Helsinku centrālajā dzelzceļa stacijā tiek atvērta dizaina viesnīca

Jaunā viesnīca Scandic Grand Central Helsinki atrodas Helsinku centrālās dzelceļa stacijas vecajās administratīvajās ēkās.

Helsinku centrālā dzelzceļa stacija un tās administratīvās ēkas ir vieni no svarīgākajiem somu arhitekta Eliela Sārinena sasniegumiem Somijā un arī somu jūgendstila šedevriem. 1919. gadā pabeigtā ēka ir iekļauta pasaules skaistāko dzelceļa staciju sarakstā un ir viena no visvairāk apmeklētajām arhitektūras vietām Somijā.

Helsinku jaunajā viesnīcā Scandic Grand Central Helsinki ir 500 istabas, kā arī sanāksmju un banketu telpas. Šī ir viena no lielākajām Somijas viesnīcām, kas atbilst vēlīnajam jūgendstila stilam. Projekts sastāvēja no administratīvo ēku atjaunošanas un atkārtotas šo telpu izmantošanas. Kā arī tika pabeigta stacijas ziemeļu daļa.

Daudzas dizaina detaļas ir radītas, iedvesmojoties no Eliela Sārinena sākotnējiem plāniem, un tās tiek piemērotas mūsdienu funkcijām. Kā piemēram, šādas detaļas ir ielas līmenis un augšējā stāva arkas logiem. Lai vēl vairāk izceltu ēkas izskatu, sienas materiāli atdarina un līdzinās dzelceļa stacijas fasādei, kurā ir redzams betona un sarkanā granīta kopums.

Pats arhitekts Eliels Sārinens visticamāk nebūtu aizdomājies dzelzceļa stacijas administratīvās ēkas izmantot šādā veidā, jo gribēja staciju pārcelt uz citu vietu. Bet viņa plāns netika realizēts un dzelzceļa stacija ātri kļuva par Helsinku simbolu. Administratīvo ēku, kur tagad atrodas viesnīca, atjaunošana tika veikta sadarbībā ar Somijas mantojuma aģentūru. Rūpīgi tika atjaunoti vecie gaiteņi, kāpnes un sākotnējās vēl palikušās mēbeles.

Jaunā dizaina viesnīca Scandic Grand Central Helsinki ir iedvesmojošs ceļojumu galamērķis vēstures un arhitektūras cienītājiem.

Vairāk informācijas: www.scandichotels.com


SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61515999sec.