Rozā smilšu pludmales un kuģu vraki: Bermudu salas atkal atvērtas ceļotājiem

Pēc vairāk nekā divu gadu pauzes Bermudu salās atcelti Covid ierobežojumi ceļotājiem.

Līdz šim bija jāuzrāda pirms izceļošanas veikts Covid tests, kā arī nevakcinētajiem bija jānodod šāds tests četras dienas pēc ieceļošanas salās.

Pašlaik ir atcelti visi testēšanas ierobežojumi. Tomēr nevakcinētajiem joprojām ir nepieciešama veselības apdrošināšana ar norādi par Covid izdevumu segšanu. Turklāt vēl tagad visiem tūristiem ir jāaizpilda speciāla ieceļošanas anketa, bet drīzumā ir plānots atcelt šo prasību.

Kāpēc ir vērts apmeklēt Bermudu salas?

Bermudu salas ir ļoti iecienīts eiropiešu, kanādiešu un amerikaņu galamērķis, pateicoties skaistajām rozā smilšu pludmalēm un pasakainajiem koraļļu rifiem. 2019. gadā, pirms Covid laika sākuma, salu ieņēmumi no tūrisma bija 560 miljoni eiro. Turklāt tūrisma gars nepazuda arī pandēmijas laikā. Šeit var ne tikai atpūsties pludmalē kā tūristam, bet palikt un strādāt attālināti līdz pat 12 mēnešiem.

Vēlies videi draudzīgu celojumu? Šeit ir tam ideāli apstākļi

Videi draudzīga ceļošana ir viens no aktuālākajiem jautājumiem mūsdienu tūrismā. Tieši šeit koraļļu rifi pasargā salas no plūdiem un krasta erozijas. Salās ir ieviesti stingri likumi vides aizsardzības jomā, tostarp aizliegums ķert noteiktu zivju sugas. Šeit arī ir izstrādāts vides aizsardzības plāns 20% Bermudu salu ūdeņu, dodot priekšroku ilgtspējīgai zivsaimniecībai.

Nirēju paradīze - alas un kuģu vraki

Bermudu salu ūdeņus uzskata par Atlantijas okeāna kuģu vraku galvaspilsētu. Noteikti ir dzirdēts par "Bermudu trijstūri" - tas attiecas tieši uz šo vietu. 2011. gadā ASV Jūras spēku kuģa vrakā (kuģis bija iesaistīsts 19. gadsimta Amerikas pilsoņu karā) varēja atrast neatvērtas vīna pudeles, smaržas un parfimēriju.

Salas caurvij 320 kvadrātkilometru koraļļu rifu. Nevar nepieminēt dzīvās radības ūdenī - papagaiļzivis, eņģeļzivis, omārus. Laiku pa laikam var sastapt arī pa kādam valim.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.04.2024 - 04.05.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
“Lux Express” no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus reģionālās nozīmes maršrutā Rīga-Liepāja, savukārt no 3. maija maršrutā | Skatīt vairāk
𝐌𝐞𝐥𝐧𝐤𝐚𝐥𝐧𝐞 būs lieliska izvēle! Latvia Tours
Ceļojums piemērots visiem, kurus valdzina krāšņa, masu tūrisma neizpostīta daba un jūtams vietējās kultūras piesitiens. | Skatīt vairāk
no 369 EUR
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48312593sec.