Vai Dubaija ir tikai bagātiem ceļotājiem?

Otrs lielākais no septiņiem Apvienoto Arābu Emirātiem - Dubaija - ir pārsteigumiem bagāts ceļojumu galamērķis. Reiz necilais zvejnieku ciematiņš Persijas līča piekrastē šobrī ir iedvesmojoša metropole, kas turpina attīstīties un nepārstāj gādāt virni unikālu pieredžu gan tās iedzīvotājiem, gan viesiem. Saules dāsnais siltums tur spēlē gaismas spēles mirdzošos debesskrāpjos, kam augstuma ziņā pasaulē nav līdzinieku, piekastē pietauvotas stāv greznas jahtas un ielu satiksmē zib dārgi auto. Bet vai tiešām Dubaija ir tikai bagātajiem? Vai ir iespējams to visu baudīt ar ierobežotu naudas maciņa saturu?

Atbilde ir pārliecinošs “jā” - Dubaija pilnīgi noteikti nav tikai bagātiem ceļotājiem!

Nokļūšanas vieglums

No Rīgas uz Dubaiju ir tiešais lidojums, ko izpilda nacionālā aviosabiedrība airBaltic. Lidojumi ir piecas reizes nedēļā.

Plānojot ceļojumu laicīgi, var atrast lidojumus ar patīkamām cenām.

Ceļojumus uz Dubaiju organizē arī vietējie tūroperatori, pie kuriem arī, īpaši iepriekšpārdošanu laikā, var uzmeklēt piedāvājumus ar lieliskām cenām.

Naktsmītnes

Nakšņošanas izmaksas bieži vien ir lielākie izdevumi jebkurā ceļojumā, taču Dubaijā zinātāji prot atast arī maciņam draudzīgas iespējas.

Lūkojoties Dubaijas naktsmītņu piedāvājumā, vērts ir ielāgot, ka šajā pilsētā naktsmītnēm ir augstāki standarti. Lai gan Dubaijas viesnīcām ir tāda pati zvaigžņu vērtējuma sistēma kā visur citur, viesnīcu standarti ierasti ir augstāki nekā daudzos citos galamērķos. Divzvaigžņu viesnīcas numurs Dubaijā drīzāk atbildīs trīszvaigžņu vērtējumam citur, taču viesnīcā var trūkt tādas ērtības kā baseini un sporta zāles vai papildu pakalpojumi, piemēram, numurs un veļas mazgātavas pakalpojumi.

Ne mazāk svarīgi ir izsvērt viesnīcas atrašanās vietu. Viesnīcas pludmalē vienmēr būs dārgākas, taču fakts, ka viesnīca neatrodas pie pludmales nav šķērslis apmeklēt pludmali. Lielākā daļa Dubaijas viesnīcu atrodas tikai dažu minūšu brauciena attālumā no pludmales. Veicot nelielu plānošanu un izpēti, ir iespējams atrast daudz izdevīgu izmitināšanas iespēju, kas atrodas viegli sasniedzamā attālumā no Dubaijas pludmalēm un galvenajām apskates vietām.

Bez viesnīcām Dubaijā ceļotājiem ir pieejami arī dzīvokļu viesnīcas, kas piedāvā vairāk iespēju, piemēram, virtuvi un veļas mazgājamo mašīnu, bet bieži vien mazāk pakalpojumu. Tās var būt ne tikai lētākas nekā viesnīcās, bet arī palīdzēt ietaupīt naudu citās jomās, īpaši ceļojot kopā ar ģimeni. Dzīvokļu viesnīcas ir arī ideāli piemērotas, ja tiek plānota ilgāka uzturēšanās pilsētā. Tāpat Dubaijā ir arī daudz Airbnb piedāvājumu.

Transports

Dubaija lepojas ar ļoti izsmalcinātu, lietotājam draudzīgu un drošu sabiedriskā transporta tīklu, kas ietver metro, autobusus, tramvajus un ūdens transportus. Jebkura populāra apskates vieta ir sasniedzama ar kādu no šiem transportiem. Lai varētu izmantot sabiedrisko transportu, ir jāiegādājas NOL karti, ko var ērti papildināt saskaņā ar nepieciešamajiem braucieniem. Kartēm ir pieejami dažādi veidi, bet, piemēram, septiņu dienu karte visām zonām maksā aptuveni 50 EUR. Svarīgi ir atcerēties, karti vienmēr reģistrēt biļešu aparātā pirms un pēc brauciena. Braucot ar metro, ir vērts pievērst uzmanību vagonu marķējumam, jo mēdz būt, ka gala vagonos var kāpt iekšā tikai sievietes.

Dubaijā droši var izmantot arī taksometra pakalpojumus, ko var izsaukt gan uz ielas, gan pasūtot pa tālruni vai lietotnē (Uber un tā vietējā meitasuzņēmums Careem). Vērts atcerēties, ka taksometrus var iznomāt uz fiksētu laiku par fiksētu samaksu. Piemēram, konkrēti norunāts taksometrs uz trīs stundām izmaksā aptuveni 100 EUR.

