«Stena Line» maršrutā Kralskrūna – Gdiņa sāks kursēt E-Flexer kuģi

Reaģējot uz augošo pieprasījumu Baltijas jūras dienvidu reģionā, Stena Line maršrutā Karlskrūna–Gdiņa norīkos divus jaunus E-Flexer tipa kuģus. Tie ir mūsdienīgi prāmji ar zemu degvielas patēriņu un vitāli svarīga Stena Line paplašināšanās stratēģijas un ilgtspējīgas kuģniecības attīstīšanas mērķu daļa.

2022. gadā Stena Line norīkos divus E-Flexer prāmjus maršrutā, kas savieno Karlskrūnu Zviedrijā un Gdiņu Polijā. Pirmais E-Flexer prāmis sāks kursēt jūlijā, otrais – novembrī. Abus prāmjus sākotnēji bija iecerēts izmantot maršrutā no Nīnashamnas Zviedrijā uz Ventspili Latvijā, bet, tā kā kravu pārvadājumu pieaugums bijis sevišķi liels tieši Baltijas jūras dienvidu daļā, Stena Line pieņēma lēmumu E-Flexer izmantot tur.

Nesen pagarinātie un modernizētie Stena Scandica un Stena Baltica turpinās maršruta Nīnashamna–Ventspils apkalpošanu, tādējādi palielinot kravas ietilpību par 30 % un pasažieru vietu ietilpību par 70 %.

E-Flexer prāmji ir daļa no uzņēmuma mērķa turpināt pozīciju nostiprināšanu Baltijas jūrā un paplašināties līdz ar klientu loku.

“Stena Line piešķir vislielāko nozīmi elastībai un izaugsmei kopā ar mūsu klientiem, un ar E-Flexer prāmjiem, kurus izmantosim maršrutā Karlskrūna–Gdiņa, cenšamies piedāvāt pieprasījumam iespējami atbilstošu floti, kas reaģē uz mūsu klientu vajadzībām,” saka Stena Line izpilddirektors Niklass Mortensons (Niclas Mårtensson).

Nosaukums E-Flexer izvēlēts, atspoguļojot vienu no diviem galvenajiem kuģa konstrukcijas raksturlielumiem – efektivitāti un elastību. Šie kuģi degvielas patēriņa ziņā ir vieni no efektīvākajiem šāda vieda kuģiem pasaulē, vienlaikus tie var tikt norīkoti darbam dažādos maršrutos. Turklāt tos piegādās gatavus gan pārejai uz ekspluatāciju ar hibrīda akumulatoru, gan pārejai uz darbu ar metanolu vai sašķidrināto dabasgāzi (SDG), ja ir pieejama degvielas uzpildīšanai nepieciešamā infrastruktūra.

Reaģējot uz pieaugošo pieprasījumu pēc jūras – gan kravu, gan pasažieru – pārvadājumiem, Stena Line iepriekšējos gados ievērojami paplašināja savu klātbūtni Baltijas jūrā. Stena Line ne tikai norīkoja Stena Scandica un Stena Baltica maršrutā Nīnashamna–Ventspils (2021. gada jūlijā – Scandica, 2022. gada janvārī – Baltica), bet arī par 40 % palielināja kravietilpību maršrutā Liepāja–Trāveminde, novirzot šajā maršrutā RoPax tipa prāmjus Stena Livia un Stena Flavia.

2022. gada 1. februārī Stena Line atklāja arī pavisam jaunu maršrutu starp Nīnashamnu Zviedrijā un Hanko Somijā, ko apkalpo kuģis Urd. Otrs kuģis (Stena Gothica) šajā maršrutā sāks kursēt maija vidū.

Īsumā par E-Flexer prāmjiem:

•    kursēs maršrutā starp Karlskrūnu Zviedrijā un Gdiņu Polijā;

•    pirmais E-Flexer sāks darbu jūlijā, otrais – novembrī;

•    garums: 240 metru;

•    ietilpība: 1200 pasažieru un 3600 kravu līnijmetru katrā prāmī.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57013893sec.