Iespaidīgi dabas brīnumi, kas pārsteigs arī rūdītus ceļotājus

Dabas varenība un klusa līdzās būšana palīdz rast iekšēju mieru, iedvesmo un pārsteidz. Tās meistarību cilvēks arvien ir centies izzināt un piedzīvot.  Tūroperators “Novatours” dalās ar dabas brīnumiem, ko vērts iekļaut jau tuvākā vasaras ceļojuma plānos.

Bulgārija - akmeņu mežs, velna rīkles ala un Velekas upe

Noslēpumainā Balkānu valsts Bulgārija savus viesus pārsteidz ar vairāk nekā 300 kilometru garu gaiši mirdzošu smilšu piekrasti, zaļojošiem mežiem klātiem kalniem, iespaidīgi raženiem līdzenumiem, gastronomiskiem priekiem un senām spa tradīcijām. Valsts iekšienē rodami neskaitāmi dabas brīnumi.

Akmens mežs (Pobiti Kamani) ir unikāls dabas fenomens, kur aptuveni 50 km2 teritorijā atrodas viena liela akmeņu kolonnu grupa un tai apkārt izvietojušās vēl 15 mazākas. Kolonnu augstums ir atšķirīgs - no dažiem metriem līdz vairāk nekā 10 metriem. To izcelsme arvien tiek skaidrota.

Velna rīkles ala (Dyavolsko Garlo) ir viena no populārākajām apskates vietām Bulgārijā. Tā ir pazīstama ar savu iespaidīgo ūdenskritumu, kas krīt 42 metru dziļuma alā, kā arī ar savām apbrīnojamajām pazemes telpām un stalaktītiem.

Ūdens aktivitāšu mīlētājiem noteikti ir vērts ieplānot laivu braucienu pa Velekas upi, kas ir viena no pēdējām neskartajām upēm valstī un tā piedāvā iespaidīgu dabas ainavu. Upi ieskauj lekni meži, un tajā dzīvo dažādas zivju sugas, tostarp reti sastopamie Eiropas zuši. Upe ietek Melnajā jūrā, tāpēc laivu brauciena noslēgums būs divtik īpašs.

Grieķija - salu valdzinājums

Grieķijas varenums, unikālais skaistums un no paaudzes paaudzē mantotā māka svinēt dzīvi ir atspoguļota klasiskos mākslas darbos un dzīvo krāšņos pieredzes stāstos, tomēr nekas no tā nav īsts, kamēr nav skatīts paša acīm. Tie, kas jau viesojušies Grieķijā, zina, ka īpašs šarms ir rodams tās salās.

Krētas austrumu daļā ir atrodams Vai palmu mežs, kas ir unikāls dabas brīnums ar vairāk nekā 5000 palmām. Par tā rašanos klīst daudz leģendu, reiz tas ir bijis slepena oāze hipijiem, šobrīd tas ir lielākais dabiskais palmu mežs Eiropā un ir aizsargājama teritorija.  

Korfu salas mīlas kanāls jeb Sidari kanāls ir apburošs dabas šedevrs - šo kanālu gadu simtiem piekrastes klintīs ir veidojis jūras neizsīkstošais spēks. Kanāls līgani caurvij stāvas klintis, atstājot vietu arī rāmām pludmalēm, kas sasniedzmas pa līkumotām virszemes takām. Šeit gan vietējie, gan ceļotāji bauda lēkšanu no klinšu virsotnēm kanāla ūdeņos, kā arī vienkāršu atpūtu sauļojoties. Kanāla nosaukums cēlies no senas leģendas, kas vēsta, ja divi cilvēki šeit peldēs kopā, viņi iemīlēsies.

Rodas salas taureņu ieleja ir idilliska un unikāla vieta. Tā ir atvērta apmeklētājiem visu gadu, bet viskrāšņākā tā ir aptuveni no jūnija vidus līdz septembrim, kad tur lidinās neskaitāmi sarkanbrūni raibeņi. Ielejā ikviens ir aicināts pastaigājieties pa šauriem, akmeņainiem ceļiem, aplūkot mazos ezeros peldošās ūdensrozes, ieklausīties upju un ūdenskritumu burbuļošanā.

Melnkalne - ezeri, alas, kalni

Vidusjūras baseina pērle Melnkalne ir viena no senākajām Eiropas valstīm. Tā lepojas ar virkni brīnišķīgu pludmaļu, kas atgādina Horvātiju. Valsts kalnu virsotnes atsauc atmiņā Šveices krāšņos kalnus, savukārt tur esošie kanjoni atgādina Kolorado. Vēsturiskās pilis uzbur Venēcijas garu, bet pilsētiņās virmo senas Grieķijas aura.

Vairāk nekā divas trešdaļas no lielākā ezera Balkānos – Skadara, atrodas Melnkalnē, bet otra daļa – Albānijas teritorijā. Skadara ezera nacionālais parka teritorijā mīt vairāk nekā 250 putnu un 50 zivju sugas, bet ezera apkārtnē sastopami dažādi dzīvnieki. Šeit ir ierīkotas gan pārgājienu takas, gan maršruti velosipēdistiem, pa kuriem var nonākt līdz vēsturiskajiem ciematiem, alām, ūdenskritumiem, dabīgiem baseiniem, viensētām un medus saimniecībām.

