Sievietes dod mazākas summas dzeramnaudā nekā vīrieši

Viesnīcu rezervēšanas portāla HRS.de aptauja liecina par to, ko daudzi jau nojauta, proti, maksājot dzeramnaudu, vīrieši izdod vairāk nekā sievietes. Pārsteidzošs ir arī fakts, ka cilvēki, kas dodas darījuma ceļojumos, ir skopāki par parastiem tūristiem.

Vācieši, kā zināms, īpaši neizceļas ar savu augstsirdību. To var teikt arī tad, kad runa ir par dzeramnaudu. Tikai 60% no viesnīcas rezervēšanas portāla HRS veiktās aptaujas respondentiem atzina, ka dzeramnaudu viesnīcā dod tikai tad, kad patiešām ir apmierināti ar sniegto servisu. Pie tam, visbiežāk papildus atalgotas tiek tieši istabenes, jo 37% viesnīcas viesu tām iedod dzeramnaudu. Turpretim istabas apkalpotājiem- vīriešiem dzeramnaudu iedod tikai 29% no viesiem, bet izsūtāmais ‘puisis’ finansiālu papildus atalgojumu saņem tikai no 20% viesu.

Runājot par dzeramnaudas apjomu, ir vērojamas lielas atšķirības starp dzimumiem, jo sievietes izsniedz dzeramnaudu, ja ne gluži retāk, tad mazāk gan. No 81% viesnīcas klientēm, istabenēm izsniedz tikai 1 eiro vai pat mazāk dienā, turpretī 34% vīriešu kārtas pārstāvji iedod 2 eiro vai vairāk par dienu. Koferu nesēji no 6% sieviešu kārtas pārstāvēm dzeramnaudā saņem 5 eiro vai vairāk par vienu koferi, bet no vīriešu pārstāvjiem tādi ir 13%.

Vadoties pēc HRS analīzes, 9% no aptaujātajiem atzina, ka vispār nav devuši dzeramnaudu. Tostarp darījuma ceļotāju vidū, tādu ir pat 16%. Kopumā ņemot, privātie ceļotāji ir daudz augstsirdīgāki, nekā darījuma ceļotāji. Tāpat atšķirības ir manāmas starp vecuma grupām, jo jaunāks viesis, jo mazāka dzeramnauda, proti, 34% viesu, kuri vecāki par 50 gadiem, atstāja uz nakts skapīša vairāk kā 2 eiro par katru uzturēšanās nakti viesnīcā, turpretim viesi vecumā līdz 29 gadiem tādi bija tikai 18%.

Papildus informācija: www.hrs.de

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.04.2024 - 03.05.2024 Gardēžu vakariņas Valmieras novada Tūrisma pārvalde
2.maijā plkst.19.00 Valmiermuižas alus virtuvē gardēžu vakariņas “Alus garšu precināšana” kopā ar viesšefpavāru Dzintaru Kristovski un Aigaru | Skatīt vairāk
Brauc ar klasi Alūksni! Alūksnes TIC
Skolēniem viens no gaidītākajiem notikumiem neatkarīgi no mācību mēneša un gadalaika, ir klases ekskursijas kopā draugiem un saviem skolotājiem! | Skatīt vairāk
no 3.00 EUR
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Uzņēmumi


Grand Palace Hotel
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Hotel Jūrmala SPA
,


il Sole
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.22865105sec.