Video intervija ar Dr.oec., profesori Agitu Līviņu, kuras audzēkne ir LIAA studentu zinātniski pētniecisko darbu konkursa balvas ieguvēja

Video intervija (33 min.) ar Dr.oec., profesori Agitu Līviņu, kuras audzēkne Ance Uzāriņa ir LIAA studentu zinātniski pētniecisko darbu 2022.gada konkursa balvas ieguvēja.

Intervijas vadītājs: Aivars Mackevičs
Intervijas vieta: Zoom.com

Maģistra darbs: NACIONĀLĀS NOZĪMES AINAVU PIEEJAMĪBA UN IESAISTE TŪRISMĀ.

Anotācija

Maģistra darbs “Nacionālās nozīmes ainavu pieejamība un iesaiste tūrismā” ir izstrādāts ar mērķi apzināt Latvijas nacionālās nozīmes ainavu, ainavu skatu punktu vides pieejamību un noskaidrot izaicinājumus tās nodrošināšanai. Kā arī izstrādāt priekšlikumus nacionālās nozīmes ainavu, ainavu skatu punktu vides pieejamības pilnveidošanai, tai skaitā priekšlikumus kā padarīt tās pieejamākas iekļaušanai tūrisma piedāvājumos.

Darba pirmajā nodaļā, balstoties uz teorētiskās literatūras satura analīzi, tiek veikts ainavas jēdziena raksturojums, izstrādāts apraksts par ainavu plānošanas pamatnostādnēm ES un Latvijā un veikta teorētiskās literatūras satura analīze par nacionālas nozīmes ainavām, to raksturojumu, situāciju Latvijā un Latvijas kultūras kanona vērtību-ainavu. Otrajā nodaļā, balstoties uz gūtajām atziņām, tiek veikts pieejama tūrisma raksturojums, tai skaitā vides pieejamības faktori tūrisma kontekstā un universāla dizaina veidošanas pamatprincipi tūrisma piedāvājumā. Trešajā nodaļā tiek veikts vairāku labās prakses piemēru analīze, gan starptautisku, gan Latvijas.

Ceturtajā nodaļā tiek aprakstīta pētījuma izstrādes gaita un pētījumā pielietotās metodes pēc izstrādātā pētījuma dizaina. Tika apsekoti nacionālās nozīmes ainavu skatu punkti un novērtēta to vides pieejamība pēc izvirzītiem kritērijiem. Kā arī tika veikta fokusgrupas intervija par nacionālās nozīmes ainavu, ainavu skatu punktu vides pieejamību- esošo situāciju, tās cēloņiem un risinājumiem tās uzlabošanā. Piektajā nodaļā tiek veikts vides pieejamības situācijas apraksts un izvērtējums nacionālās nozīmes ainavās, ainavu skatu punktos, balstoties uz informāciju, kas iegūta veicot apsekojumus nacionālās nozīmes ainavu skatu punktos. Šajā nodaļa tiek veikta situācijas analīze un priekšlikumu izvirzīšana vides pieejamības nacionālās nozīmes ainavu skatu punktos uzlabošanai nākotnē.

Pētījumā tika secināts, ka vides pieejamība nacionālās nozīmes ainavās, ainavu skatu punktos kopumā nav apmierinoša. Visām iesaistītajām pusēm- publiskās tūrisma infrastruktūras plānotājiem un veidotājiem, tūrisma uzņēmējiem un sabiedrībai kopumā trūkst sapratnes gan par ieguvumiem no universāla dizaina principu pielietošanas, gan par minimālajām vides pieejamības prasībām, kas būtu jāievēro, lai ainavu skatu punkts būtu uzskatāms par pieejamu. Tūrisma infrastruktūra nacionālās nozīmes ainavās, ainavu skatu punktos lielākoties neatbilst vides pieejamības prasībām un netiek pilnībā izmantots nacionālās nozīmes ainavu potenciāls, kā funkcionējošas un pieejamas tūrisma infrastruktūras daļai.

Sadarbībā ar LIAA.gov.lv

Lūdzu skatiet video pēc uzlādes... zemāk!

20230601-LIAA

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.04.2024 - 30.04.2024 NBS orķestra DŽEZA DIENA Tukumā Tukuma TIC
30. aprīlī plkst. 19.00 Tukuma pilsētas Kultūras namā Latvijas Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku orķestra “Džeza dienas koncerts”. Ieeja bez | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50321198sec.