Aptuveni 5 km attālumā no senās pilsētas Cetiņe atrodas Lipas ala, kur apmeklētājiem tiek piedāvāta ekskluzīva iespēja redzēt maģisko pazemi. Dabas veidotas pazemes zāļu un koridoru garums šeit sasniedz aptuveni 2,5 km. Šeit plešas ezeriņi, čalojošie strauti un avoti kopā ar stalagmīta ornamentiem un mākslīgo apgaismojumu piešķir alai krāsu, spilgtumu un spožumu.

Melnkalnes ziemeļu daļā atrodas Durmitoras nacionālais parks, kas apbur ar elpu aizraujošu dabas skaistumu, tostarp kalni, ezeri, upes un meži. Parks ir lieliski piemērots pārgājieniem, citām āra aktivitātēm. Tā apmeklētāji var iepazīt Melno ezeru un Taras upes kanjonu, kas ir viens no dziļākajiem kanjoniem Eiropā.

Barselona - klosteris kalnos, Pireneju virsotnes un vulkānu parks

Spānija ir valsts, kur valda dzīvesprieks, dzīvo emocijas, izteiksmīga māksla un garšas kārpiņas lutinošs ēdiens. Šeit laikam ir cits ritējums un nesvarīgi svarīgais prot pagaidīt. Spānija prot rotaļāties un pārsteigt savus viesus dažādos veidos. Viena no tās spilgtākajām pilsētām it visos aspektos ir krāspilnā Barselona, ko ieskauj iedvesmojoši dabas brīnumi.

Vien aptuveni stundu ilga brauciena attālumā no Barselonas atrodas pirms 25 miljoniem gadu formējusies Montserratas kalnu grēda, no kuras pret debesīm slejas aptuveni 1200 dažāda augstuma klinšu virsotnes. Tā pārsteidz ne tikai ar īpatnas formas kalnu krāvumiem, neskaitāmām pārgājienu takām un apburošiem panorāmas skatiem, bet arī ar 750 metru augstumā ieslēpušos klosteri, kas ir ir viens no senākajiem benediktiešu klosteriem Spānijā.

Veltot aptuveni 3.5 stundas braucienam ar auto, no Barselonas var nokļūt Pireneju kalnos, kas nenoliedzami gādās neaizmirstamas emocijas. Simtiem pārgājienu taku, skati, kas iedvesmo un pārsteidz, reibinoši svaigais gaiss - tas viss ir noteikti vērts!  

Savukārt vien aptuveni stundu ilga brauciena attālumā no kņadas pildītās pilsētas Barselonas ir iespējams nonākt vulkāniskā dabas noskaņā - dabas parkā Garratoxa, kas ir viena no interesantākajām ģeoloģiskajām teritorijām Eiropā. Parkā ir vairāk nekā 40 vulkāna krāteru un to caurvij lavas upju gultnes. Tā ir lieliska vieta pastaigām un velo izbraucieniem.

Turcija - kokvilnas pils, klintīs cirstas baznīcas un kanjons

Turcija ir viens no iemīļotākajiem latviešu ceļotāju galamērķiem vasarīgas atpūtas baudīšanai. Pludmales, plaša kūrortu izvēle, izcila viesmīlība un gards ēdiens ir Turcijas kvalitātes zīmes jau gadu desmitiem. Tomēr ne visiem ir zināmas tās unikālās dabas pērles.

Viens no noteikti apskatāmiem dabas brīnumiem ir par kokvilnas pili dēvētie Pamukale pakalni. Tie atgādina sastingušu ūdenskritumu ar daudzām terasēm un kaskādēm. Katrā terasē ir neliels baseins, kur ūdens temperatūra nenokrītas zemāk par 37C0.

Viena no apmeklētākajām vietām Turcijā ir Kapadokija. Tās ainavā ir iespaidīgi mīksto vulkānisko iežu plašumi, ko erozija veidojusi torņos, konusos, ielejās un alās. Šeit ir aptuveni 600 klintīs izcirstas baznīcas, to sienas dekorētas ar lieliskām un izteiksmīgām XI -XII gs. freskām. Goreme un Zelve – tie ir muzeji zem klajas debess ar neredzēti skaistiem klosteriem un agrās kristietības baznīcām, Kaimakli – 4 km2 liela pazemes pilsēta ar juceklīgu labirintu.

Vien aptuveni 45 minūšu brauciena attālumā no Antālijas atrodas patiesi iespaidīgs un noslēpumains kanjons Tazi, kas tiek dēvēts arī par Lielo kanjonu vai Ērgļu kanjonu. Tas pārsteidz savus viesus ar bagātīgu floru un faunu. Šo kanjonu par savu mājvietu pieņēmušu lāči, stirnas, lapsas, zaķi, lūši, ērgļi un daudzi citi savvaļas dzīvniek un putni. Tā akmens sienas slejas līdz pat 400 metru augstumā. Šis kanjons būs īpaši tīkams dabas mīļiem un nesteidzīgu pastaigu entuziastiem, tas ir rāms un mierīgs, lieliski piemērots arī nakšņošanai teltīs. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā Estravel Latvia
Esiet tālredzīgi un gudri! iegādājieties ceļojumu skolenu RUDENS brīvlaikam jau tagad! Hurgada vai Šarm-el-Šeiha | Skatīt vairāk
no 685 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 03.05.2024 Āzija un salas. Aviobiļešu akcija SKY24.LV
Pērciet līdz 02.05. - Ceļojiet maijā // Tokija, Bali, Bangkoka, Honkonga, Deli, Maurīcija... | Skatīt vairāk
no 709 EUR
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Uzņēmumi


Novatours
,


Nikos Travel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14607811sec.