Ūdens kanālus ērti un lēti var šķērsot ar tradicionālajām koka laivām, ko dēvē par abrām. Viens brauciens ar motorizēto laivu izmaksā aptuveni 25 centus, bet vienu stundu ilga ekskursija izmaksā aptuveni 30 eiro. Šīs laivas Dubaijiešu ikdienā jau ir gadu simtiem. Tās noteikti ir arī labs veids, kā sajust Dubaiju pirms tās mirdzošo debesskrāpju laikmeta.

Apskates vietas

Populārāko apskates vietu apmeklējumu ir ieteicams plānot iepriekš, jo iepriekšēja rezervācija ir ievērojami lētāka nekā rezervēšana uz vietas, kā arī tas ļauj ietaupīt laiku - apmeklējums tiek pieteikts uz konkrētu laiku, tādējādi nebūs jāpavada lieks laiks gaidot rindās. Iepriekšējo rezervēšanu, lielākoties, ir iespējams veikt tiešsaistē.

Ja ir vēlme apmeklēt iespējami daudz apskates vietu, tad ir ieteicams iegādāties Dubai Pass, kas piedāvā līdz pat 60% atlaides populārākajās apskates vietās, tostarp Dubaijas parkos un kūrortos, tuksneša safari, Wild Wadi ūdens atrakciju parkā un citur. Ģimenēm vai ceļotāju grupām Dubai Pass izmantošana var būtiski ietekmēt kopējās brīvdienu izmaksas.

Pludmaļu mīļiem vērts ir atcerēties, ka Dubaijā ir daudz bezmaksas pludmaļu un pludmales parku, piemēram, Kaitbordu pludmale (Kite Beach), Saulrieta pludmale (Sunset Beach), Al Sufouh, zināma arī kā Melnā pils vai Džumeiras pludmales rezidences pludmale (Jumeirah Beach Residence Beach).

Lai iegūtu pilnu Dubaijas pludmales brīvdienu pieredzi, taču par nelielām izmaksām, var iegādāies dienas biļeti privātā pludmales kūrortā. Tie atšķiras pēc cenas un pakalpojumu līmeņiem, taču nemainīgi var baudīt sauļošanos, baseinus un privātās pludmales. Daži piedāvājumi ietver arī atlaides pārtikai un dzērieniem.

Bezmaksas pieredzes

Nebūt ne visas pieredzes Dubaijā ir aiz slēgtām maksas durvīm. Pilsēta ir aizraujošs piedzīvojums arī pati par sevi. Lai cik urbāna un slavenos zīmolos mirdzoša būtu pilsēta, arvien neatņemama tās daļa ir tradicionālie tirgi, kuros pieejams teju viss - sākot no aromātiskām garšvielām un tējām līdz tradicionāliem apģērbiem un interjera priekšmetiem. Ja ieejas maksu tirgū neviens neprasa, tad kaulēšanās prasmes šeit būs nepieciešamas visaugstakajā līmenī. Ejot uz tirgu, pilnīgi noteikti ir jānoskaņo sevi cenu flirta teātrim, kas var ilgt pat stundām.

Esot Dubaijā, viena no obligātām pieredzēm ir zelta tirgus apmeklējums, kas ir kā mirdzoša brīnumu pasaule. Dubaijas zelts pasaulē ir zināms ar savu izcilo kvalitāti un vērtību. Pat tad, ja maciņš neļauj ko iegādāties, tirdziņa apmeklējums ir vērts vien dēļ īpašās atmosfēras, kas tur valda.

Un nenoliedzami pilsēt vislabāk var iepazīt pastaigu laikā. Īpašu pastaigu ir pelnījusi Dubaijas vecpilsēta, kur viens pie otra slejas ne mirdzošie debeskrāpji, bet māla būdiņas, kur nu slēpjas restorāni un veikaliņi un caurvij senatnīgā tuksneša atmosfēra.    

Pilsētu noteikti ir vērts piedzīvot arī vakarā, kad pilsēta nedaudz atdziest, debesskrāpji iemirdzas citā krāšņumā un negaidītus pārsteigumus var sniegt pilsētas strūklakas. Viennozīmīgi iespaidīgākā ir Dejojošā Dubaijas strūklaka (The dancing Dubai Fountain). Katru dienu tā piesaista tūkstošiem apmeklētāju, jo horeogrāfiskās ūdens strūklas dejas vakaros notiek ik pēc 30 minūtēm. Lai arī šī strūklaka ir iespaidīgākā no visām, taču pilsētā netrūkst arī citu līdzinieču.

Dubaija ir pilsēta, kas pārsteidz un žilbina. Tai pasaulē nav līdzīgu. Taču tā ir pieejama ikvienam. Tā savā cēlajā arābu viesmīlībā gaida viesus no visas pasaules, nešķirojot tos pēc maciņu biezumiem. Iepazīsti Dubaiju jau šoziem!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 30.04.2024 TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.04.2024 - 04.05.2024 Izpēdo Dienvidkurzemi Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52712488sec.