Viedokļi: Kā Latvijas tūrisma informācijas centros gatavojas rudens sezonai?

Latvijas pilsētās un novados aktīvā vasaras tūrisma sezona tuvojas noslēgumam. Jautājām Latvijas pilsētu tūrisma informācijas centru (TIC) vadītājiem, ar kādiem darbiem un sajūtām kā tiek gaidīta rudens sezona un kā Covid-19 ir ietekmējis tūrisma norises attiecīgajā novadā.

Iveta Šņepste, Preiļu novada TIC vadītāja

Darbs Preiļu novada TIC rit ierasto gaitu, ņemot vērā valstī esošo situāciju, tādēļ nevar teikt, ka rudens sezonai kā īpaši gatavojamies. 2020. gada 31. oktobrī Preiļu novadā ir paredzēta Leģendu nakts, kas tiek organizēta sadarbībā ar Latvijas piļu un muižu asociāciju. Kā ierasts, sākoties jaunajam mācību gadam, notiek skolēnu ekskursijas. Esam pārsteigti par lielo tūristu skaitu šajā vasarā. Galvenokārt tie bija tūristi no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, bet bija arī ceļotāji no citām valstīm. Arī daudzos tūrisma objektos apmeklētāju skaits ir bijis pat lielāks, nekā citus gadus. Ja tāds apmeklējuma līmenis saglabāsies arī septembrī, tad ziemu varēsim sagaidīt mierīgi.

Juris Viļums, Dagdas TIC vadītājs

Mūsu TIC jau ir sācis plānot nākamās vasaras tūrisma sezonu, vairāk pievēršoties konkrētiem objektiem, tematiskiem pasākumiem, nevis tieši Dagdas novadam, jo gaidāmā administratīvā reforma paredz mūsu novada apvienošanu ar Krāslavas novadu. Ir jādomā par jaunu zīmolu un atslēgvārdu radīšanu. Pie mums brauc cilvēki, kas vēlas izbaudīt mieru un klusumu. Tiek arī organizēti dažādi pārgājieni. Mūsu novadu galvenokārt apmeklē ceļotāji no Latvijas, bet ir arī viesu nami, kas orientējas uz ārzemju tūristiem un viņus Covid-19 izplatības ierobežojoši pasākumi ietekmē vairāk.

Evita Brokāne, Gulbenes novada pašvaldības aģentūras "Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs" sabiedrisko attiecību un mārketinga speciāliste:

Šajā rudenī plānojam tradicionālo gadatirgu, septembra beigās notiks Eiropas kultūras mantojuma dienas, kas šajā gadā būs apvienotas ar Pasaules tūrisma dienu. Galvenais notikums būs "Druvienas muižas stāsts". Aktīvā tūrisma sezona tuvojas noslēgumam, tomēr aizvien uz mūsu novadu brauc diezgan daudz tūristu. Šajā gadā īpaši priecājamies par to, ka pie mums ierodas cilvēki ne tikai no tuvējās apkārtnes, bet arī no Kurzemes un citām Latvijas vietām. Šogad TIC ir mazāk apmeklētāju, kā ieprekšējā gadā, jo cilvēki, kas savam ceļojumam gatavojas laikus, dodas tieši uz tūrisma objektiem. Viņi jau iepriekš ir uzzinājuši nepieciešamo informāciju - arī zvanot vai rakstot mums e-pastus. Pie mums biežāk ierodas cilvēki, kas ceļojumu nav plānojuši. Covid-19 ietekme šobrīd nav izteikta, jo atjaunotie ceļošanas ierobežojumi sakrīt ar aktīvā tūrisma sezonas noslēgumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
Latvija 12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42083311sec.