«Pasažieru vilciens» pēc jauno vilcienu saņemšanas mainīs zīmolu uz «Vivi» [1]

No 2023. gada 29. novembra, kad AS “Pasažieru vilciens” tiek nodoti pirmie “Škoda Vagonka” ražotie elektrovilcieni, uzņēmums vilciena pasažieru pārvadājumos pakāpeniski pāries uz zīmolu “Vivi”. Jaunā zīmola nozīme ietver pārvietošanās dzīvīgumu, iespējas augt un attīstīties, ko uzticama mobilitāte paver cilvēku, uzņēmumu un valsts līmenī. “Vivi” ir viegli uztverams un saprotams arī starptautiskā vidē, kas veicina iespējas nākotnē sekmīgi izplesties Baltijas reģionā.

““Vivi” ievada jaunu posmu AS “Pasažieru vilciens” attīstībā, kurā esam ielikuši spēcīgus pamatus tam, lai uzlabotu vilciena pasažieru pārvadājumu kvalitāti un pieejamību. Uzņēmuma mērķis ir nodrošināt ilgtspējīgus, piekļūstamus un nepārtrauktus pasažieru pārvadājumus, kas atbilst efektīvas mobilitātes vajadzībām un veicina reģionu sasniedzamību. Mēs turpināsim strādāt, lai arvien vairāk cilvēku izvēlētos vilcienus kā videi draudzīgāku iespēju ātri, ērti un droši nokļūt galamērķī. Tas nozīmē ne vien mūsdienīgākus vilcienus, bet arī jauna līmeņa pasažieru pieredzi tajos, vilcienu kursēšanas biežumā, pasažieru apkalpošanā, biļešu iegādē un informācijas pieejamībā tīmekļvietnē un lietotnē,” norāda AS “Pasažieru vilciens” valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis.

Nosaukums “Vivi” ir veidots no saukļa “Vienā vilcienā” vārdu pirmajiem diviem burtiem. Sauklis “Vienā vilcienā” simbolizē pārvietošanos no punkta A uz punktu B ātrā, paredzamā un uzticamā veidā. Tas runā par kustību un cilvēku pārvietošanās paradumiem: cilvēki ir vienoti braucienā, kas ļauj visur paspēt laikā, neatkarīgi no katra galamērķa. Skatoties no valodnieciskā aspekta, no latīņu “vīvus” atvasinātais “vivi” nozīmē dzīvs. Vilciena pasažieru pārvadājumi nodrošina iedzīvotājiem pārvietošanos un mobilitāti, tie palīdz radīt iespēju dzīvei un ilgtspējīgai attīstībai.

Zīmols “Vivi” tiks izmantots jauno vilcienu interjera un eksterjera dizainā, tīmekļvietnē, mobilajā lietotnē, informatīvajos un reprezentatīvajos materiālos. Zīmols “Vivi” no šodienas ir ieviests digitālajā vidē tīmekļa vietnē un mobilajā lietotnē, savukārt uz vilcieniem un tajos līdz ar pasažieru pārvadājumu uzsākšanu – decembra vidū. Pilnu zīmola ieviešanas procesu plānots pabeigt līdz 2024. gada beigām.

Jaunais zīmols paspilgtina uzņēmuma darbības principus: tas ir moderns un mūsdienīgs ritošais sastāvs, arvien uzlabots klientu serviss, augstāki standarti, labākas un plašākas mobilitātes iespējas. Tā ir tiekšanās uz izcilību mūsdienīgā sabiedriskajā transportā.

Logo pauž dinamiku, stabilitāti, pārliecību, elastību un funkcionalitāti. Tā kā logo ir vārda zīme – nosaukums un simbols vienlaikus –, tas viegli nolasās un ir ērti pielietojams. Logo uzbūves pamatā ir “vienā vilcienā” līnijas koncepcija un ietekmes no vilciena formas, kā arī asociatīva sasaiste ar līdz šim esošā logotipa elementiem jaunā, ilgtspējīgā un modernā veidolā, proti, tajā ir iestrādāti AS “Pasažieru vilciens” grafiskai identitātei raksturīgie spārni, kas simbolizē kustības un ceļošanas brīvību. Izmantotās burtu formas netieši norāda uz virzību uz priekšu un raisa asociācijas ar vilciena vagonu.

Logotipa signāldzeltenā krāsa nozīmē funkcionalitāti, enerģiskumu, prieku un draudzīgumu sadarbībā ar klientiem, partneriem un darbiniekiem. Šī toņa dzeltenā krāsa jau no pagājušā gadsimta vidus pasaulē tiek izmantota transporta nozarē drošības un redzamības nolūkos. “Vienā vilcienā” grafikas elementi ilustrē viegluma, draudzīguma un miera sajūtu.

Jaunā logotipa izstrāde izmaksāja 3900 eiro bez PVN. Kopējās elektrovilcienu interjera un eksterjera krāsojuma dizaina izstrādes, jaunā logo izstrādes, vizuālās atpazīstamības vadlīniju jeb stila grāmatas izstrādes izmaksas ir 34 100 eiro bez PVN. Atklāts iepirkums tika veikts 2019. gadā, un izvēlēts pakalpojuma sniedzējs ar zemākās cenas un uzņēmuma vērtībām atbilstošākās idejas piedāvājumu. Pakalpojumu sniedza SIA "Printpigeons" radošā komanda “Dizaina studija TEIKA”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Jānis 11/30/2023 17:03 Tā dzeltenā drīzāk ir maza bērna kaku, nevis kaut kāda signālkrāsa. Attiecīgi varēja arī lozungu izvēlēties, "kaut kāda kaka", un nosaukums arī varētu būt vienkārši un viegli uztverams - "kaka". Tāds apzīmējums ar Pasažieru Vilcienu šodien asociējas visvairāk...

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Latvija
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59332585sec.