēkas būvniecības pirmā kārta ir sākums ilgam procesam, kura mērķis ir nostiprināt lidostas ''Rīga'' kā vadošās Baltijas un Ziemeļeiropas lidostas pozīcijas. Termināļa paplašināšana ir loģisks turpinājums mūsu lidostas četrdesmit gadu garumā notikušai attīstībai,'' pasākumā uzsvēra starptautiskās lidostas ''Rīga'' valdes priekšsēdētājs Aldis Mūrnieks.

''Skonto būves'' valdes priekšsēdētājs Guntis Rāvis: ''Esmu gandarīts par iespēju ''Skonto būvei'' – nacionālajai būvkompānijai – būvēt valstij tik nozīmīgu objektu. Mūsu būvniecības profesionāļu zināšanas un līdzšinējā veiksmīgā pieredze lidostas attīstības projektos gan Latvijā, gan nesen pabeigtajā Trondheimas lidostas projektā Norvēģijā, būs nozīmīgs ieguldījums Rīgas kā vadošās Baltijas lidostas attīstībā. Man ir prieks, ka šobrīd celtnieki atrodas lidostā nevis lai dotos peļņā uz ārzemēm, bet lai uzlabotu mūsu valsts ''vizītkarti'' un sekmētu Latvijas attīstību. Būvniecība noris pēc plāna un visaugstākajā kvalitātē.''

Lidostas termināļa attīstības būvniecības pirmā kārta paredz ne-Šengenas zonas paplašināšanu un papildus četrus jaunus iekāpšanas sektorus, tādējādi uzlabojot lidostas sniegto pakalpojumu kvalitāti. Pēc pabeigšanas jaunajā piestātnes ēkā būs iespējams apkalpot arī lielākus gaisa kuģus, kas palielinās lidostas kapacitāti.

Pašreizējā lidostas ''Rīga'' termināļa kapacitāte spēj kvalitatīvi apkalpot 3,5 miljonus pasažieru gadā, taču jau šobrīd lidostas apkalpoto pasažieru skaits gadā sasniedz 4,7 miljonus. Pie šāda apjoma, un paredzot turpmāku pasažieru skaita pieaugumu, ir nepieciešama lidostas paplašināšana, lai nodrošinātu atbilstošu servisu aviokompānijām, kā arī ērtus apstākļus un kvalitatīvu apkalpošanu pasažieriem.

Rīgas lidostā strādā 19 aviokompānijas – ''airBaltic'', ''Ryanair'', ''WizzAir'', ''Aeroflot'', ''Lufthansa'', ''Norwegian'', ''Finnair'', ''Uzbekistan Airways'', ''LOT'', ''Utair'', ''Transaero'', ''Belavia'', ''Turkish Airlines'', ''Austrian Airlines Group'', ''Turkmenistan Airlines'', ''Polet Airlines'', ''Corendon'', ''SmartLynx'', ''AMC'', kas ziemas sezonā pasažieriem piedāvā tiešos lidojumus uz 70 galamērķiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 06.05.2024 Tukuma pilsētas Kultūras nama aktualitātes Tukuma TIC
Tukuma pilsētas kultūras nams šajā nedēļā piedāvā Latvijas NBS Jūras spēku orķestra koncertu, aicina uz Strūklakas modināšanas svētkiem, kā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.2094698sec.